Пълнен Крем карамел

  • 31 700
  • 193
  •   1
Отговори
# 60
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 705
Мерси  bouquet, почвам го   chef

# 61
  • Мнения: 4 435


Да пишеш като е готов.

# 62
  • София
  • Мнения: 3 611
Добре де,аз ли съм тъпа или нещо не разбирам Embarassed Пише,че кроасаните се слагат най-отдолу,значи като се обърне сладкиша трябва да останат отгоре,а на всички снимки те са отдолу newsm78 .обяснете моля за неразбралите,че тъкмо ми се е приял крем карамел и утре смятам да правя.А иначе класическия винаги ми става на шупли Sad

# 63
  • Мнения: 4 435
За шупли не се притеснявай,няма да станат.А ина4е като се лепнат кроасаните за карамелисираната захар ти ги заливаш със сместа.Тогава те се отлепях от карамела или веднага или по-късно и даже идват отгоре.Аз постоянно ги бутам с едни лъжици но не винаги става.Та понеже изплуват после отиват най-отдолу или пък са по  средата. Simple Smile

Ох дано си разбрала че малко кофти обясних,ама ако има нещо питай.

# 64
  • София
  • Мнения: 3 611
Стана ми ясно,благодаря  bouquet

# 65
Здравейте момичета! Видях че е проявен страхотен интерес към рецептата на Славче Авче. Снощи я направих - възхитена съм. Сега вече проблема ще ми е дали ще устоявам да не правя често и да стана 100 килограма. newsm78
Благодаря, Славче! Ще си шашкам гостите ! Grinning

# 66
  • Мнения: 4 435
Здравейте момичета! Видях че е проявен страхотен интерес към рецептата на Славче Авче. Снощи я направих - възхитена съм. Сега вече проблема ще ми е дали ще устоявам да не правя често и да стана 100 килограма. newsm78
Благодаря, Славче! Ще си шашкам гостите ! Grinning

Благодаря за милите думи.Радвам се че ви е харесала.

# 67
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 705
И аз го направих, ама докато изстине и вече нямаше какво да се снима Mr. Green
Мерси за страхотната рецепта   bouquet

# 68
  • Мнения: 4 435
Няма защо да ми благодариш.Другия път го крий докато истине.

# 69
  • Варна
  • Мнения: 634
И аз реших вече да го направя този крем карамел с кроасани,но искам да попитам нещо.Понеже ще го правя в тефлонова форма за кекс,проблем ли ще е да сложа направо фрмата на котлона(когато правя карамела),мисълта ми е да не се прецака нещо формата.
Може и да ми е тъп въпроса  Embarassed,мерси предварително.

# 70
  • Мнения: 4 435
И аз реших вече да го направя този крем карамел с кроасани,но искам да попитам нещо.Понеже ще го правя в тефлонова форма за кекс,проблем ли ще е да сложа направо фрмата на котлона(когато правя карамела),мисълта ми е да не се прецака нещо формата.
Може и да ми е тъп въпроса  Embarassed,мерси предварително.

За съжаление,аз не мога да ти отговоря на този въпрос.Винаги си го правя в друг съд по-малък и след това заливам другата форма и гледам и по стените да стигне малко.Е,не чак по целите,ами колкото може.

# 71
  • Варна
  • Мнения: 634
ОК,благодаря ти,и аз така ще направя,дано не се изложа само.

# 72
  • Мнения: 4 435
ОК,благодаря ти,и аз така ще направя,дано не се изложа сам.

Няма такава опасност,много е лесно всичко.Ако има още нещо питай. Simple Smile

# 73
  • Мнения: 407
Цитат
И аз реших вече да го направя този крем карамел с кроасани,но искам да попитам нещо.Понеже ще го правя в тефлонова форма за кекс,проблем ли ще е да сложа направо фрмата на котлона(когато правя карамела),мисълта ми е да не се прецака нещо формата.
Може и да ми е тъп въпроса  ,мерси предварително.
 


Няма да се развали формата, не се притеснявай!Аз направо на котлона я сложих и така карамелизирах захарта. Нищо и няма Grinning
Проблемът при мен беше, че когато най-после изпекох сладкиша и го обърнах върху подноса, се разпадна.
Може би трябваше да го изчакам хубаво да изстине.
Трябва ли предварително да престои в хладилник преди да го обърна?Моля, дайте съвети!!
Тази седмица мисля да пробвам пак.На вид не го докарах, но пък беше вкусен.
Искам следващия път да стане идеален.
Нещо, което забелязах е, че кроасаните е по-добре да бъдат нарязани на колелца, вместо да се поставят цели, защото не ми бяха попили хубаво млякото.

# 74
  • Мнения: 4 435
Значи,аз бях писала,но сигурно не си обърнала внимание.Трябва да си изстине сам, и то добре и тогава го обръщаш и слагаш в хладилника.А кроасаните най-добре да са цели,но отгоре ги цепни лекичко по около 1 см надолу,на две-три места по всеки кроасан.Така попиват супер.На колелца се разкашква и шоколада изтича гадно.Ако имаш други въпроси питай. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт