Шницел от кайма

  • 91 332
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Ако ви е рядка каймата за шницели и кюфтета (за пържене) добавете галета , смело и размесете - сгъстява се перфектно и не се усеща като брашно или хляб , но не прекалявайте , все пак каймата е най-важния елемент !!!

За да оформите по-лесно шницелите, сместа трябва да е престояла няколко часа в хладилника .
Оформяте шницелите , овалвате си ги в брашно , яйце , галета , подреждате си ги на един ред в поднос или тавичка и пак прибирате да се стегнат в хладилника . Преди да ги пуснете в олиото ги топвате в разбито яйце и пържите .
Имат кисел вкус заради киселото мляко в каймата и защото си навлажняват ръцети с оцет когато ги офорят - това е .

Сместа по ресторантите е кайма , лук , подправки , кис.мляко с угасна сода бикарбонат , яйца и галета .

# 16
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Правила съм тези на Лео и на Тина - перфектни са и двата вида Peace
Абсолютно!  Peace

# 17
  • Мнения: 187
Аз ги правя вече 5-6 пъти по рецептата на Leoстават много вкусни Peace

# 18
  • Варна
  • Мнения: 246
Това е любимата ми рецепта, лесна, икономична и вкусна.

Продукти:
500 гр.кайма
2 яйца
75гр.брашно
1/2 ч.ч. вода
черен пипер
кимион
Продуктите се замесват и с лъжица се гребва от сместа и се пържи в сгорещено олио, аз ги пека на техлонович тиган така не стават мазни и тежки. Супер са, пробвайте ги!

# 19
  • Мнения: 398
Ако ви е рядка каймата за шницели и кюфтета (за пържене) добавете галета , смело и размесете - сгъстява се перфектно и не се усеща като брашно или хляб , но не прекалявайте , все пак каймата е най-важния елемент !!!

За да оформите по-лесно шницелите, сместа трябва да е престояла няколко часа в хладилника .
Оформяте шницелите , овалвате си ги в брашно , яйце , галета , подреждате си ги на един ред в поднос или тавичка и пак прибирате да се стегнат в хладилника . Преди да ги пуснете в олиото ги топвате в разбито яйце и пържите .
Имат кисел вкус заради киселото мляко в каймата и защото си навлажняват ръцети с оцет когато ги офорят - това е .

Сместа по ресторантите е кайма , лук , подправки , кис.мляко с угасна сода бикарбонат , яйца и галета .

благодарско за инфото  bouquet

# 20
  • Добрич
  • Мнения: 5 454
Ето я моята рецепта за шницели от кайма:

500г. кайма
4 яйца
1,5 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 щипка сода
черен пипер, кимион, чубрица, сол

Стават много сполучливи. Мисля, че ако вместо вода сложиш айрян ще станат с леко кисел вкус.

# 21
Аз също мога да дам рецепта за шницели,като не знам защо се води шницели по габровски.
Продукти:
250 грама кайма;
1 с.л. кисело мляко;
2 яйца;
5 с.л. брашно с връх;
1 ч.л. сода;
2 с.л. вода;
6 големи картофа;
1 глава лук;
чурица,ким,сол,черен пипер;
Картофите с лука се настъргват.Всичко се омесва и в хладилника за 20 мин.
С лъжица се пуска в сгорещена мазнина и се сплесква за да придобие вид на шницел.
Аз съм го правила,като съвсем леко сварих картофите.
може би заради 250гр кайма само-нали габровци ги смятат за стиснати  Laughing

# 22
Шницелите на Тина,АЗ ГИ ПРАВИХ СТРАХОТНИ СА

   На вниманието ви предалагам тази рецепта не само защото тези шницели са  любими на моето семейство, а и защо са бързи, вкусни и евтини и в голямо количество.

Продукти:

500 г кайма
2 глави кромид лук (настърган)
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. бира
черен пипер
сол

 Всичките продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от двете страни до готовност.
 
 
 

# 23
 chef Joy  chef

рецепта за домашен шницел: 0,250 кайма,3 бр. яйца, 6 с.л. брашно, 0,150 вода+сода за хляб или
( пр.мляко) 2 гл. кромит лук объркайте равномерно и се пържат  ДОБЪР АПЕТИТ !!!

# 24
  chef  chef  chef

1 кг. брашно
1 л.   вода
1 с.л.гот.сол
0,250  мая
тестото става като за кекс останалите продукти по- ваше желание.....
Добър апетит !!!

# 25
здр аз също ги правя с бира и са чудесни

# 26
  • Мнения: 22 867
Ето и рецептата за шницели на Morena, слагам я, защото ги правя и са много вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт