Искам да направя най - вкусната пилешка супа ! Чакам рецепти !

  • 164 356
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 1 210
Откакто прочетох рецептата на Leo за супа с топено сирене, винаги застройвам пилешката супа с 3-4 триъгълничета топено сиренце - става много хубава и плътна.

# 31
  • София
  • Мнения: 1 483
Това с топеното сирене ми звучи интересно, можеш ли да обясниш как точно става? Моят мъж е алергичен към яйца, и само с кисело мляко действам, но ми се ще да пробвам нещо различно.

# 32
  • Мнения: 1 679
Моята тайна е - слагам корени от целина и магданоз и бучка масълце.

# 33
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Аз си я правя супата по стандартния начин както знам от майка ми, обаче нейната винаги става по-вкусна от моята.Накрая и го казвам това нещо и къде било разковничето ?! -тя прави варена застройка от яйце,кисело мляко и препечено брашно,задължително препечено....определено става по-вкусно, вече и аз така правя Wink опитай.

Мимис-как става това  препечено брашно?

# 34
  • Мнения: 3 886
Аз я правя така .Нарязвам пилето и го слагам да се вари.Във фурната слягам 2-3 глави лук да се опекът(съвсем дръг е вкусът така).после в   бульона слагам  ЦЕЛИНА  и ПЪЩЪРНАК и зеленцуците без чушка (не я ядът мойте) слагам лука и малко картофки и фиде.
Накрая в една чашка настъргвам  хрян с оцет  и който иска и обича си слага в супата  bouquet  chef
БОН АПЕТИТО

# 35
  • Мнения: 2 018
Аз си я правя супата по стандартния начин както знам от майка ми, обаче нейната винаги става по-вкусна от моята.Накрая и го казвам това нещо и къде било разковничето ?! -тя прави варена застройка от яйце,кисело мляко и препечено брашно,задължително препечено....определено става по-вкусно, вече и аз така правя Wink опитай.

Мимис-как става това  препечено брашно?

Понеже виждам, че не са ти отговорили за препеченото брашно, ще ти кажа аз как го правя - не, че слагам в пилешката супа, но когато се наложи да ползвам такова, го правя така: необходимото количество брашно го слагам в сух тефлонов тиган на котлона. Бъркам с дървена лъжица постоянно, докато брашното попромени цвета си. Става едно такова сивкаво - бежово. Внимавай да не го прегориш.  Peace

# 36
  • Мнения: 2 142
Ще ти дам и нашият любим вариант. Той е доста традиционен, но пък ние така си я харесваме.
Слагам пилето да се вари, отпенвам, като кипне и добавям една цяла глава лук, морков, целина, пащърнак, корени от магданоз, 1/2чушка, един средно голям картоф (всички зеленчуци ги слагам цели). Докато пилето се вари си приготвям завършителните работи за супата- обелвам и нарязвам на много ситни кубчета 1/2 домат, на тънички колелца зелената част от пресен лук(около една шепа=на домата), и ситно накълцан магданоз. Когато пилето е готово сварено, го изваждам и обезкостявам. Зеленчуците в бульона ги пасирам гладко. Когато бульона отново заври връщам пилето, добавям сол на вкус, слагам шепа фиде и нарязаните домат, лук и магданоз. Оставям на котлона да ври не повече от 8-10мин.
 Това е летния ми вариант на пилешка супа. Зимата понякога застройвам и след това добавям домат, лук и магданоз, но децата май я предпочитат по-бистра и все пак не е съвсем бистра заради пасираните зеленчуци. Подправяме я с черен или бял пипер, всеки на вкус, с лимон или лъжичка кисело мляко.
Да ви е сладко!

# 37
  • Berlin
  • Мнения: 11 312
аз слагам за зеленчуци настъргани моркови и тиквичка и нарязан лук. задължително застройвам, като подправка - черен пипер, сол, но много малко. разбира се, подправките са кой както предпочита.

# 38
  • Мнения: 2 784
Моят вариант май е най-лек и прост, но така я правеше баба ми навремето, а и мъжо е луд по тази супа.
Сварявам пилето с няколко зърна черен пипер и  1-2 дафинови листа,сол. Обезкостявам, прецеждам, връщам месото в прецедения бульон и отново кипвам. Когато заври слагам малко измит ориз, варя още 20 минути и изключвам котлона. Застройвам с едно яйце, разбито със сока на 1 лимон.
Не съм забелязала да се разваля по-бързо от другите супи, а е единствената, която застройвам с лимон. newsm78

# 39
  • София
  • Мнения: 1 941
Последният път мъжо направи пилешка "шкембе" чорба. Както се готви шкембе, но с пиле. Май при Звездев видял рецептата. Много беше вкусна!  chef

# 40
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026

Понеже виждам, че не са ти отговорили за препеченото брашно, ще ти кажа аз как го правя - не, че слагам в пилешката супа, но когато се наложи да ползвам такова, го правя така: необходимото количество брашно го слагам в сух тефлонов тиган на котлона. Бъркам с дървена лъжица постоянно, докато брашното попромени цвета си. Става едно такова сивкаво - бежово. Внимавай да не го прегориш.  Peace

Бо-благодаря за разяснението. Hug
Последният път мъжо направи пилешка "шкембе" чорба. Както се готви шкембе, но с пиле. Май при Звездев видял рецептата. Много беше вкусна!  chef

Тази и аз се каня да я направя скоро.

# 41
  • Бургас
  • Мнения: 1 202
Ето и моят вариант на пилешка супа:
Сварявам едно пилешко бутче и го обезкостявам след това.
В бульона от пилето слагам настъргани 2 моркова,лук,не повече от 2 малки картофа,нарязани на дребничко и олио да поврят около 15 минути.После добавям накъсаното на ситничко месце,черен пипер,сол и 1 щипка чубрица.Оставям да поври не повече от 10 минутки и добавям фидето и магданоза.След като се свари фидето вече съм приготвила застройка от 1 жълтък и 2-3 с.л. кисело мляко,може да се добави и 1 с.л./непрепълнена/ брашно.От супата вземам няколко лъжици само бульон и го добавям към студената застройка,за да уеднаквя температурата и да не ми се пресече.Веротността да се пресече супата идва от белтъка на яйцето,а аз такъв не слагам.
Това е,малко подробно го обясних,но е много лесно и много вкусно.

# 42
  • Мнения: 133
Ето я и моята мързелива пилешка супа  - нарязва се пилешкото и се слага да се вари, НЕ се добавя сол, пипер или нешо друго. Когато пилешкото е почти сварено се добавя соев сос, докато водата стане леко кафява. Слагат се картофките и фидето (почти заедно) и се оставя да се вари. Фидето и картофките се разваряват и сгъстяват супата, дори може да се сложи допълнително фиде, ако съвсем изчезне. Добавя се сух магданоз, като се стрива с ръка при самото добавяне и се "забравя" на котлона. Допълва се вода, защото при "забравянето" е поизвряла Simple Smile. Може да сложите едно яйце - на парцали, защото е по-лесно, ако искате може и да я застроите. Става малко бавно, но не изисква постоянно внимание и колкото по-дълго се вари става по-вкусна. Ако имате фиде от грис (някъде бях попаднала на такова) с него става още по-вкусно. Това е от мен Simple Smile Приятно гледане на някой сериал, докато супата се готви сама. Laughing

# 43
  • Мнения: 304
Не знаех, че пилешката супа може да има толкова варианти. Не можах да изчета всичките, за което се извинявам, дано не повторя нещо.
Ето как я правя аз:
Пилешки бутчета (най-лесно ми е за обезкостяване после) се варят, като във водата слагам или кубче пилешки бульон или супена лъжица пикантина (от онази, универсалната). Когато месото се свари го изваждам и обезкостявам, разреждам бульона 1:1 с вода, че иначе става мазничко. В бульона слагам морков и глава лук, нарязани на ситно, картофче, също на ситно и добавям лъжица лютеница. Така супата става червеникава, а и лютеницата придава приятен вкус. Слагам шепа ориз или малко преди да я сваля от огъня - фиде. Зависи от настроението, имало е случаи да слагам и двете, но става гъстичка така. Като подправки слагам черен пипер, чубрица, съвсем малко сух джоджен и босилек и мащерка, понякога добавям една подправка, която представлява мляно слънчогледово семе с листа целина и сух чесън (тази последната подправка върви страхотно за супа от леща). Когато картофчетата и оризеца се посварят връщам парченцата месо в супата. Застройвам я по два начина - единият е само с яйце (ако то е на стайна температура и супата е поизстинала - не се пресича), а другият начин е с яйце и кисело мляко.
Тази супа винаги ми се струва ужасно вкусна. Дано и на вас се стори така!

# 44
  • Мнения: 342
ето и моята рецепта за пилешка супа:сварявам пилето с една глава лук/цяла и обелена-след като се свари пилето я изхвърлям/отпенвам бульона.След като се свари пилето го изваждам от тенджерата и го нарязвам на парченца.В бульона слагам нарязани картофи, морков и нарязани на ситно  няколко парченца лимон заедно с кората,връщам нарязаното пиле и варя.Когато картофите са готови слагам фиде.Малко преди да го сваля от огъня слагам магданоз,целина и лющян.след това я застройвам с яйце и кисело мляко.
И аз така я правя Simple Smile Само добавям малко вегета.

Общи условия

Активация на акаунт