Миете ли ориз?

  • 14 420
  • 120
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 830
Мия го в гевгира Peace

# 16
  • Мнения: 1 640
Е,че как да не се мие.Която и сериозна готварска книга да се отвори,пише,че се мие заради нишестето и заради хигиената.Аз го слагам в голяма цедка/като тези за чай,но по-голяма/ и го плакна на течаща вода около 1 минута.
  Сигурна съм ,че се мие!

# 17
  • Мнения: 2 774
....още ме е яд дето така ме стресна Mr. Green
Joy  hahaha
Мия го  Peace, няма да го ядем мръсен я .Има еди на ънкълбенс ( бря  че трудно име измислили-не знам дали го написах правилно-ако ли не, не ми забелязвайте  Praynig )Та на него пишеше/цитирам по памет/ че не се мие ,водата се излива направо в пакетчето и се затваря,след 20 мин -готов.Аз се  newsm78  и нали сам си българче, вяра как да е не хващам и си го мия.
Само се чудя този бланширания  дали се мие  newsm78 ,никога не съм ползвала.

# 18
  • Мнения: 5 001
Аз така и не се научих да го ям тоя бланширан ориз.'Ми не ми е вкусен бей...блудкав ми е....

# 19
  • Варна
  • Мнения: 672
Да, мия. Също и боб, и леща и т.н.  Peace

# 20
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
.........................
Само се чудя този бланширания  дали се мие  newsm78 ,никога не съм ползвала.
Мие се, аз го ползвам много често!

# 21
  • Мнения: 13 188
Мия го в 10 води. Това го знам от един виатнамец и си го спазвам. И го мия с гореща вода и чак тогава го чистя- той побелява от горещата вода и се чисти много по-лесно.

# 22
  • Мнения: 147
      Винаги мия ориза в голяма цедка под течаща вода.

# 23
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Винаги го мия  Grinning

# 24
  • Мнения: 216
Не мога да си помисля,че няма да го измия.Доста мръсничък ми се вижда.

# 25
  • Мнения: 3 166
Винаги го мия, но това за горещата вода не го знаех. Ще пробвам и така! Peace
Скоро гледах Ути - даже за няколко минути го накисна в съд,пълен с вода и го бърка с ръка.

# 26
  • София
  • Мнения: 10 825
И аз съм от миещите. То други май няма.... освен свекърва ти  Wink

# 27
  • Мнения: 2 708
Май всички го мием  newsm78, аз лично също от хигиенна точка веднъж и за да не ми се слепва. Аз готвя само бланширания, защото ми е вкусно всяко оризче да се отделя и да не ми е кашкав. Като пихтия ми става другия и не ми е вкусен. Но моята баба, Бог да я прости, като ходехме лятото на вилата, тя пък не можеше да го вкусва бланширания и само ми се подиграваше как за нищо не ставал и как тя щала да си сготви, та да си хапне.
Така че, какво значи нямало да стане вкусен - според мен няма да е вкусен ако е скашкан, според друг няма да е вкусен, ако е се отделят зрънцата. Всичко е въпрос на вкус. И ако тя го обича по-скашкан (явно така го обича, щом си пази нишестето, дето не ти дава да го измиеш) това изобщо не е твой проблем. Laughing
Ииииии, вземи и покажи форума - може пък и да й дойде акъла в главата, че не може да ти опява за такива неща.

Аааааа сега се сещам - една съседка пък, не даваше да се почистват морковите с белачка - само трябвало да се измият - затова, кой както си иска - всеки е достатъчно интелигентен за себе си - има интернет, има чудесии - информира се и прави своя избор - това е точно ИНФОРМИРАН ИЗБОР.

# 28
  • София
  • Мнения: 39 761
Зависи от ориза. Бланширания не го мия. ориза на Ънкъл Бенс също. Нашенския бисерен ориз мия.

# 29
  • Мнения: 314
Аз също мия ,и мног често използвам такъв турски за пилаф и на пакета пише 4е освен като се измие се и накисва за 20 мин .Така че май и аз съм от миещите   chef

Общи условия

Активация на акаунт