Въпросче за вградените фурни?

  • 21 364
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 11 708
Нищо Белинда и Gorenje-то ще ни изпече ястията.

# 16
  • София
  • Мнения: 18 679
Ами като чета, доста неща няма тази фурна (не се заяждам).
А за специалните програми само да поясня: има функция за задаване на теглото на продукта, който се пече, от там фурната изчислява времето.
Абсолютно. Фурната ми е от най-простия модел, със 7-8 основни програми и копче за градусите. Аз не си падам много по екстрите, щото съм си индианец и знам, че няма да ги ползвам. Обаче това какво общо има със загряващите ми копчета и ефекта "калорифер" Sad
Виж, това за задаването на теглото при явтоматичните програми не го знаех. И прителката ми, с такава фурна, явно също не го знае. Ще й кажа да си прочете все пак упътването hahaha

# 17
  • Мнения: 133
  [/quote] .....Обаче това какво общо има със загряващите ми копчета и ефекта "калорифер" Sad
 [/quote]

Ами не знам  newsm78

И защото в първи ти пост си казала "Казвайте как е при вас, че ми е много любопитно", за това си позволих да напиша как е при моята фурна. Не съм искала да засегна никого.
Разбира се и аз все още не съм изчела цялото упътване на фурната. А за фурната на приятелката ти човек може само да гадае производителите как са решили програмирането.


Последна редакция: пт, 06 юли 2007, 13:54 от STV

# 18
  • София
  • Мнения: 18 679
Абе девойко, успокой се, аз също не се заяждам, идея си нямам защо така ти изглежда Laughing Много ясно че ще напишеш как е при теб, нали за това съм пуснала темата. Никого не си засеганала, ни най-малко  bouquet
Изобщо не разбирам защо понякога най-добронамерено или шегаджийски написани неща биват толкова криворазбрани в писмен вид Thinking

# 19
  • Мнения: 188
Belinda, аз все още не съм си ползвала фурната,че я монтирахме миналата седмица и още не ми е дошло да готвя от ремонти и чистене. Само я пуснахме за около минута може би ,колкото да й завъртим копчетата и като я спряхме страшно духане духаше, направо като вентилатор. Много ме озадачи, тя толкова не беше работила,колкото време духаше и то наистина много силно. Thinking Много ми е странно и на мен това нещо newsm78

# 20
  • Мнения: 1 341
аз пак да попитам  Embarassed каква е разликата между пиролизата и водното почистване, че нещо не ми  е ясно

# 21
  • Варна
  • Мнения: 1 571
Evjeni, виж какво писах наскоро в една друга тема:
Да, на различен принцип са.
Gorenje са с водно почистване - слага се тавичка с вода, фурната загрява и мазнините се поразтапят и след това се бърше с парцал или кърпа, но май си трябва търкане.
Другия принцип е пиролиза, фурната загрява до 500 градуса и всички наслоявания изгарят и стават на прах, след това само се забърсват. Малко фурни имат почистване с пиролиза и са от по-горен ценови клас.

belinda, мисля че всички вградени фурни имат такъв отвор и от там фурната се проветрява и охлажда. На старата ми печка Gorenje, този отвор и горе на плота, от там излиза парата при готвене. На вградените е отпред, защото няма къде другаде да е. Може би, конструктивно имат нужда от по-мощно охлаждане, тъй като все пак са във шкаф и нямат странични стени.

# 22
  • София
  • Мнения: 6 011
аз пак да попитам  Embarassed каква е разликата между пиролизата и водното почистване, че нещо не ми  е ясно
Разликата е огромна и определено е в полза на пиролизата.
Пиролизата е специална функция на някои фурни-вратата се заключва автоматично и фурната се загрява до 500 градуса.Съответно всичко полепнало по нея се овъглява и пада на дъното на фурната.Достатъчно е само да избършеш тези овъглени частици и фурната е идеално чиста без никакви усилия и търкане от твоя страна.
Водно почистване-поставяш тавичка с вода във фурната и пускаш специална програма или просто на максималните допустими градуси.Водата се изпарява и се стича по стените и съответно би трябвало да размеква мазнотиите.Но за мен водното почистване си е тъпа работа и не действа-след това пак си търкаш.
Нямам пиролиза на моята фурна,която струва скромните 1800 лв. и поне това трябваше да гледам,ама...Предстои ми да обзавеждам нова кухня и фурна с пиролиза ще ми е първата покупка!

# 23
  • Варна
  • Мнения: 4 818
В обясненията на Ментолка виждам логика. Духат ветрове от фурната, няма начин. Отпред, отзад, отгоре, отдолу - вей ароматен полъх, не са помайва.
Фурната, която ползвах досега имаше една ламарина, която се поставя някъде между копчетата и капака на фурната, щото като се вади гозбата, да не ги гори тез копчета пара, предпазител един вид. Ама не съм го слагала и така я подарих на майка ми. Иначе е нова, страхотна печка, но сега ще слагаме вградени уреди и почвам да се вайкам... ooooh!
Таз пиролиза няма да я имам в тоя живот.  #Crazy

# 24
  • Мнения: 1 341
Таз пиролиза няма да я имам в тоя живот.  #Crazy
Защо тъй... не се отчайвай.
Много ли са скъпи фурните с тази екстра

# 25
  • София
  • Мнения: 18 679
Много ли са скъпи фурните с тази екстра
Към 1 200 лв.

# 26
  • Мнения: 326
И нашата е Gorenje, обикновен модел само с две копчета, без часовници, таймери и т.н. Не исках екстри, които няма да ползвам. Нямам никакъв проблем с нея, духа отгоре на вратичката но много малко, почти никак. Не се загрява много стъклото-нормално, не можеш да се изгориш на него. Много ме е яд само като я изключа и от лявата част на вратичката отгоре започва да излиза пара. Яд ме е защото отгоре е микрото и още един шкаф и ще ги съсипя заради тази пара. Реших си проблема с тази пара, като не изключвам напълно фурната, ами я оставям само на светната лампа и така автоматично се задейства и охлаждащия вентилатор над вратичката, тоест издухва парата напред.
Защо не се обадиш на фирмата която поддържа фурните, предполагам от там могат да ти кажат защо духа така силно (за мен не е нормално да е така) и дали е нормално да ти се загряват копчетата. Моите са си студени по време на цялото печено. Аз пека  всичко на вентилатор и много рядко включвам 200 градуса. Пека предимно на 170-180

# 27
  • София
  • Мнения: 18 679
Хванах й цаката на моята. Действително загряването и на вратата, и на бутоните, се получава чак след като я изключа, защото спира да се охлажда. Явно ще трябва да й оставям вентилаторчето включено за няколко минутки след като съм свършила с печенето.
Обаче е абсолютна оса, спор няма Flutter Вчера опекох наденички на инфрачервения реотан за 15 минути, че се и препекоха даже, защото просто аз не очаквах чак такава бързина. Десет минутки ще им е идеално. Много съм доволен Peace

# 28
  • Мнения: 374
Вчера опекох наденички на инфрачервения реотан за 15 минути, че се и препекоха даже, защото просто аз не очаквах чак такава бързина. Десет минутки ще им е идеално. Много съм доволен Peace
Сандвичи със салам и кашкавал се запичат за не повече от 2-3 минути - докато ги сложиш и те са готови Grinning
Аз да попитам като ползвате инфрачервения нагревател, примерно за наденички, като отваряте вратичката за проверка не става ли цялата стая в пушек и дим въпреки включения абсорбатор, както става при мен? И може ли да се избегне по някакъв начин?

# 29
  • София
  • Мнения: 18 679
Ми не, нямаше никакъв пушек вчера в нас Rolling Eyes Но въпреки абсорбатора се размириса яко на наденички hahaha

Общи условия

Активация на акаунт