Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 9

  • 35 854
  • 311
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 143
Tandoori, ще ми кажеш ли от какво е покритието на тортата и  цветчетата по нея? Поздравления! Страхотна торта!!!

# 241
  • Мнения: 7 091
Rdimitrova, покритието е от фонда, цветчетата са от американски айсинг ( както му казват тук, но това си е маслен крем, мога да пусна рецептата, само да видя къде я бутнах, че не си спомням къде прибрах листчето) Peace

Аталанта, аз писах и по-нагоре, че е листчетата са с американски айсинг ( всичко освен калиите и покритието е от айсинг), който аз си разбивах в къщи, защото трябва да е по-течен.

# 242
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Благодаря на всички за милите думи!  bouquet

Tandoori, благодаря за пожеланието! А твоята торта е много красива!  Heart EyesМоля те за твоята рецепта за айсинг! Praynig
Porsha, Саси, поздравления за чудесните торти! smile3501

# 243
  • Мнения: 7 091
1 чаша масло,
2/3 чаша мляко
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. ванилия
6 2/3 чаши пудра захар пресята

Това е масления крем, ще напиша по-подробно утре, че размествам в къщи в момента Simple Smile Peace

# 244
  • Мнения: 6 036
Ще чакам за подробната рецепта... Peace

# 245
  • Мнения: 5 873

и аз. HugИ Честит Рожден Ден на Тандури.  bouquet

# 246
  • Мнения: 1 698
Записвам се пак, че форумчето спря да ми праща мейли за отговори, като следя само темичката.
Тортите на Тандури и на Гушанка много ме впечатлиха. Върховни са  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 247
Здравейте всички !
Имам два въпроса относно тортата "Барби" :
1. Каква е рецептата за тази торта ?
2. За нея може ли да се използва чаршафа от маршмелоуз ?
Благодаря предварително .

# 248
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 238
Здравейте всички !
Имам два въпроса относно тортата "Барби" :
1. Каква е рецептата за тази торта ?
2. За нея може ли да се използва чаршафа от маршмелоуз ?
Благодаря предварително .
рецепта точна за барби няма ,всяко момиче ползва това което му харесва ,но според мен най лесно ще стане с тортата с  рулата на Лео , ако не я намериш ще ти пусна рецептата , а покритието може да е с машмерлоуз както и с марципан варна също   bouquet

# 249
  • Мнения: 7 091
Извинявайте, че така набързо вчера, ама имах наистина много работа!
Значи рецептата е:
1 чаша масло,
2/3 чаша мляко
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. ванилия
6 2/3 чаши пудра захар пресята

Маслото трябва да е размекнато, така ще прецените, че е 1 чаша. Смесва се всичко без захарта и се разбива с миксер на гладка паста. След това  пресявате и добавяте захарта ( лично аз я добавям като пресявам направо в купата за смесване с цедка). Разбивате дъъъъълго, колкото повече, толкова по-добре. После оставяте около 30 мин в хладилник да стегне и сте готови.
Само да кажа, че в зависимост за какво ви трябва айсинга консистенцията му трябва да е различна ( по-гъст или по-рядък), може да се сгъстява със захар и да се прави по-рядък с малко мляко ( добавяйте постепенно по няколко капки иначе много бързо ще ви се втечни!!!!).

# 250
  • Мнения: 6 036
Благодаря Tandoori ....Няма защо да се извиняваш, все пак си рожденичка, днес всичко ти е позволено ...пък и не е станало кой знае какво нещо, че да се извиняваш  smile3521 smile3525

# 251
Зачова благодаря за бързия отговор   bouquet

# 252
  • Мнения: 1 116
Значи рецептата е:
1 чаша масло,
2/3 чаша мляко
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. ванилия
6 2/3 чаши пудра захар пресята


А този крем не става ли по-жълтеникав заради маслото. На снимката изглежда много бял, или си го оцветила с бяла боя?

# 253
  • Мнения: 7 091
Значи рецептата е:
1 чаша масло,
2/3 чаша мляко
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. ванилия
6 2/3 чаши пудра захар пресята


А този крем не става ли по-жълтеникав заради маслото. На снимката изглежда много бял, или си го оцветила с бяла боя?


Не, не съм го оцветявала, нормално бял си беше. При масления крем тарикатлъка е да престои- сменя си цвета. И аз се притеснявах, че ще е жълтеникав, но не! Peace

# 254
  • София
  • Мнения: 2 671
Извинявайте, че така набързо вчера, ама имах наистина много работа!
Значи рецептата е:
1 чаша масло,
2/3 чаша мляко
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. ванилия
6 2/3 чаши пудра захар пресята

Маслото трябва да е размекнато, така ще прецените, че е 1 чаша. Смесва се всичко без захарта и се разбива с миксер на гладка паста. След това  пресявате и добавяте захарта ( лично аз я добавям като пресявам направо в купата за смесване с цедка). Разбивате дъъъъълго, колкото повече, толкова по-добре. После оставяте около 30 мин в хладилник да стегне и сте готови.
Само да кажа, че в зависимост за какво ви трябва айсинга консистенцията му трябва да е различна ( по-гъст или по-рядък), може да се сгъстява със захар и да се прави по-рядък с малко мляко ( добавяйте постепенно по няколко капки иначе много бързо ще ви се втечни!!!!).


Tandoori, това наистина ли са 6 2/3 чаши?!?! Големичка доза е, явно.

и разбира се ЧЕСТИТ ПРАЗНИК от мен, пожелавам ти много здраве и щастие и бъди все така креативна!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт