САМО за РЕЦЕПТИ за машина за хляб

  • 1 043 718
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 7 779
Здравей, рецептата е за 1 кг хляб, нали?
за 1 кг тесто  Laughing

# 376
  • Средната земя
  • Мнения: 371
Veche go napravih Wink, stana mnogo hubav, no spored maja mi bezsolen. Ako sloja 1 s.l. sol, dali shte e dobre?  Thinking
Izviniavam se za latinicata Confused

# 377
  • Мнения: 3 410
Veche go napravih Wink, stana mnogo hubav, no spored maja mi bezsolen. Ako sloja 1 s.l. sol, dali shte e dobre?  Thinking
Izviniavam se za latinicata Confused

Добре ще е, дерзай!

# 378
  • Средната земя
  • Мнения: 371
Veche go napravih Wink, stana mnogo hubav, no spored maja mi bezsolen. Ako sloja 1 s.l. sol, dali shte e dobre?  Thinking
Izviniavam se za latinicata Confused

Добре ще е, дерзай!

Действам, още утре, че днешния, безсолен бил, ама ей на -няма го Laughing

# 379
  • Мнения: 125
За да не е само "запис" качвам рецептите от моята книжка за Мулинекс с багетите - http://dox.bg/files/dw?a=efec73c51f линка ще е активен до 06-08-2012

# 380
  • Мнения: 0
Рецепта за традиционен бял  хляб / хлебопекарна NEO BM-201/  0,75 кг
250 ml вода / стайна температура/
1 голяма мерителна лъжичка разтопено масло или маргарин/
1 малка мерителна лъжичка сол
1 голяма и 1 малка мерителна лъжичка захар
1 голяма и 1 малка мерителна лъжичка сухо мляко
Разбърквам с пластмасова лъжичка и тогава добавям
450 гр брашно / предварително го пресявам/
суха мая JUVA - 1 1/3 малка мерителна лъжичка
Пека на първа програма

# 381
  • Пловдив
  • Мнения: 575
А това е моята рецепта, която правя повече от 2 години, удобна ми е, защото винаги имаме кисело мляко...
1сл олио
2сл кисело мляко
250мл топла вода
1сл захар
1 1/2 чл сол
600гр брашно
1 1/2 чл мая на Йоткер
2сл пшеничени трици
Пускам на най-дългата програма и по-запечена коричка. Става супер!

# 382
  • Мнения: 18 000
Момичета, какво е разликата м/у традиционен хляб /1 програма/ и пухкав  newsm78

# 383
  • Мнения: 0
супер тема!

# 384
  • Мнения: 58
Искам да питам някой има ли хубава рецепта за козунак-така ми се яде,а моята хлебопекарна е внос от Германия и всичко и е на немски... Sad

# 385
  • Мнения: 58
Здравейте на всички!
Ето и моята супер изпитана рецепта за козунак в хлебопекарна:

КОЗУНАК В ХЛЕБОПЕКАРНА
125 мл. прясно мляко
3 бр. яйца
125 гр. мазнина (аз правя 75 гр. разтопено кр. масло и 50 гр. олио)
500 гр. брашно
150 гр. захар
2 пакетчета ванилия
настъргана кора на 1 лимон
2 ч.л. суха мая
стафиди
жълтък за намазване
Приготвяне:
1. Яйцата (на стайна температура) се разбиват и се смесвата с прясното мляко. Изсипват се в кошницата.
2. Брашното се смесва със захарта, кората лимон и ванилията. Изсипва се върху течните съставки, така че да се получи купчинка с връх. В нея се прави кладенче и се сипва маята.
3. Машината (каквато и марка да е) се настройва на програма "сладък хляб" за 1 кг и се пуска.
4. Като се пооформи тесто от поставените продукти, постепенно на малки части се налива маслото, докато тестото го поеме изцяло.
5. Когато се чуе звуковия сигнал се поставят стафидите (около 100 гр. е добре)
6. Преди да започне цикъла печене (при мен е 1 ч. преди края на програмата), козунакът се намазва с жълтък и се поръсва със захар.
И най-накрая се вади от хлебопекарната с все кошничка и се слага да се допече в предварително загрята фурна само на горен реотан за около 10 мин. Това го правя, защото козунакът доста се надига (поне на моята хлебопекарна Moulinex OW 2000) и не може да се запече най-отгоре.
Но крайния резултат е страхотен Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 18:58 от am0105

# 386
  • Мнения: 58
много благодаря,ще го пробвам още утре!:)Simple SmileSimple Smile

# 387
  • Мнения: 8
am0105 накисваш ли маята предварително с топло мляко? Наколко пъти съм пробвала да правя козунак на различни програми и с различна мая и брашно. Не се надига никак и е твърд. Майка ми като прави козунак го оставя доста време да втасва, дали това му е проблема в хлебопекарната?

# 388
  • Мнения: 7 779
един от недостатъците на машините е ,че те не могат да преценяват кога е втасало тестото. не могат да преценяват и кога се е изпекло. времетраенето е осреднено.
ако имаш машина при която може да си програмираш една програма нещата са поправими.

пп. сухата мая не се кисне.

# 389
  • Варна
  • Мнения: 3 955
1 ч. чаша на колго грама/милилитра отговаря?
[/quote]

Kolko e  една чаена чаша от 300 мл. правих експеримент , за да не се мотам всеки път с грамове.Бялото излезе 165 гр. и най - тежките черни стигнаха 180.Да не се уплътнява!!!Иначе с уплътняване спокойно се побират и 200 гр.?!
 

Общи условия

Активация на акаунт