Закуски

  • 165 631
  • 207
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 871
Здравейте мили момичета! Ето една много вкусна - поне според мен, рецепта.

Кифли - Дани
500гр.- брашно,1ч.л - суха мая,1ч.ч. - топло прясно мляко,9с.л. - олио, 1ч.л. - захар.  
За пълнежа - 2-белтъка, 200гр.- сирене. В тавата се разтапя 100гр.- масло. Точи се кората веднага, реже се на триъгълници завиват се кифлите и се мажат отгоре с жълтък.Пекат се в загрята фурна. Дано ви харесат! Grinning

# 31
  • Мнения: 4 390
Цитат на: Anonymous
Здравейте, чувала съм, че ако баницата се обурне топла вурху чинии много бухвала, ставала въздушна...Как точно става? май веднъж пробвах, разлика не видях... Embarassed


Изпичам баницата, изваждам я и я наръсвам с вода за да омекне кората. След това я завивам добре, да се задуши.
Приготвила съм си две купички, обърнати (с дъното нагоре), както е увита тавата с баницата я слагам на купите на обратно , като само краищата на тавата са върху тях. Оставям така 15 мин.  не се притеснявай, няма да падне баницата от тавата, докато виси Wink
Дано съм ти помогнала Laughing

# 32
Ох, ами ще пробвам...дано Simple Smile

# 33
  • Мнения: 689
Здравейте.
Моля ви за помощ във връзка с бухтите, за да не се повтарям писах по нагоре но Jutoo я няма да ми помогне.
Защо тестото ми стана много лепкаво и после не искаше да се опърже и остана сурово отвътре, моля който знае и ги е правил да ми обясни, мерси предварително Embarassed

# 34
  • Мнения: 1 655
здравей Krasoni,
правила съм бухти, е не по рецептата описана тук, но май беше подобна. Пишеш че си се опитвала да разточваш бухтите - ами те не се разточват. Тестото се сипва с лъжица в загрятото олио. Ако спазваш написаните пропорции в рецептата - би трябвало да се получи средно гъста консистенция - не като за точене а по редичка, но достатъчно гъста за да можеш да загребеш с лъжица. Бухтите се пържат в много олио (разбирай поне 5 см. на височина в тигана) и да е силно загрято. Бухтите дори понякога сами се въртят в олиото, иначе си ги връткаш с виличката.
Това е, дано да съм ти била полезна

# 35
Мерси Светле.
Ами аз ги правих по рецептата която беше написала Jotoo и така не станаха както трябва, а би ли ми пратила рецептата която знаеш за да пробвам дали ще станат???

# 36
  • Мнения: 689
Опссс, аз бях госта!!!

# 37
  • Мнения: 1 655
Krasoni,
продават се едни пакетчета с готова смес за бухти. Само се разтваря във вода и се добавя 1 с.л. олио ако не се лъжа. Гарантирам ти успех 100% - изпитано е. Аз правя и един сладък сироп в 1 ч.ч вода сипвам 1 ч.ч захар и го оставям да поври около 5 мин. След това заливам бухтите - става превъзходно.
За рацептата по която аз съм правила бухтите - ще я потърся в къщи (че сега съм на работа) и ще я публикувам в понеделник (дано да я открия че от както открих готовата смес за бухти отдавна не съм ползвала моята рецепта)

# 38
  • Мнения: 689
А тази смес на коя фирма е, не съм виждал такава и за това не знам къде да я търся Embarassed
Аз съм от Пловдив и нямам си на идея в кой магазин да я открия!

# 39
  • Мнения: 1 655
Български са и струва около левче. Не се сещам как се казва фирмата, но ги има и в най-малката бакалийка. На същата фирма има и други готови смеси - за палачинки, за пудинг ...
Опаковката им е като на нишестетата, само че са малко по-обемни. Търси ги на щанда с нишестетата, аз там ги намирам обикновено.

# 40
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Цитат на: Krasoni
Здравейте.
Моля ви за помощ във връзка с бухтите, за да не се повтарям писах по нагоре но Jutoo я няма да ми помогне.
Защо тестото ми стана много лепкаво и после не искаше да се опърже и остана сурово отвътре, моля който знае и ги е правил да ми обясни, мерси предварително Embarassed


Аз днес правих бухтичките по рецептата на Diviana и станаха наистина разкошни, ометоха се на секундата и дъщеря ми каза: "Ау чудно, по-вкусно нещо не съм хапвала", така че Diviana имаш 10х за рецептите, които си постнала, утре смятам да правя поничките и ще споделя после Wink  
Преди съм правила и подобни бухтички, като рецептата която е дала Jutoo, но пък аз им викам понички Rolling Eyes
 Krasoni, може би ако беше добавила оше малко брашно щяха да се получат, знам ли  Wink

# 41
  • Мнения: 4 176
Сръбска баница
 Продукти:
1 пакеткори за баница
5 яйца
1 кофичка кис.мляко
1 кофичка заквасена сметана от малките
малко олио
сирене около 300-400 гр. ( аз слагам на око)
2-3 щипки сода бикарбонат
1/2 кафена чашка олио/масло

Приготовление

 В намазана кръгла с големина на електрическа тенджера тава се слагат 2 кори на дъното. После се взима кора , потапя се в сместа изстисква се и се слага на топка. После се взима друга кора и тя се топи, изтисква и се слага до другата топка и така докато свършат корите. Ако остане смес се изсипва отгоре.
Корите да са добре потопени( да не остават сухи)

Пече се на 180 градуса.
Внимавайте да не  остане сурова, защото много се надува.

# 42
  • Мнения: 3 927
Цитат на: Krasoni
А тази смес на коя фирма е, не съм виждал такава и за това не знам къде да я търся Embarassed
Аз съм от Пловдив и нямам си на идея в кой магазин да я открия!


фирмата е точно пловдивска, но в момента нямам такава опаковка у дома, за да цитирам име.......така че няма начин да ги няма в пловдив, щом във варна ги има Wink

аз съм ползвала само палачинковата смес и е доста сполучлива.


иначе моята рецепта за бухти е:

в около 1 ч.ч. кисело мляко се гаси 1/2 ч.л. сода бикарбонат, добавя се разбито яйце и брашно, така че да стане не много гъсто и малко лепкаво тесто. по идея на майка ми добвям 1 с.л. ракия в тестото. така според нея бухтите не попиват много мазнина като се пържат и май е вярно....
важно е да се пържат в много и силно загрято олио, така че да плуват.

# 43
  • Мнения: 3 927
Цитат на: vilito

Мързеливки

 Надявам се, че ще ви харесат! Laughing


ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ И ПОХВАЛИ И ОТ МЕН ЗА МЪРЗЕЛИВКИТЕ Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation

мерси вили, това е супер бърза и вкусна закуска.
обаче станаха сполучливи едва от втория ми опит, защото първия път содата дойде малко много и тестото почерня при печенето. след това намалих дозата на 1/2 ч.л. и едва така се опекоха качествено.

аз ги порусвам отгоре със сусам - така добиват съвсем търговки вид Wink

# 44
  • Мнения: 8 769
Цитат на: diviana

Бухти

Продукти: 2 чаени чаши брашно, кофичка кисело мляко, 2 яйца, половин чаена лъжичка хлебна сода, щипка сол. По желание в тестото може да се сложи и 1 кафена чашка захар.
Тестото се разбърква с лъжица и трябва да е с гъстота, при която сместта се отлепва от стените на съда. Пържи се в силно сгорещена мазнина и още по-добре във фритюрник след като се махне решетестата кошница. Взема се по една супена лъжица от сместа и се изсипва в мазнината. Сервират се поръсени с пудра захар.


Diviana, навремето баба ми првеше т.нар. бухтички, обаче омесваше тестото и после го разточваше, след което изрязваше с чаша кръгчета и тях пускаше в олиото.....ставаха превъзходни (и много вредни, ауууу Embarassed ), обаче и майка ми вече не се сеща каква беше рецептата...но твоите бухтички много ми допадат-поне не се меси и разточва...може да ги пробвам някой ден.... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт