Въпросче за вградените фурни?

  • 21 374
  • 80
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 326
Точно така мирише и при мен и се образува облак пара като отворя вратата на фурната. Но при мен абсорбатора не е над фурната. Ние ги разделихме, т.е. стъклокерамичния плот е под абсорбатора, а фурната близо до прозореца. За това и мирише като пека нещо. Яд ме е и все отварям и проветрявам, ама......мирише си и това е.....
Белинда, това е правилното решение, не отваряй веднага ами оставяй поне 10 мин само на лампа, така и охлаждащия вентилатор работи. Simple Smile

# 31
  • Мнения: 374
Белинда, това е правилното решение, не отваряй веднага ами оставяй поне 10 мин само на лампа, така и охлаждащия вентилатор работи. Simple Smile
Peace
Аз пробвах тази вечер номера с лампата - наистина работи! Grinning Е, не е студена вратичката на фурната, но се издържа на пипане. Само че я държах доста повече от 10 минути / забравих я /!

# 32
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Мда, може да е не е с пиролиза, но инфраред е задължителност за всяка фурна. Случайно съседка ме светна за какво се ползва, след 3 години бездействие на въпросната функция. Превъзходно запечен сандвич, верно е!  Heart Eyes
Наденички значи.. Ми значи и пържоли ще пече?

# 33
  • Мнения: 374
Случайно съседка ме светна за какво се ползва, след 3 години бездействие на въпросната функция.
И аз в старото жилище с въпросния Кьортинг, който споменавах по-назад в темата, съм имала такава функция, но чак сега с новата печка разбрах за какво служи! Embarassed
Да, ама на старата й бях забутала някъде указанията, а сега на новата печка ми седят под ръка и като се двоумя за нещо, си отварям книжката и си чета. И добре, че отворихме тема и тук, де! пак научих нови неща! Grinning

# 34
  • Мнения: 363
Айде и аз да включа по въпроса, и моята фурна е Горение и духа точно като твоята Белинда,а стъклото и не се нагрява единствено когато оставя лампата с вентилатора 10-15 мин след печене,иначе си пари Peace
А за пиролизата, и аз исках ,но толкова пари не ми се даваха за една фурна Naughty

# 35
  • София
  • Мнения: 18 679
Мда, може да е не е с пиролиза, но инфраред е задължителност за всяка фурна. Случайно съседка ме светна за какво се ползва, след 3 години бездействие на въпросната функция. Превъзходно запечен сандвич, верно е!  Heart Eyes
Наденички значи.. Ми значи и пържоли ще пече?
В упътването на моята пише "за всякакво месо, което желаете да придобие запечена коричка". Мисля да пробвам и аз пържолки, пиленце.

# 36
  • София
  • Мнения: 11 710
Мда, може да е не е с пиролиза, но инфраред е задължителност за всяка фурна. Случайно съседка ме светна за какво се ползва, след 3 години бездействие на въпросната функция. Превъзходно запечен сандвич, верно е!  Heart Eyes
Наденички значи.. Ми значи и пържоли ще пече?
В упътването на моята пише "за всякакво месо, което желаете да придобие запечена коричка". Мисля да пробвам и аз пържолки, пиленце.

Леле като ви чета лигите ми потичат,то не бяха сандвичи,то не беше пиле,то не бяха пържолки. С нетърпение чакам и моето Горение да влезе в употреба.

# 37
  • Мнения: 415
И мене това духане много ме дразни (а в указанието пише като спра да готвя да оставам духането, за да се охлади) и добре че я сложих под абосорбатора - все нещо от миризмите като я отворя отива там, въпреки че голама част се понася из кухнята и не мога да разбера защо на повечето картинки на кухни и по телевизията фурните са някъде от страни и на високо - създава впечатлението, че те никога не миришат и аз все още недоумявам...

# 38
Нашата фурна е Горение. Също духа доста силно. Аз пък от друго съм озадачена - в упътването пише, че не се нагрява при ползване и това е така - не е абсолютно студена, но става за пипане, обаче се нагрява повече, когато я изключа. Тогава вече не мога да я пипам.
Да не говоря пък за това колко силно и равномерно пече! В старото жилище имахме обикновена готв. печка Кьортинг, печеше бързо, равномерно и бях без никакви забележка, обаче като се преместихме в новото жилище, помолих мъжа ми да си купим модерни уреди за вграждане и Горението беше на промоция с плот. На ми сега модерни уреди! Sad

Горение и Кьортинг е едно и също. Словенската фирма Горение проби в Германия с това име-Кьортинг. Wink

# 39
  • София
  • Мнения: 11 710
Да обаче,когато Горение респ. Кьортинг се произвежда за Германия е едно,а когато е за братята от Балканите друго  Sad.
Когато се чудех какви уреди да си купя питах разпитвах пусках и тема във форума всички бяха много доволни от тази марка.Изведнъж всички започнаха да се оплакват от фурните на Горение,след няколко месеца като я въведа в експлоатация и аз  Sad.

# 40
  • Мнения: 2 196
Ali&Meli,аз съм си доволна от моята.
Просто още не съм свикнала с нея и има какво да и разучавам. Peace

# 41
  • Мнения: 374
И аз съм доволно от моята, имам я от няколко месеца и почти съм я разучила, но по-доволна бях от Кьортинга. Да не говорим пък, че едно време в първата ни квартира имахме чисто нова печка "Мечта" на хазяйката и беше несравнима! GrinningСамо че нямаше екстрите на сегашните печки, обаче печеше като фурия!

# 42
  • София
  • Мнения: 18 679
Ali&Meli,аз съм си доволна от моята.
Просто още не съм свикнала с нея и има какво да и разучавам. Peace
И при мен тъй. Просто това с духането не го очаквах и доста ме озадачи, но като се замислиш - нормално е, все трябва от някъде да се охлажда вградената фурна...
Нямам търпение да пробвам вентилираното печене Crazy Казват, че кексовете и мъфинчетата се пуквали като черешки отгоре Laughing Ама още е горещо за такива сладкиши. Като мине сладоледеното време, тогава Wink
Иначе как изобщо мога да съм недоволна от нещо, което върши 45-минутната работа на предходната ми фурна, за 15 минути Shocked Просто си има особености...и хората като мен, които досега не са ползвали вградена фурна, се изненадват Wink

# 43
  • София
  • Мнения: 11 710
ОК,успокоихте ме! Hug
Ще Ви запомня и като имам неясноти около фурната ще Ви питам!

# 44
  • София
  • Мнения: 6 011
Нямам търпение да пробвам вентилираното печене Crazy Казват, че кексовете и мъфинчетата се пуквали като черешки отгоре Laughing Ама още е горещо за такива сладкиши. Като мине сладоледеното време, тогава Wink
Уф,момичета,верно получих слюнкоотделяне от тази тема! Laughing
Само да ти кажа за вентилаторното печене-аз доста време не успях да направя свестен кекс-във всяка рецепта пише,че се пече на 170-180 градуса.Накрая прочетох в книжката на фурната,че се пече на вентилатор на 150 градуса и от тогава правя невероятен кекс! bowuuЧак аз се изненадвам!

Общи условия

Активация на акаунт