Искам да направя най - вкусната пилешка супа ! Чакам рецепти !

  • 164 323
  • 88
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2
Прочетох доста мнения и се чудя, дали застройката става по-добре, когато се сложат само жълтъците, или трябва да са цели яйцата за застройката?

# 46
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Сварявам пилето с няколко зърна черен пипер и  1-2 дафинови листа,сол.


така става много вкусна супата. Но аз все нямам време и варя пилето в чиста гОла вОда  Blush.
Всъщност хубава супа става от по-голямо и по-тлъсто пиле.
После може само бялото месо да остане в супата. И слагаш каквито си пожелаеш зеленчуци. Хубав аромат се получва и азко има малки кубченца целина.

По повод застройките:
Рядко готвя супа без домати и затова застройвам само с 1 цяло яйце. НИЩО друго.

# 47
  • Мнения: 1 313
Прочетох доста мнения и се чудя, дали застройката става по-добре, когато се сложат само жълтъците, или трябва да са цели яйцата за застройката?

Застройката става хубава и жълта с жълтъци разбити с лимонов сок, после колкото и да я претопляш няма да се пресече, а с цяло яйце има опастност това да стане още при слагането на застройката в началото. Peace
Аз винаги застройвам с жълтъци само PeaceПо някога дабавям мляко, прясно, кисело, а друг път само лимон и жълтъци Wink

# 48
zdraveite!bih iskala  da si kaja i moqt na4in za prigotvqneto na pile6kata supi4ka.
parvo svarqvam pileto sled koeto narqzvam luk i morkovi i gi zaparjvam leko obeskostqvam pileto buliona v koito e vrqlo go precejdam i dobavqm zaprajkata slagam i 4u64ica i kartofki ostavam go da vrqt i prez tova vreme si narqzvam pileto na kub4eta pribavqm go i nego fidence magdanoz i uoala stava stra6na!!!! Hug

# 49
  • София
  • Мнения: 1 199
Моята рецепта:

Сварявам пилето с лук, обескостявам. Прибавям  нарязани картофи, като омекнат картофите слагам фиде, сол и черен пипер. В тиган запържвам един морков и масло. Изсипвам го в тенджерата. Махам от котлона. Правя застройка от яйце, кисело мляко и препечено брашно. Накрая слагам копър(магданоз).

Някой беше попитал за препеченото брашно. Аз го правя така: 1 кг. брашно го слагам в тавичка и в фурната, пече се до златисто. Използвам го почти в всички ястия. Просто го правя на каша с вода и го слагам в яденето. 

# 50
  • Мнения: 202
А моята рецепта е:
Сварявам пилето с нарязани вътре лук, морков , домат като се свари пилето го нарязвам на малки парченца слагам фиде и половин изцеден лимон , сол и черен пипер на вкус, застройвам с 1 яйце разбито в половин кофичка кис. мляко накрая поръсвам с пресен магданоз.

# 51
  • Под тепетата
  • Мнения: 336
От готвачката в едно заведение на Цигов Чарк научих:колкото е с по-малко подправки,специално пилешката супа е по-вкусна,затова аз я правя:пилешко бутче,сварено само със сол,после малко лук,едно картофче,което не е задължително и 1-2 пилешки бульончета,застройка със кисело мляко и жълтък това е.

# 52
  • Мнения: 2 142
Моята пилешка супа не се различава много от горе споменатите, но е като за бебета и малки деца, а и за алергични- без застройка.

Пилешка супа за алергични и не само Simple Smile

Сварявам пилето, отпенвам бульона. Обикновено пилето го варя с дръжки от целина и магданоз, добре измити и вързани с конец. Като се свари пилето, го изваждам и обезкостявам, изваждам дръжките и ги изхвърлям. В чистия бульон слагам една глава лук, един средно едър картоф (колкото юмрук), парче целина, колкото кибритена кутийка, пащърнак (колкото малко пръстче Laughing) , ако имам и коренче от магданоз, малко морковче. Оставям ги да поврят около 20мин, докато стане готов картофа. Изваждам ги, добавям зеленчуков бульон или сол на вкус, пасирам и връщам в тенджерата. Така се получава не съвсем бистра супа. Слагам и обезкостеното месо.
Добавям един картоф, нарязан на кубчета и варя 10тина мин. Слагам шепа фиде и варя още 5-6мин.
Накрая слагам половин домат, нарязан на много малки кубчета, един стрък зелен лук (само зелената част), нарязан на тънки кръгчета и ситно накълцан магданоз. Махам от котлона.

Добър апетит!

# 53
  • Мнения: 3 675
Мързелива пилешка топчета /донякъде моя хрумка/

1 пилешки бульон
1 тиквичка
1 по-голям картоф
2-3 моркова
няколко стръка пресен лук
зеленчукова подправка за супи-на радиком или маги универсална
пресен магданоз
1 таралелка пилешко месо - аз вземам на амета около 300 гр.
ориз
олио или зехтин

В тенджерка се разтваря бульона, след което се добавят нарязаните моркови и пресен лук.Слагам съвсем малко олио или зехтин.След като поомекнат морковите и лука подправям по желание със сол и 1 супена лъжица от зеленчуковата подправка.След като известно време добавям нарязаните на малки парчета тиквичка, картоф и ориз и всичко това ври до готовност, пилешкото месо го слагам най-накрая /но аз си го сварявам предварително/.Малко преди изключване слагам нарязания наситно магданоз.
Супата се сервира с лимон и кисело мляко.

# 54
  • Мнения: 3 268
На пилешката супа много й ходи оризче.Аз я правя като авторката,но слагам 1 кафена чаша ориз и когато е готова прибавям 1 малка квасена сметана и поръсвам с магданоз и черен пипер.

# 55
  • Мнения: 38
Аз ще ви предложа една по различна рецепта за пилешка супа.Работя в една фирма за кетъринг в Белгия и се нагледах на какви ли не странности,но пък и на какви ли не вкусотии.Та значи сваряваме пилето с една лъжица бульон,тук той е на паста,ама предполагам че можеш да използваш един пилешки и един зеленчуков,като е готово вадиш пилето и прецеждаш бульона.Задушаваш пресни гъби с масло,количеството по твой избор,оставяш на страна.Обезкостяваш пилето.Завираш пак больона и го сгъстяваш с малко царевично брашно или обикновенно,аз слагам каквото дойде и пускаш парчетата пиле и гъбите при непрекъснато бъркане.Оставяш за 10 минути на бавен огън и е готова.Да ви е сладко.  bouquet

# 56
  • Мнения: 3 268
Джулика,твоето ястие аз наричам фрикасе и го правя редовно.Благодаря ти за идеята да му сложа гъбки.Може би ако е с повече вода звучи като крем-супа.Ще го пробвам,тъй като съм голям любител на пилешкото.

# 57
  • Мнения: 38
Да, то май така излиза и на мен това ми дойде първия път като я видях,но те твърдяха че това е супа.По принцип всичките им супи са такива странни и както казваш всички са крем супи а и досега не съм виждала да правят супа с картофи.Като каза че обичаш пилешко,онзи ден имахме голямо парти и приготвяхме ''Пиле Волован''-същото като тази рецепта само че  прибавяме каймяни топчета вътре,каймата разбъркваме с едно яйце,малко галета и къри,правим топчета и ги сваряваме предварително,само че сгъстяваш доста.Е наистина е божествено.

# 58
  • Мнения: 3 268
Олеле,каква калорийна бомбичка! GrinningЩе го пробваме непременно.Благодаря,звучи страхотно. Hug

# 59
  • София
  • Мнения: 3 680
На мен много ми харесва като вариант тази:
Пилешко месо/аз предпочитам от бутче/,нарязани на дребно: морков,лук и зелена чушка
Като е сварят зеленчуците и се обезкостява месото/нарязва се на дребно/ и се
прибавят подправки- всякакви по желание,течна сметана за застройка и царевица от консерва.Оставя се на котлона още минута две
Много е вкусна и странна,ядох я в едно заведение,бях много скептично настроена, но се оказа доста вкусна супичка

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 11:57 от vnd

Общи условия

Активация на акаунт