Отговори
# 225
  • Canada
  • Мнения: 231
Като цяло ми звучи много ужасно това --- да идеш на ресторант и да си занесеш домашно вино ...

 Laughing Laughing Laughing

# 226
  • Мнения: 1 909
А колко е тоя corkage fee? Да не е колкото бутилка вино? Laughing

Майтапа настрана, но наистина се удивих на тази история с носенето на виното - тук е абсурд да мине такава идея  Grinning

# 227
А колко е тоя corkage fee? Да не е колкото бутилка вино? Laughing

Майтапа настрана, но наистина се удивих на тази история с носенето на виното - тук е абсурд да мине такава идея  Grinning

заЩото пе4елят най_много от алкохола, предполагам ... ина4е всеки би се възползвал

# 228
  • Мнения: 1 593
aз обясних по-горе защо става това. Не е "мода", просто няма достатъчно алкохолни лицензи, а ресторантът все пак не иска да лиши гостите си от алкохол затова им разрешава сами да си го носят.

# 229
  • Мнения: 1 909
И печелят от отварянето на бутилки? newsm78 Joy

# 230
  • Мнения: 1 593
И печелят от отварянето на бутилки? newsm78 Joy

Тц.
Ако си от хората, които не отказват винце с вечерята или биричка с мезето в кой ресторант би седнала - в този, сервиращ алкохол или в този - не?
Предлагайки тази услуга, ресторантите без лиценз стават конкурентно способни. В този смисъл "печелят". Аз не съм имала вземане даване с "коркидж фии" в Щатите обаче.

# 231
  • Мнения: 2 379
заЩото пе4елят най_много от алкохола, предполагам ... ина4е всеки би се възползвал
Ц! Аз не бих се възползвала. Laughing
Отивам на ресторант, за да седна и после да стана. По средата да ям и да пия. Нищо не нося, нищо не отнасям.
И, не, не разбирам ходенето на ресторант като официално събитие с бална рокля. Ние всъщност ходим основно по пицерии и целта си е точно ядене (това за Дженна, която каза, че по нейните части американците ходят на ресторат, за да се хранят Grinning).

# 232
абе ако си вкарам виното, бихме спестили поне едно 50 евро.... не е за пренебрегване ... а ако сме компания, да не говорим
а двайсете грама ракийка,  дето ти я дават ма края на цената на златото .... 

# 233
  • Мнения: 2 379
Ти сега ме хвърли в спомени, когато с двама колеги някак си се накъркахме само от по чашка тоник за 70 стотинки (имах скрита бутилка джин в чантата).  Joy
Ама говорим за събития от кръчма в Студентски град.

# 234
  • Мнения: 1 294
ха ха, е това си е класика  Laughing
Ама мани другото ама ние добре, че не пием много. Иначе и тук е страшно скъпо да си вземеш алкохол, то и ядене да си вземеш е скъпо де... е това е готино и в БГ и в САЩ явно, да можеш да ядеш на вън без да ти искат <единия крак> в замяна.

# 235
  • Мнения: 907
Сега не помня къде за пръв път ми опаковаха храна, може и в Америка да е било.
Но за пръв път чувам, че в Европа, вкл. БГ не било разпространено  Shocked. Ние опаковаме на поразия  Grinning. Да не съм луда като хапнат децата по един картоф и да връщам цялата порция или да се тъпча  Crazy.

# 236
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
заЩото пе4елят най_много от алкохола, предполагам ... ина4е всеки би се възползвал
Ц! Аз не бих се възползвала. Laughing
Отивам на ресторант, за да седна и после да стана. По средата да ям и да пия. Нищо не нося, нищо не отнасям.
И, не, не разбирам ходенето на ресторант като официално събитие с бална рокля. Ние всъщност ходим основно по пицерии и целта си е точно ядене (това за Дженна, която каза, че по нейните части американците ходят на ресторат, за да се хранят Grinning).

ооо, аз бих се възползвала и как оЩе. даже бих си занесла и за хапване, пък да ми го притоплят и да ми го сервират. Joy

майтапа настрана, не бих отказала да ми опаковат остатъците, както и безобразно ми липсва в Италия възможността да поръ4аШ за в къЩи неЩо разли4но от пица/китайски и тем подобни. няколкото кулинарни магазина в околието са гола_вода  Confused
писна ми да готвя  Crossing Arms

# 237
  • Мнения: 907

майтапа настрана, не бих отказала да ми опаковат остатъците,

Ама ти не чакай да ти предложат. Просто казваш - моля опаковайте това и онова. Досега никъде не са ни отказвали. Даже веднъж в суматохата опаковаха супа (май таратор беше  Shocked) в една такава пластмасова кофичка. Не помня къде беше  newsm78.

# 238
  • Мнения: 3 932
Като цяло ми звучи много ужасно това --- да идеш на ресторант и да си занесеш домашно вино ...

 Laughing Laughing Laughing

Това с  hahahaдомашното е класика...

Сега се сещам за още една практика, която може да намерите за потресаваЩа.

Продават се комплекти за вино, т.е. концентрат+бидонче+нещо си за избистряне (тип котешка тоалетна), бутилки, етикетчета, упътване (като за малоумни)...та слагаш си бидончето в спалнята на топло  Mr. Green(или където там му намериш място) и чакаш  bowuu bowuu bowuu, естествено следваш плътно инструкциите.
След около 2 седмици си си направил собствено винЦе, после носиш в ресторанта и екшЪн Heart Eyes

# 239
  • Мнения: 323
тук такова нещо не може да се случи,няма как да стане,австрийците правят хубави бели вина,ама червените не струват.Обикновено си взимаме италианско или френско червено вино.Чувала съм,че и португалците правили хубаво вино-Портваин.-колко е добро не знам.

Общи условия

Активация на акаунт