Миете ли ориз?

  • 14 431
  • 120
  •   1
Отговори
# 30
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Мия задължително.

# 31
  • Мнения: 581
 Аз ползвам само кафяв ориз и задължително го мия и  накисвам, също го и подсушавам.

# 32
  • София
  • Мнения: 472
Mия, кисна, варя. Ако е за китайска манджа варя в много вода до готовност с подправки и после пак мия. Българския като го накиснете във вода, тя става сива. така че мийте го.

# 33
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
винаги го мия,и то под течаща вода в много гъдта цедка....мия го докато спре да пуска мътна вода Peace

# 34
  • Мнения: 80
Независимо от вида на ориза го мия няколко пъти.

# 35
  • Мнения: 2 126
И аз го мия задължително,ама рядко го чистя Blush.Набелязала съм си 1-2 марки дето нямат боклуци вътре.Ако има нещо то изплува при миенето.

# 36
  • Мнения: 11
 Laughing И моята свекърва не мие ориза. Спомням си я още как надуто ми каза: "Тези неща в Италия се правеха преди 50 години. Сега ориза е чист, има контрол"  ooooh! Та после ходи да спориш с италианка и на всичкото отгоре тя да ти е свекърва  Twisted Evil  А иначе аз си мия ориза и нейния не го ям...той и без това е един тиклав такъв...

# 37
  • Мнения: 1 679
Задължително го мия

# 38
  • София
  • Мнения: 3 679
Мия разбира се, то такава мръсотия излиза понякога от него, че не мога да си представя да не го мия.

# 39
  • Мнения: 2 199
 Tired Май всички го мием, а старото поколение не   bouquet

# 40
  • София
  • Мнения: 1 941
А чували ли сте че гъби не се мият, защото им се променял вкуса. Само се изчиствали. Rolling Eyes

# 41
  • Бургас
  • Мнения: 10 821
Винаги го мия.

# 42
  • Мнения: 153
Не, не го мия.  Rolling Eyes

# 43
  • София
  • Мнения: 312
Мия всеки ориз. БЛАНШИРАНИЯТ повече от задължително. Иначе има особен аромат/смрад. Предимно бланширан използвам, щото и аз не харесвам да ми се кашква. Той и без да се запържва си остава на цели зрънца. А белият използвам само при мляко с ориз или както е известен -сутляш.

# 44
  • Мнения: 1 117
Не го мия само ако ще приготвям ризото и оризът е Арборио или Карнароли,
тогава точно нишестето трябва да се запази, за да се получи специфичната кремообразна структура на ястието.

Общи условия

Активация на акаунт