Сладкиш "Наполеон"

  • 20 754
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 1 951
В момента допичам последната тройка кори.Ухае много приятно.Благодаря за рецептата!

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 576
О! Изглежда много вкусничко. В най-скоро време ще го пробвам.
Aleks твоята торта изглежда вкусно! Следващият път запази и за мен! Wink

# 17
  • Мнения: 82
Smiley* как мажеш корите с маргарин -разтопяваш и с четчица или? Thinking
утре май свекито ще ми идва на гости а тя е такава кулинарка може да се пробвам да го направя... Simple Smile

# 18
  • Мнения: 82
и още нещо корите колко грама са 300 400 или 500гр?А крема стига ли?

# 19
  • Мнения: 1 679
pisanka-sladuranka, нямах маргарин и ползвах чисто масло - разтопих го и мазах с четчица (имам една на Факелман за намазване на пити с жълтък отгоре). Не слагах много, за да не стане мазно.
Корите не бяха голям пакет, не си спомням грамажа. Ще проверя. За крема - както ти харесва - колкото повече сложиш, толкова по-сочен става сладкиша. Но пък като престои една нощ, корите попиват и смятам, че е достатъчно дори и това количество крем за един пакет кори.

# 20
  • Мнения: 82
Благадаря ти Smiley* и аз ще използвам масло-стискайте ми палци да стане !!!! Laughing Grinning

# 21
  • София
  • Мнения: 1 951
Много е вкусен.Не можах,да го снимам,свърши.С четка се маже много лесно.Тавичката е много затоплена и може и без четчицата.Може да се използва и обикновен крем ванилия.

# 22
  • Мнения: 1 679
Радвам се, че ви е харесал, seat-kata, аз успях да заснема последното останало парче  Flutter

# 23
  • Мнения: 82
Още един въпрос имам към Smiley* не съм чак толкова веща в кулинарията но се старая-та въпроса ми е корите се пекат както са си готови и не се режат или?а после пак като торта ли-целите се мажат или нарязани предварително?благодаря

# 24
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Чудесна рецепта, аз съм правила и крем питата, която е горе -долу на същия принцип, само че тук кремът се слага между корите и така е по -добре според мен, защото при крем питата при мен корите ми се залепиха и не се изпекоха равномерно, и блатът ми се получи малко слепнал, така като се пекат корите три по три е по- добре.  bouquet

# 25
  • Мнения: 1 679
pisanka-sladuranka, без да режа корите, ги нареждам и намазвам една след друга в една правоъгълна йенска тавичка - тя има почти същия размер както кората. Пека ги отгоре в силно нагрята фурна - най-горно положение. Отнема около 1 минута. Изваждам ги, обръщам ги и пак ги слагам в тавата да се запекат от другата страна - отново отнема около 1 минута.
После ги нареждам и намазвам с крема пак цели - без да ги режа - в същата тавичка.

# 26
Наполеонът е страхотен много благодаря за рецептата   

# 27
  • Мнения: 549
Страхотен сладкиш.Благодаря    bouquet

# 28
  • Мнения: 1 679
Тими, коригирах - сложих снимката отново  bouquet

# 29
  • Мнения: 119
Здравейте. Smiley*, направих твоя сладкиш. В момента е в хладилника, за да поемат корите. Ако може един въпрос - колко трябва горе-долу да стои в хладилника ( защото вече имам голям мерак да го опитам  Mr. Green ), колко часа? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт