Рецепти за сач!

  • 125 548
  • 170
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 286
Здравейте, да ви попитам. А случвало ли ви се е сачът (глинен) да замирише на гранясало олио и как може да се предотврати това. Какво може да се направи след това? Той нали поема мазнина и все пак не се ползва редовно всеки ден ...

иначе аз си го мия стандартно с веро и вода, няма как само с кърпа да го забърсвам, особено ако съм слагала домати, кашкавал или яйце отгоре, понеже тук там може да е загоряло леко или да се е запекло върху сача и трябва да се мие.

# 91
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 733
Скоро си купих сач, доста голям ми идва за котлона обаче и май ще го нося на село. Правих родопските колаци от предните страници, първите три отидоха в кофата, но следващите не залепнаха.

# 92
  • Мнения: 572
Добре де, как ги миете или пък от какво точно са ви наравени сачовете - след като аз моя като се направи опит да го мия - почна да се разпада?

# 93
# 94
  • Мнения: 320
Момичета, я кажете сача може ли да се използва на газов котлон, че мойта печка е с газови котлони, пък много ги харесвам тези сачета, ама се опасявам, че май няма да стане  newsm78, ма някоя ако е пробвала да каже  Rolling Eyes

# 95
  • Мнения: 427
Да аз съм пробвала, но малко намалявам силата на котлона.

# 96
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 733
Aз на газов котлон готвя, от едно ползване нищо му няма на сача. Купих от улицата към Бачковския манастир - на повечето места, където се продаваха пишеше, че стават за газови и керамични котлони

# 97
  • Мнения: 320
Мерси момичета за бързия отговор   bouquet
Значи да не се притеснявам, щом става и на газов котлон следващата покупка ще ми това   Laughing
Аз съм ги виждала в Метро, а сигурно ги има и в други магазини Peace

# 98
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
Преди няколко дни видях да ги продават на Женския пазар и се чудех за какво ми е у дома сач - ама сега като чета се навих следващата ми покупка да е именно сач и после и аз ще споделя какво съм сготвила и дали се е получило

# 99
  • Мнения: 73
Здравейте, да ви попитам. А случвало ли ви се е сачът (глинен) да замирише на гранясало олио и как може да се предотврати това. Какво може да се направи след това? Той нали поема мазнина и все пак не се ползва редовно всеки ден ...

ох и аз имам същия проблем и незнам какво да правя сега newsm78

# 100
  • София
  • Мнения: 10
Опитай върху него да препечеш до въглен филии хляб, натопени в прясно мляко.

# 101
  • out of space
  • Мнения: 8 576
Добре де, как ги миете или пък от какво точно са ви наравени сачовете - след като аз моя като се направи опит да го мия - почна да се разпада?

Никаква вода!
Изчегъртвам с дървена шпатула залепналото и после хубаво обърсвам с домакинска хартия.

# 102
  • Мнения: 427
Преди да го ползваш след колкото и време го нагряваш и забърсваш с намаслена хартия.После със чиста го дозабърсваш.Съхранявам го добре увит в амбалажна хартия.И най вече преди да се прибере трябва да се почисти много добре както е писала Ерика.

# 103
  • Shumen, Bulgaria
  • Мнения: 155
Малко информация вместо запис. Wink
http://btourism.com/read.php?id=202&menu=&id_comment=0&a … rating&zz=new
Темата е доста интересна. Grinning
Аз нямам сач, но се замислям да си купя

# 104
  • Мнения: 79
На мен сача ми го подариха преди 1-2 месеца. Веднъж готвих в него. Трябва много бавно и постепенно да се нагрява. На мен малко ми се пукна и много ме е яд. Cry
Ето аз какво направих:

Свински мръвки със зеленчуци на сач

1кг свински врат
1 буркан гъби (най-добре пресни)
2 стръка праз лук
2-3 моркова
няколко зелени и червени чушки (или печена капия)
кисели краставички
пушено топено сирене

за маринатата: 2 големи глави настърган или пасиран кромид и чесън лук,соев сос,горчица,подправки (черен пипер,подправка за месо или барбекю,чубрица и т.н.) и вино или бира.

Свинското се нарязва на едри кубчета,маринова се и се оставя така за 4-5 часа.
Сача се поставя върху студен котлон с малко олио и постепенно се нагрява.Когато се нагрее достатъчно слагаме изцедените от маринатата свински мръвки и печеме до готовност.След което ги изваждаме и слагаме нарязаните на ивички моркови,чушки и гъби(ако са пресни) и праз лук.Накрая добавяме и кис. краставички.Когато зеленчуците станат готови,връщаме обратно месото,добавяме сол и подправки (пожелание) и нарязаното топено сирене.Разбъркваме докато се разтопи.Накрая поръсваме със магданоз и сервираме върху специалната поставка на сача.


X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт