Варените гевреци!

  • 27 147
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 35 950
Съжалявам Блонди.
Незная каква е причината да не потънат.
Но номерът е малко да се посварят от вън.

# 46
  • Мнения: 2 550
Варени гевреци
500 г. брашно
1 суха мая + 1 ч.л. захар + 1 с.л. сол
1 ч.ч. + топличка вода /за меко тесто/
Омесва се тесто и се оставя на топло петнайсетина мин да втаса. Оформят се гевречетата, подреждат се в набрашнена тава и се оставят пак да втасат. През това време се слага на котлона една тенджера с вода с 2 с.л. мед или глюкоза. Като заври се пускат гевречетата за около 3-4 мин. Поръсват се с мак, сусам или каквото ви харесва и след като поизсъхнат се пекат в загрята на 180 - 200 С фурна



ето по тази рецепта правя гевречетата аз, стават като тези по улиците
много вкусно и лесно
п.с. само че правя двойна доза

# 47
  • Мнения: 27 524
Но номерът е малко да се посварят от вън.

Това какво точно ще рече?  Simple Smile

Варени гевреци
500 г. брашно
1 суха мая + 1 ч.л. захар + 1 с.л. сол
1 ч.ч. + топличка вода /за меко тесто/
Омесва се тесто и се оставя на топло петнайсетина мин да втаса. Оформят се гевречетата, подреждат се в набрашнена тава и се оставят пак да втасат. През това време се слага на котлона една тенджера с вода с 2 с.л. мед или глюкоза. Като заври се пускат гевречетата за около 3-4 мин. Поръсват се с мак, сусам или каквото ви харесва и след като поизсъхнат се пекат в загрята на 180 - 200 С фурна

ето по тази рецепта правя гевречетата аз, стават като тези по улиците
много вкусно и лесно

Маре, и аз така, но вместо суха, сложих прясна, само това беше разликата  Confused
Мисля сега да ме поканиш и да ме нагостиш на гевречета и бира  Flutter

# 48
  • Мнения: 1 798
Блонди, звучи ми като на превтасало тесто - то става такова, прекалено въздушно, губи се целостта, много шуплесто  newsm78

# 49
  • Мнения: 27 524
Пъхнах го да втасва на 50 градуса на вентилатор във фурната на отворена врата. Но така съм втасвала и питки, и козунаци, и кифли. Да не би това да е проблемът?  Sad

# 50
  • Мнения: 2 550
Маре, и аз така, но вместо суха, сложих прясна, само това беше разликата  Confused
Мисля сега да ме поканиш и да ме нагостиш на гевречета и бира  Flutter

немаш грижи, но е важно да отбележа, че само на вкус ги докарвам като гевреците по улицата
на вид са....доста по-скромни и безформени  Laughing

# 51
  • Мнения: 27 524
немаш грижи, но е важно да отбележа, че само на вкус ги докарвам като гевреците по улицата
на вид са....доста по-скромни и безформени  Laughing

Като осигуриш прилично количество бира, нема да ти забелезвам  Laughing

# 52
  • Мнения: 11 747
Блонди,на снимката доколкото видях и по твоите обяснения ми звучи на превтасало.Трудно е като не съм го видяла да преценя,но ако е превтасало става леко и затова не ти е потъвало във водата.
На 500гр брашно и 10гр мая би трябвало да е достатъчно.Ти си сложила двойно + да втасва във фурната...

# 53
  • Мнения: 27 524
Да, Пина, май това е проблемът. Хубаво нещо е форумът  Hug Пак ще опитам скоро, ще внимавам повече  Embarassed

# 54
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
тази вечер ги направих пустите му гевреци, че на пъпа ми излезаха.

направих тестото, сложих вода да завира, през това време ги оформих. водата беше завряла и аз ги пуснах.
изплуваха след има няма 10 - 15 сек. после ги метнах в загрята на 220 фурнаи така се пекаха 10 - 15 минути.


# 55
  • Мнения: 526
Е,страхотни са Simple Smile
И как готино си ги оформила...Нямам думи.Много апетитно изглеждат.

# 56
  • София
  • Мнения: 35 950
БРАВО   bouquet asyalein
Супер са станали
 

# 57
  • Мнения: 1 798
asyalein, много хубави бе, ще взема и аз да се престраша. И много хубава форма си им направила. Въспираше ме и моментът да пека 3-4 тави с по 4 геврека вътре. Така гевречетата са хем по-големи, хем по-красиви.   bouquet

По коя от посочените рецепти ги прави?

# 58
  • Мнения: 1 798
тази вечер ги направих пустите му гевреци, че на пъпа ми излезаха.

направих тестото, сложих вода да завира, през това време ги оформих. водата беше завряла и аз ги пуснах.изплуваха след има няма 10 - 15 сек. после ги метнах в загрята на 220 фурнаи така се пекаха 10 - 15 минути.




Т.е. не си ги изчаквала да втасват след оформянето?

# 59
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein, много хубави бе, ще взема и аз да се престраша. И много хубава форма си им направила. Въспираше ме и моментът да пека 3-4 тави с по 4 геврека вътре. Така гевречетата са хем по-големи, хем по-красиви.   bouquet

По коя от посочените рецепти ги прави?

да си призная честно - без рецепта. половин кубче мая го разтворих в около 300 мл топла вода (чаша и половина) с 1 ч.л. сол и 1ч.л. захар. направих кладенче от около 500 -600гр брашно и омесих тесто. беше малко меко и месих докато спре да лепне.
излезнаха 8 гевречета.

не съм чакала да втасват, защото сега е топло и втасват много бързо.

тако оформени се казват в Германия брецели

на вкус са като купешките Peace, само дето моите станаха по-тънички, ама нямах време да си правя по-красиви Joy

Общи условия

Активация на акаунт