Шницел от кайма

  • 91 335
  • 26
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София
  • Мнения: 1 361
Мъжа ми иска да му направя шницел от кайма, но да е като по заведенията. Имал леко киселичък вкус.
Тук прочетох много теми за шницел, но този леко кисел вкус как се докарва?

# 1
  • Мнения: 201
Ами с оцет Joy
А сега сериозно - аз също си падам по киселия вкус на шницелите по заведенията и ще чакам отговор от компетентните органи Joy

# 2
  • под тепетата
  • Мнения: 9 311
Е тук направо ме утрепахте, аз пък бих си помислила, че щом са кисели -нещо не е наред!  Embarassed

# 3
  • Мнения: 201
Не си права - на вкус са си супер просто леко са кисели Laughing

# 4
  • Мнения: 953
с повече кисело мляко.

# 5
  • Мнения: 7 474
 Thinking Обожавам шницели, ама кисел вкус  newsm78 Аз ги правя така http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121160.msg2222679#msg2222679

# 6
  • София
  • Мнения: 1 361
А де... и аз мислех, че киселото значи , че са развалени... ама не било..
Прочетох някъде , че се добавя бира...дали ще да е от това? newsm78
Но трябва да се науча, че се хванахме на бас , че мога да намеря във форума рецептата и да ги направя...

# 7
  • Мнения: 83
Ако още не си направила шницелите и само защото си ми приятелка, за да не загубиш баса - сложи му малко лимонов сок! Party

# 8
  • Мнения: 375
Шницелите на Тина

   На вниманието ви предалагам тази рецепта не само защото тези шницели са  любими на моето семейство, а и защо са бързи, вкусни и евтини и в голямо количество.

Продукти:

500 г кайма
2 глави кромид лук (настърган)
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. бира
черен пипер
сол

 Всичките продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от двете страни до готовност.
 
 
 

# 9
  • София
  • Мнения: 1 361
Ако още не си направила шницелите и само защото си ми приятелка, за да не загубиш баса - сложи му малко лимонов сок! Party
хихи , може да опитам Simple Smile
Не съм ги правила, че Ицко се разболя и караме на супи , заради него.
Но мога да пробвам с лимон и кисело мляко, да видим ще докарам ли киселото Simple Smile
И да знаеш, че те познах Simple Smile  Simple Smile

# 10
  • Мнения: 83
Бързо оздравяване на Ицко! Надявам се не е нищо сериозно,Льонеберя. Heart Eyes

Тина, много ми си сториха интресни шницелите ти, ще ги пробваме още утре, че малкато обича кюфтенца и шницелчета. Ще видим колко са кисели Wink!

# 11
 Simple Smileза да стане киселия вкус в заведенията изплзват смес от кайма за кебапчета. купувате си такава (полуготови кебапчета), прибавяте лук дребно нарязан,омесвате ,оформяте ги елепсовидно, правите двойна панировка и пържите в сгорещена мазнина   и стават много вкусни.  chef

# 12
  • Мнения: 3 036
Аз също мога да дам рецепта за шницели,като не знам защо се води шницели по габровски.
Продукти:
250 грама кайма;
1 с.л. кисело мляко;
2 яйца;
5 с.л. брашно с връх;
1 ч.л. сода;
2 с.л. вода;
6 големи картофа;
1 глава лук;
чурица,ким,сол,черен пипер;
Картофите с лука се настъргват.Всичко се омесва и в хладилника за 20 мин.
С лъжица се пуска в сгорещена мазнина и се сплесква за да придобие вид на шницел.
Аз съм го правила,като съвсем леко сварих картофите.

# 13
  • Мнения: 1 352
Шницелите на Тина са хубави, правила съм ги много пъти, но не се сещам дали бяха леко кисели newsm78. Може да пробваш шницелите на Морена, страхотни са - в тях май се слагаше цяла чаша кисело мляко, а и с малко кайма стават много. Не ми се търси сега рецептата, в Гугъла ще излезе.

# 14
  • Мнения: 2 126
Правила съм тези на Лео и на Тина - перфектни са и двата вида Peace

# 15
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Ако ви е рядка каймата за шницели и кюфтета (за пържене) добавете галета , смело и размесете - сгъстява се перфектно и не се усеща като брашно или хляб , но не прекалявайте , все пак каймата е най-важния елемент !!!

За да оформите по-лесно шницелите, сместа трябва да е престояла няколко часа в хладилника .
Оформяте шницелите , овалвате си ги в брашно , яйце , галета , подреждате си ги на един ред в поднос или тавичка и пак прибирате да се стегнат в хладилника . Преди да ги пуснете в олиото ги топвате в разбито яйце и пържите .
Имат кисел вкус заради киселото мляко в каймата и защото си навлажняват ръцети с оцет когато ги офорят - това е .

Сместа по ресторантите е кайма , лук , подправки , кис.мляко с угасна сода бикарбонат , яйца и галета .

# 16
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Правила съм тези на Лео и на Тина - перфектни са и двата вида Peace
Абсолютно!  Peace

# 17
  • Мнения: 187
Аз ги правя вече 5-6 пъти по рецептата на Leoстават много вкусни Peace

# 18
  • Варна
  • Мнения: 246
Това е любимата ми рецепта, лесна, икономична и вкусна.

Продукти:
500 гр.кайма
2 яйца
75гр.брашно
1/2 ч.ч. вода
черен пипер
кимион
Продуктите се замесват и с лъжица се гребва от сместа и се пържи в сгорещено олио, аз ги пека на техлонович тиган така не стават мазни и тежки. Супер са, пробвайте ги!

# 19
  • Мнения: 398
Ако ви е рядка каймата за шницели и кюфтета (за пържене) добавете галета , смело и размесете - сгъстява се перфектно и не се усеща като брашно или хляб , но не прекалявайте , все пак каймата е най-важния елемент !!!

За да оформите по-лесно шницелите, сместа трябва да е престояла няколко часа в хладилника .
Оформяте шницелите , овалвате си ги в брашно , яйце , галета , подреждате си ги на един ред в поднос или тавичка и пак прибирате да се стегнат в хладилника . Преди да ги пуснете в олиото ги топвате в разбито яйце и пържите .
Имат кисел вкус заради киселото мляко в каймата и защото си навлажняват ръцети с оцет когато ги офорят - това е .

Сместа по ресторантите е кайма , лук , подправки , кис.мляко с угасна сода бикарбонат , яйца и галета .

благодарско за инфото  bouquet

# 20
  • Добрич
  • Мнения: 5 454
Ето я моята рецепта за шницели от кайма:

500г. кайма
4 яйца
1,5 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 щипка сода
черен пипер, кимион, чубрица, сол

Стават много сполучливи. Мисля, че ако вместо вода сложиш айрян ще станат с леко кисел вкус.

# 21
Аз също мога да дам рецепта за шницели,като не знам защо се води шницели по габровски.
Продукти:
250 грама кайма;
1 с.л. кисело мляко;
2 яйца;
5 с.л. брашно с връх;
1 ч.л. сода;
2 с.л. вода;
6 големи картофа;
1 глава лук;
чурица,ким,сол,черен пипер;
Картофите с лука се настъргват.Всичко се омесва и в хладилника за 20 мин.
С лъжица се пуска в сгорещена мазнина и се сплесква за да придобие вид на шницел.
Аз съм го правила,като съвсем леко сварих картофите.
може би заради 250гр кайма само-нали габровци ги смятат за стиснати  Laughing

# 22
Шницелите на Тина,АЗ ГИ ПРАВИХ СТРАХОТНИ СА

   На вниманието ви предалагам тази рецепта не само защото тези шницели са  любими на моето семейство, а и защо са бързи, вкусни и евтини и в голямо количество.

Продукти:

500 г кайма
2 глави кромид лук (настърган)
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. бира
черен пипер
сол

 Всичките продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от двете страни до готовност.
 
 
 

# 23
 chef Joy  chef

рецепта за домашен шницел: 0,250 кайма,3 бр. яйца, 6 с.л. брашно, 0,150 вода+сода за хляб или
( пр.мляко) 2 гл. кромит лук объркайте равномерно и се пържат  ДОБЪР АПЕТИТ !!!

# 24
  chef  chef  chef

1 кг. брашно
1 л.   вода
1 с.л.гот.сол
0,250  мая
тестото става като за кекс останалите продукти по- ваше желание.....
Добър апетит !!!

# 25
здр аз също ги правя с бира и са чудесни

# 26
  • Мнения: 22 867
Ето и рецептата за шницели на Morena, слагам я, защото ги правя и са много вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт