Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 14

  • 43 429
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: X
Вчера си поръчах бяла и черна боя за хранителни цели. Дано поръчката дойде навреме за тортата.
Чудя се тая бялата боя дали ще направи млечния марципан наистина бял? нали оригинално става нещо светло бежово? Който е работил с бяла боя нека каже, моля.

# 256
  • Мнения: 266
silrai , май бях гледала някъде, че се притиска с дървен шиш, за да стане вдлъбнато.
На мен пък проблема ми е, че тук не съм виждала перлички по магазините.

Вчера си купих перлички от Хит.Имаше бели и цветни. PeaceОле,сега видях,че не си в България. Embarassed Grinning

# 257
  • Мнения: 3 927
Тия дни правих за първи път ганаш с тъмен шоколад, т.е. купих си за целта шоколадов кувертюр, който се оказа много удачен и вкусен  Simple Smile.
Искам само да попитам с какво съотношение сметана - шоколад ви става най-добър ганаша, защото имам примери от различни рецепти, където съотношението е от 1:1 до 1:2?

Моят ганаш беше 500 мл сметана и 300 гр кувертюр и стана малко мек след разбиването. На следващият ден след сглобяването на тортата беше вече супер  Simple Smile
Поради тази причина отпадна обличането на тортата с марципан Варна, а само скромно я шприцовах с шоколад:

Шоколадова торта

# 258
  • Мнения: 2 282
Ще правя торта-Барби за подарък на едно сладко момиченце. Купила съм готови цветчета за украса на тортата. По какъв начин да ги закрепя върху захарния покрив? С маслен крем ли? Ще съм ви признателна за отговорите Hug
Виждам, че са те пропуснали с отговорите. Не съм спец, но тук четох варианти с маслен крем, само с вода и (за този не съм 100% сигурна) - белтък, разбит с пудра захар. Аз лично засега съм опитвала само с маслен крем.
А каква торта ще ти бъде Барбито?

# 259
  • Мнения: 7 091
Ще правя торта-Барби за подарък на едно сладко момиченце. Купила съм готови цветчета за украса на тортата. По какъв начин да ги закрепя върху захарния покрив? С маслен крем ли? Ще съм ви признателна за отговорите Hug
Виждам, че са те пропуснали с отговорите. Не съм спец, но тук четох варианти с маслен крем, само с вода и (за този не съм 100% сигурна) - белтък, разбит с пудра захар. Аз лично засега съм опитвала само с маслен крем.
А каква торта ще ти бъде Барбито?

Само с вода се закрепят, когато покритието, в/у което се слагат е фондан/марципан и е добре изсъхнало! Освен това цветята не трябва да са много тежки, за да не се отлепят.
Ако тортата е ще е с маслен крем отгоре , няма нужда да се лепят с нищо, просто ги притискаш и ще си застанат на мястото.
Аз не разбрах какво ще е покритието на тортата, така че ако може да уточниш за да знаем какво да те посъветваме.  Peace

# 260
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам за вафлената плака ако някоя от вас е  работила с нея моля да сподели ако има нещо специфично при работата. Всички тези въпроси ги задавам, защото нямам достатъчно информация, за да преценя дали ще се справя. Предварително благодаря  bouquet

# 261
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Благодаря на всички ви за помощта.То не било трудно, ама като не знаеш...  bouquet
Гризката , най добре работи само със сладкарски бои.Аз преди съм пробвала с боя за яйца и ми се втвърдяваше тестото от тях.Остави другото ами трябва да се разредят в течност преди употреба, защото иначе тестото става на точици...

В България боите за яйца (прахообразни) са си сладкарски. Преди доста години (от порядъка на 10 и нагоре мисля) беше се повдигнал въпроса за токсичните бои за яйца (в смисъл че се продаваха и текстилни бои). Та приеха някаква наредба ли, не знам точно какво, и има изискване боите за яйца да са за хранителни цели. Не ме питайте за подробности, смътно си спомням, тогава изобщо не съм се интересувала от торти и украси; минало и заминало покрай мен - добре че мъничко поне е останало в главата ми. Така че ако купите прахообразни бои за сладки (дето ги имаше в 345), това са същите бои дето ги купувате за яйца по Великден.

# 262
  • Мнения: 1 271
Ама вярно, сега се сещам, че миналата година на едно от пакетчетата пишеше, че стават и за сладки.Аз тук имам само гелообразни, едни на Уилтън и едни испански-май съм по доволна от испанските!

# 263
  • Мнения: 3 376
Ох, сега като четох назад и нов въпрос ми изникна  Embarassed Защо е задължително да има някакъв крем под чаршафа? Като се прави тортата с рула на Лео, пак ли се намазва с крем? Може ли да се намаже само с разтопен шоколад?

# 264
  • Мнения: 729
Аз последните два пъти, когато правих тортата с рула, не мазах с нищо под чаршафа, защото рулата са сухи.

В следващите няколко дни, нямаше проблем с покритието, не се размеквало.

# 265
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
На мен по-лесно ми залепва покритието от марципан, и става по-гладка, запълват се дупчиците. Ако разточваш покритието много тънко, е необходимо тортата да е загладена предварително. Ако ще я заливаш само с шоколад, няма смисъл да я мажеш с крем.

# 266
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Привет! Hug
Радвам се , че моята торта ви е харесала, особено кюфтетата. Grinning Тях ги направих от сладкиша Негърско дупе+шоколадов пудинг на д-р Йоткер. Натроших част от сладкиша, омесих го с малко пудинг, както се меси кайма, оформих  кюфтетата, сложих ги в хладилника за 30 мин, после с четката понатиснах, за да стане вдлъбнатина, мацнах черна боя и ето го резултата.  Grinning Мисля, че ще стане с всякакъв какаов сладкиш.

Gushanka кюфтетата са като истински - сигурна ли си, че не са истински кюфтета!  Shocked Кка постигана този рошав ефект?  newsm78  Да не би млякото да е било нискомаслено или с някакви примеси? Веднъж купих тук някакво (пишеше "млечна напитка на прах" и си мислех, че е същото) и трябваше да придам наистина доста пудра захар за да получа точната консистенция, но и така стана добре и много вкусно! Но солено...  Sick
На опаковката пишеше сухо мляко, може и от боята да е, както писа dijel. Въпреки, че са сладкарски, но синята ми е на прах. Но до скоро все със същите на прах работех, не се е случвало да е солено. Другия път ще купя мляко Нидо, за да съм сигурна, че ще стане.  Hug

# 267
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
ахаа, добре че стана дума... значи да близна предварително млякото преди да започна... и аз си купих на Радиком, но още не съм го отворила.

# 268
  • на странно място ......
  • Мнения: 493
Момичета имам проблем  Sad Моля ви за помощ!!!
Тръгнах да правя марципан Варна и като го замесих със захарта, то стана една много странна маса, но определено не беше тесто, какво да правя сега, някой сблъсквал ли се е с този проблем и изобщо защо се получи това???? Sick

# 269
  • София
  • Мнения: 2 671
Ох, сега като четох назад и нов въпрос ми изникна  Embarassed Защо е задължително да има някакъв крем под чаршафа? Като се прави тортата с рула на Лео, пак ли се намазва с крем? Може ли да се намаже само с разтопен шоколад?
Ако покритието е с шоколад, няма проблем, но ако е марципан - стои доста неравно - ето тук можеш да видиш една моя торта, която е с рула и марципан Варна, без крем помежду им.

Sbruny, ако не си изчакала пареното тесто да се охлади напълно, е вероятно това да е причината. В тоя случай го изхвърли  Confused а, може и продуктите да не са били качествени, преди време много се коментираше пудрата захар като причина за недобрия марципан  Confused

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт