Много лесен и вкусен орехов пай

  • 14 468
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Леле, ама как изглежда само.......... Rolling Eyes

# 16
  • Мнения: 3 562
За да се образува коричка отстрани, трябва да сложа орехи само в центъра или те самички ще се издуят  newsm78

# 17
  • София
  • Мнения: 614
Roshalche, като разстелеш тестото по стените на тавичката и наредиш орехите по цялото дъно, отстрани пак си остава непокрито място, което допълнително си бухва леко.

Hakiba, купувала съм хартия за печене от всички големи супермаркети, вкл. и от Пикадили, точно по празниците. Може би съм те изпреварила  Mr. Green

# 18
  • София
  • Мнения: 3 679
За да се образува коричка отстрани, трябва да сложа орехи само в центъра или те самички ще се издуят  newsm78
Аз като разстлах тестото леко го повдигнах по краищата, вътре наредих орехи и стафиди и отгоре залях с мед.
Вече свърши пая и всички много го харесаха. Щерката изяде снощи 3 парчета едно след друго  Mr. Green

# 19
  • Мнения: 7 420
  А какво ли ще стане,ако маслото се замени с маргарин? newsm78 А със свинска мас? Thinking

# 20
  • София
  • Мнения: 672
Да се похваля - пая става невероятен!

Колкото е лесен, 200 пъти повече е вкусен.

Ето какво остана 20 минути след като го извадих от фурната! Цеце, още веднъж - тенкю  Hug

# 21
  • София
  • Мнения: 614
m_face, поздравления за изпълнението! Радвам се, че ви е харесал! Hug

  А какво ли ще стане,ако маслото се замени с маргарин? newsm78 А със свинска мас? Thinking
Не съм сигурна в резултата... Thinking А защо трябва да се заменя?

# 22
  • Мнения: 7 420


  А какво ли ще стане,ако маслото се замени с маргарин? newsm78 А със свинска мас? Thinking
Не съм сигурна в резултата... Thinking А защо трябва да се заменя?
  Хе-хе!Обикновено маслото,което имам в хладилника е под 100 г......а маргарина е около 500 г ,та затова..... Laughing
  А за свинската мас питам чисто информативно.Може би, с нея пая ще стане по- ронлив... newsm78

# 23
  • Мнения: 162
Направих с точните съставки и сега блажено похапвам пред компютъра Blush Сложих и сушени кайсии. Ами супер е - наистина лесен и вкусен. Благодарности  bouquet

# 24
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Да се отчета и аз.Днес следобяд го направих,но със маргарин,щото имах малко масло и не ми се бягаше до магазина да купувам. Peace
И да кажа на Селма,че става и с маргарин ...да го забърква  chef
Хареса ни,да хубав е  bouquet

# 25
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
 мерси за рецептата... и аз го спретнах с няколко промени.

замених маслото с равни количства олио и кисело мляко (абсурд да изям толкова масло, колкото е по рецептата  Rolling Eyes)
сложих на много тънки резени половин ябълка, вместо мед сложих маджун (сладко от захарно цвекло).
маджунът малко се разтече, но после попи в блата и стана страхотен сладкиш.
не изсъхна, защото ябълките пазиха блата Party

за любопитните тук  и тук

# 26
  • Мнения: 7 420

И да кажа на Селма,че става и с маргарин ...да го забърква  chef

      Simple Smile  Peace

# 27
  • Мнения: 1 679
Много обичам орехови сладкиши - ще пробвам,   bouquet за рецептата

# 28
  • Мнения: 7 420
 Снощи и аз направих пая.Замених маслото с маргарин.Освен това добавих и малко сода погасена в лимонов сок.....(нямаше никакъв коментар за набухвател,може би,нямаше и нужда от такъв?  newsm78)
  Получи се много вкусен пай!
  Само че не знаех какво количество мед да сложа......Сега вече разбирам,че не съм  сложила достатъчно,защото на места,където са паднали по-големи капки мед,пая е много по-вкусен,а на други- е малко сухичек....
  Самото тесто става и за сладки-шприц,така ми се струва.
  Благодаря за рецептата на авторката!  bouquet
  Въпросче:дали, в место мед,не може да се сложи някакво сладко? Rolling Eyes

# 29
Да се отчета и аз  Grinning
направих го с масло и стана  ммммм  Grinning много хубав
Благодаря за рецептата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт