Великденски яйца и козунаци - 2 част

  • 10 791
  • 176
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 474
Великденски яйца и козунаци - 1 част http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174104.0

# 1
  • у дома
  • Мнения: 1 581
L e o  Hug
наистина страхотни козунаци сте спретнали  Hug дано утре и аз имам с какво да се похваля   Praynig  Hug

чудя се за килограмово тесто дали ще ми стигнат две кексови форми, едната е голяма кръгла с дупка, а другата е от правоъгълните, май 25 см  newsm78 аааа и мисля да изпробвам идеята с пералнята  Joy после ще докладвам  Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 3 816
Ще ти стигнат,аз точно по същия начин ги правих и стана много добре.Успех!  bouquet

# 3
  • Мнения: 7 106
Само се записвам за сега  Mr. Green.

# 4
  • Мнения: 1 353
Утре и аз ще се отчета с козунаци.Дано да ги докарам като миналата година-чак се учудих от себе си Mr. Green

# 5
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Да се запиша и аз, пък отчет за козунаците - утре.

# 6
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
 Чак сега се сетих да попитам нещо много важно, дано има кой да ми отговори.Формите ми за козунак са много малки и няма да мога да изпека цялото тесто наведнъж.Ако сложа полвината във фурната, а осталналото седи от вън през цялото време ще му стане ли нещо?Т.е. ще е годно ли за печене след около 1,5х. престой?

# 7
  • Русе
  • Мнения: 410
Момичета, имам въпрос относно козунаците. Ако ползвате лимонова есенция, а не настъргана кора от лимон, колко слагате? Няколко капки newsm78

# 8
  • Мнения: 243
Относно филираните бадеми - днес имаше в Метро, в разфасовка от по 300-400 гр /не съм сигурна/, на цена 9,90 лв. Mr. Green

# 9
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Биляна, ако видиш, че това тесто, което е отвън е вече готово, а още не му е ред- премеси го малко и го остави пак да втасва, така ще се получи достатъчна разлика в двете теста + това, че второто ще втаса по- бързо във фурната.

# 10
  • Мнения: 899
Момичета, имам въпрос относно козунаците. Ако ползвате лимонова есенция, а не настъргана кора от лимон, колко слагате? Няколко капки newsm78

Няколко капки. Както и от течната ванилия, аз слагам 2-3.

# 11
  • ES
  • Мнения: 2 172
Един въпрос към мамите боядисвали яйца с брилянтени(перлени,седефени) бои. Трябва ли яйцето да е боядисано в някаква боя предварително и след това с брилянтената боя или може направо с нея? И как става самото нанасяне на брилянтената боя - търкаш с ръце по яйцето ли? Упътването ми е на немски, има и снимки, но пак не ми е ясен много този метод на боядисване. Предварително благодаря.

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 580
Чак сега се сетих да попитам нещо много важно, дано има кой да ми отговори.Формите ми за козунак са много малки и няма да мога да изпека цялото тесто наведнъж.Ако сложа полвината във фурната, а осталналото седи от вън през цялото време ще му стане ли нещо?Т.е. ще е годно ли за печене след около 1,5х. престой?
Защо не пробваш дали не се събират малките ти форми заедно във фурната.Аз така пекох три наведнъж -единия в кексова дълга форма и два малки кръгли.

# 13
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Един въпрос към мамите боядисвали яйца с брилянтени(перлени,седефени) бои. Трябва ли яйцето да е боядисано в някаква боя предварително и след това с брилянтената боя или може направо с нея? И как става самото нанасяне на брилянтената боя - търкаш с ръце по яйцето ли? Упътването ми е на немски, има и снимки, но пак не ми е ясен много този метод на боядисване. Предварително благодаря.


Може и само с тях. Миналата година така ги правих. Тази обаче първо ги боядисах и после с перлената- стана по-добре по моя преценка. НА снимките май няма разлика като гледам.Ето миналогодишните :
http://images14.snimka.bg/002419366.jpg
A това са вчерашните :
http://images14.snimka.bg/002574032.jpg
Слагаш ръкавиците, капваш от боята, вземаш яйцето и го отъркваш, като го въртиш в ръцете си, докато ти хареса покритието, ако не е добре, капваш още боя. Леснос е работи с тях.Лошото е , че трябва да си миеш ръкъвиците след всеки цвят.

# 14
  • ES
  • Мнения: 2 172
Джемма   Heart Eyes

# 15
  • Мнения: 3 927
Един въпрос към мамите боядисвали яйца с брилянтени(перлени,седефени) бои. Трябва ли яйцето да е боядисано в някаква боя предварително и след това с брилянтената боя или може направо с нея? И как става самото нанасяне на брилянтената боя - търкаш с ръце по яйцето ли? Упътването ми е на немски, има и снимки, но пак не ми е ясен много този метод на боядисване. Предварително благодаря.


Купи си от аптека няколко чифта найлонови ръкавички - за всеки цвят по един. Аз така направих и не миех ръкавици след всяка боя  #Crazy
Боядисвах с брилянтните. Налага се да потопиш флакончето в по-топла вода, за да се втечни съдържанието. След това отрязваш много малко тънкият връх и капваш върху едната ръкавица. Междувременно изкарваш няколко яйца от горещата вода да се отцедят и поизстинат, за да не ти парят и почваш: капваш боя върху ръкавицата, взимаш яйцето и го овалваш между двете ръкавички. Така с едно флаконче аз боядисах от 8 до 9 яйца. Става много бързо. Между отделните яйца, поставяй флакона леко наклонен, за да не се върне течността обратно навътре и да се сгъсти. Ако това стане пак топваш за малко целия флакон в топла вода.
Имай предвид, че боите изглеждат различно върху яйца с бяла и кафеникава черупка  Peace
Остави ги да изсъхнат върху нещо найлоново или пластмасово - например пластмасова опаковка от яйца. Върху хартия ще залепнат......

ето, виж зелените ми: двете долу в ляво са бели, а другите бяха от бежавите

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o633113744668750000.jpg

Успех! Това ми беше най-лесното и бързо боядисване на яйца досега, а боядисвам поне 6-7 години вече......

# 16
  • Мнения: 3 927
И на какъв език имаш упътване? На боите, които се продават в БГ упътването е на 12 езика.....

# 17
  • ES
  • Мнения: 2 172
И на какъв език имаш упътване? На боите, които се продават в БГ упътването е на 12 езика.....

Боите не са купувани в България. На 4 езика е преведено упътването - немски, холандски, италиански, френски и английски. Аз с английския се оправям, но все пак исках практически съвет. Благодаря ви момичета.   bouquet

# 18
  • Мнения: 3 927
Ясно, че на са от Б-я, видях къде живееш....... Но фирмите правят опаковки и съответни етикети на езиците, за чиито страни и пазари са предназначени продуктите, нали така.....Аз говоря точно за боите, за които ти питаш - тaka нарeчените бои на Лео  Wink, които всъщност са немски на Heitmann.......

# 19
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Запис

# 20
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
   Джемма, благодаря за отговора!
 Аз започвам с месенето Confused

# 21
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Моята първа доза е почти втасала, сега се меси втората.

# 22
  • Мнения: 11 747
Моята първа доза е почти втасала, сега се меси втората.
Ехеее,Джемма,аз си мислех,че съм най-ранобудна! CrazyВ 7 часа пуснах да се меси първата доза! FlutterХайде спорна събота!

# 23
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Спорна и на теб. Аз станах в 6, но докато пресея брашното и други подготовки пуснах машината в 6.30. Сега сложих и третата доза- за кифлички. Но после ще меся още една, че искам да направя козунак като усуканата пита. А после ако не пуши машината отвсякъде ще сложа и едно руло да направя. Rolling Eyes
А сега е време и едно кафе да си направя, че още не съм пила, понеже направих и традиционната руска сирна пасха. М-м, вкусотия.

# 24
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Момичета трепах тестото без душа останах , но ето резултата  javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121568');

# 25
  • Мнения: 1 708
Момичета и моя козунак втасва! Hug
И аз сядам да пийна едно кафенце,че доста енергия изразходвах! Peace

# 26
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
    GrinningМоля, моля Simple SmileАз станах с 4.30ч., но в БГ това е 6.30ч.Не знам при вас как се отразява месенето, но аз сигурно вече съм минус 3 кг.В стаята е 30 градуса и постоянно тичам в градината за глътка свеж въздух.
 Успех на всички месещи Heart Eyes

# 27
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ох, и на мен ми е ужасно горещо, цялата съм вир вода и също като Биляна притичвам до хола за глътка кафе- там е хладно.
Ето първите два красавеца вече са изплетени и втасват. Плетката е четворка :
http://images14.snimka.bg/002583095.jpg

# 28
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Джемма, както винаги си страхотна.Много се кефя като дойдат празници и започнеш да твориш в кухнята!
 
  За колко време е нормално да втаса тестото?При мен като за след 20мин.не виждам резултат.

# 29
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Благодаря са хубавите думи, много обичам да се занимавам с това. Laughing
А малко е 20 мин. При мен сигурно е 30 градуса, втасва за повече от час.

# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 392
Аз за първи път правя козунак - почнах към 7 и се ве4е е във фурната; направих една доза и разделих в двете кексови форми.
Надявам се да се получи нещо Simple Smile
Момичета, поздравления за красивите козунаци - определено има много майсторки във форума  bouquet

# 31
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Първите два са почти опечени - руло с мармалад и козунак на 6 фитила. Има и снимки, ама накрая, че май ще правя поне 8 броя...

# 32
  • София
  • Мнения: 3 679
Привет ранобудни козуничарки Laughing
Ето и моя Кулич - видя ми се малко една доза ,та забърках двойна-станаха 2 броя.
http://images14.snimka.bg/002583334-big.jpg
http://images14.snimka.bg/002583337-big.jpg
http://images14.snimka.bg/002583338-big.jpg
http://images14.snimka.bg/002583339-big.jpg
Стана много вкусен,само ока бях сложила още мъъъничко захар и повече стафидки щеше да е супер
Много благодаря на Зори за рецептата  bouquet

# 33
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
За първи път правя козунаци, използвах рецептата на Дивиана, станаха много хубави Laughing.
Ето ги

# 34
  • Мнения: 1 052
Момичета, искам съвет!
Замесих тесто, което глътна малко повече от 1 кг., пък уж рецептата бе за 1 кг. Както и да е, бих го, излязоха му мехури по повърността, но ме притеснява това че лепне малко. Питах и майак ми, и тя каза да не слагам повече брашно, но като гледам вашите на снимка ми седят не толкова мазни и лепкави като моя. кажете докато имам време да му сложа ли още малко брашно, и изобщо какво трябва да е тестото?

# 35
  • Мнения: 1 708
Аз съм готова:Яйцата и козунаците по рецепта на Наталина,за което отново и благодаря!  bouquet




# 36
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Фрида , според мен трябва да сложиш още брашно.Тестото трябва да е меко, но не да лепи.Моята рецепта е за 2кг. брашно, от отидаха на 2,5кг.Добавях брашно докато не стана тесто подходящо за точене.

# 37
  • Мнения: 11 747
Първият козунак е готов,вторият се пече - не съм доволна и от двата!Нямам желание да продължавам,ама ми се налага.Няма да слагам снимки! Sad

# 38
  • Мнения: 349
На всички сръчни и талантливи  mammi,

Успешна подготовка и светли празници

# 39
  • Мнения: 27 524
Кажете за тавата - моята е общо взето голяма, обаче е плитка, около 5см е дълбока. Дали ще ми плъзне козуначето из фурната или ще стане в нея? Питам за рецепта с 1кг брашно.

# 40
  • Гърция
  • Мнения: 2 348

Само внимавай да не направиш тестото твърдо, че няма да ти се надигнат хубаво.

# 41
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Кажете за тавата - моята е общо взето голяма, обаче е плитка, около 5см е дълбока. Дали ще ми плъзне козуначето из фурната или ще стане в нея? Питам за рецепта с 1кг брашно.

Не бих рискувала. Аз сложих козунак с 500 гр брашно в голяма тава и се наду и уголеми доста.

# 42
  • Мнения: 3 927
Втасването май е много относително нещо. Първата ми доза вече мина 1 час и едва сега забелязвам повдигане с около 2/3, ама аз не бързам заникъде  Wink

пина, на теб от много генерални репетиции не ти остана муза за гала-представлението......но сигурно ще ти станат, мисли позитивно и им поговори нежно на козунаците, ще ги окуражиш  Wink

блонди, може да направиш една лента от картон (намазан с мазнина) с височина поне 10 см и да я сложиш по вътрешната страна на тавата - така козунака ще бяга само нагоре, а не навъ Peaceн

# 43
  • Мнения: 27 524
А мога ли тогава да го опека в голяма йенска тенджера,

# 44
  • у дома
  • Мнения: 1 581
ето моите творения по рецепта традиционен козунак на Мимито 1, 2, 3, 4, 5, 6, 78  Laughing не са кой знае какво плетките (4 плетки), тестото ми стана по-течно и не успях хубаво да оплета  Peace рулото го направих, като във всяка плетка бях сложила мармалад  Mr. Green бих го в пералнята  Mr. Green после като изстинат и ги опитаме ще докладвам  Peace

да попитам нещо: трябва да изстинат във формте, нали? покрити с кърпа или
  newsm78


това е засега! ние ще пътуваме, весели празници!!
   bouquet

# 45
  • Мнения: 27 524
блонди, може да направиш една лента от картон (намазан с мазнина) с височина поне 10 см и да я сложиш по вътрешната страна на тавата - така козунака ще бяга само нагоре, а не навъ Peaceн

Ама тавата е със скосени навън стени и няма как да го закрепя. Имам големи и дълбоки йенски, обаче не знам дали ще се опече хубаво отдолу. Не искам да става бял и мек в долната си част  Confused

# 46
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Блонди/b], ще се изпече в йенски съд чудесно, даже и коричка хваща!

# 47
  • Мнения: 952
Момичета от доста време ви чета и въздишам по красотите, които сте спретнали.
Яйцата и козунаците на всички са страхотни.
Джемма както винаги невероятно си се справила  smile3501
Аз набързичко да покажа нашите яйца и курабийки. Тях ги приготвих в четвъртък. В момента тестото за козунаците втасва, така че тях по-късно ще показвам.

     

# 48
  • Мнения: 2 829
блонди, може да направиш една лента от картон (намазан с мазнина) с височина поне 10 см и да я сложиш по вътрешната страна на тавата - така козунака ще бяга само нагоре, а не навъ Peaceн

Ама тавата е със скосени навън стени и няма как да го закрепя. Имам големи и дълбоки йенски, обаче не знам дали ще се опече хубаво отдолу. Не искам да става бял и мек в долната си част  Confused


опичат се,,накрая яз гисложих за 2 мин долен реотан и екстра ми се изпече в йенска -дълбока

# 49
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ох, още малко и ще извадя последния козунак.  Simple Smile
Излязоха ми 4 нормални, един голям, 12 кифлички (те почти не останаха, но ги снимах), един усукан козунак с мед  и орехи и 2 малки рула с конфитюр. А и едно панетоне.Ох, рано свърших, друг път повече време отива. Но ми се изтощиха батериите, зареждам ги, така че снимки- по-късно. Peace

Последна редакция: сб, 07 апр 2007, 14:20 от Джемма

# 50
  • Мнения: 1 798
Аз да се оплача.

Почнах да правя козунак с намерението да правя няколко пъти по половин доза.
Но пак се обърках и сложих 250г мляко.
Щях да се изям, защото всички останали продукти, барабар с шупналата мая, ми бяха за половин доза.
Първо си мислех да хвърлям и да почвам наново, но реших да добавям. И тъй като тестото стана огромно за машинката, реших да пробвам метода с пералнята. Сложих тестото в една найлонова чантичка, завързах я, после още една и накрая в още една...
Трябваше да събирам тестото из дупките на пералнята и после да я мия добре от мазнината.  Cry

Омесих си го на ръка и направих два кранча, по спомени рецептата и един малък шесторна плетка. Сега втасват и се чудя дали да се захващам с още или да си чистя къщата.
Голям карък съм.
Ако станат (все пак втаса тестото, колкото и да е чудно това), ще снимам, но ми се развали и мерак и всичко.

На успешните мами - браво!, на тези като мен - горе главата  Wink

# 51
  • Мнения: 27 524
Абе, хора, кой ги яде всичките тези тестени неща?  ooooh!
А, Джема, хвали се ти, хвали се, ние без машините с месенето на ръка какво да кажем?  Crossing Arms

# 52
  • Мнения: 11 747
Аз давам снимка,макар че съм по-скоро от отбора на Кати! SadНе ми тръгна на добре,изнервих се и така.Козунака не е толкова лош,но е много далеч от "козунака на мечтите ми" Rolling Eyes Живот и здраве - по-нататък пак! Confused


# 53
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Аз като месих на ръка свършвах с печенето на последния и почистването чак към 20 часа. А сега- направо кеф.
Колкото до това - кой ги яде. Ами един на свеки и зълва ми, един на кумците, един на майка, един -на работа и то за нас не остана, като се има предвид, че вече ги започнахме. Twisted Evil
Отивам да снимам, че се позаредиха малко батериите.

# 54
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Кажим че се шегуваш. На мен козунакът ти ми харесва, какво му е . А какъв е той в товите мечти ?

# 55
  • Мнения: 446
Молба за спешна помощ.  Praynig Започнах козунак с рецептата на Наталина. Обаче сега не се отваря Гответе с мен и не съм записала дали втасва след омесването веднъж и после втори път след оплитането, или веднага след месенето се плете и тогава втасва  newsm78

# 56
  • Мнения: 11 747
Кажим че се шегуваш. На мен козунакът ти ми харесва, какво му е . А какъв е той в товите мечти ?
Ами... не толкова препечен!На каква ли температура не пекох и все с тез кафяви кори!!! Confused И плетката си не я харесвам...,абе к'во да ти разправям!Като си го направя в един момент така както го искам - ще сложа снимка - обещавам! Peace

# 57
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
DDBD,  сега ще ти пратя копната рецептата на лични. Peace

pina, и моят чешкия не стана на вид, надявам се на вкус да е 6.

# 58
  • Мнения: 5 500
Абе, pina, срамота да не го харесваш това чудо!!!
Аз да не ти показвам мойте, в другата тема ги сложих и се оплаках, кажи ти по каква рецепта го прави, страхотен е, и плитките ти са чудесни!
Сега си купих брашно 450 и жива мая, че правих със суха, дайте моля ви се хубава и лесна рецепта за козунак с конци, ама истински конци, как да ги докарам?

# 59
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Така - 6 броя вече са готови - 3 рула и три козунака със стафиди и портокалови корички. Ще направя още един - кръгъл, голям, ама малко да почина, че нещо мишката много се разрита - явно и нея уморих Confused...
После ще пускам снимките наведнъж /а, и за батерия ходих, че моята както винаги се скапала в най-неподходящия момент Close.../
Пина, много си е хубав даже козунакът Peace!
Блонди - много, много, ама като разнесем утре по родата и за нас не останало...

# 60
  • Мнения: 11 747
Isolde,видях сега снимките ти в другата тема - мекичко ти е било тестото!Даже май,май редичко,така както го описваш.Трудно се дават съвети по снимки и обяснения,ама горе долу.Брашното тип 500 си е ОК,не е в него проблема.
Благодаря на всички за окуражващите комплименти  bouquet ,ама аз си знам,че не е това което искам!Живот и здраве ще направя пак! Flutter

# 61
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ето и моите снимки :
С плетка 4-ка :
http://images14.snimka.bg/002583095.jpg
С плетка 6-ца :
http://images14.snimka.bg/002585053.jpg
http://images14.snimka.bg/002585054.jpg
Същите, но вече изпечени :
http://images14.snimka.bg/002585067.jpg
http://images14.snimka.bg/002585068.jpg
Злополучният чешки козунак :
http://images14.snimka.bg/002585057.jpg
http://images14.snimka.bg/002585074.jpg
Усукан козунак с мед и орехи :
http://images14.snimka.bg/002585069.jpg
http://images14.snimka.bg/002585070.jpg
Руло с конфитюр :
http://images14.snimka.bg/002585073.jpg
http://images14.snimka.bg/002585066.jpg
Кифлички :
http://images14.snimka.bg/002585055.jpg
http://images14.snimka.bg/002585056.jpg
Панетоне (още втасва, снимка в готов вид, по-късно) :
http://images14.snimka.bg/002585075.jpg

# 62
  • Мнения: 1 798
Пина, козунакът си е супер даже. Ами то по-светли козунаци от това няма, мисля си аз. пробвай да мажеш отгоре не с жълтък, а с белтък, може пък да стане по-светъл. Ама много си капризна, ще знаеш.  Laughing

Аз пека 3 козунака в момента - два венеца и един в малка формичка. Надули са се много, та не знам дали няма да се опрат, защото ги пека заедно или да не вземат да ми спаднат изведнъж.
А машината прави чешки. да видим как ще да я докарам. Искам да ми стане най-после хубава и неразместена плетката.  Rolling Eyes

# 63
  • Мнения: 1 798
Джемма, нямам думи.  Hug Hug Hug

# 64
  • София
  • Мнения: 903
Ето и моите творения:

http://snimka.bg/album.php?album_id=121674&photo=1

Ако трябва да бъда честна козунаците са дело на съпруга ми  - аз и детето майсторихме яйцата. Като за първи път мисля, че се справихме ( вие ще кажете).

Весели празници на всички!

# 65
  • Мнения: 3 927
Готова съм...няколко неща с две дози по 600 гр без малко брашно. Изключително съм довола от тестото си, меко, еластично, лъскаво, с много мехурчета вътре  Simple Smile. Конците утре ще го броя, би трябвало да има.....Доверих се на рецептата на собствената ми майка.....

Козуначено руло

Козунак - слънчево колело

И няколко кръгли венчета за яйца

Последна редакция: сб, 07 апр 2007, 15:44 от Taneto

# 66
  • Мнения: 11 747
Джемма,поздравления!  bouquet Майстор си!  chef
Ей така http://images14.snimka.bg/002585069.jpg искам да ми изглежда козунакът - толкова да е препечен,с такъв цвят да е!  Close

# 67
  • Мнения: 302
Ето снимки и от мен Wink
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=121681
Козунакът е дело на майка ми!

# 68
  • Мнения: 3 927
pina, няма да ти съчувствам, да знаеш  Wink Simple Smile
ами те апаратите снимат различно.......моя изглежда препечен, а не е  Simple Smile

# 69
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
pina, разбрах те. Този наистина изглежда така както на снимката. Другите изглеждат по-препечени,отколкото са в действителност., но пак са по-препечени от този. Тях ги мазах със смес от жълтък и ломонов сок и отгоре захар. А този, само със жълтък, без захар и без да го разреждам.

# 70
  • Мнения: 11 747
Този ми е последния

http://images14.snimka.bg/002585543.jpg

Пекох го в контейнера на машината,но във фурната!На външен вид съм доволна,но как ли е отвътре незнам!Като най-хубав мисля да го нося на свекърва,ама ако от вътре не е както трябва...

# 71
  • Мнения: 27 524
Айде, на първото втасване е моят. И аз втасах в тая жега и от толкоз месене и блъскане  Crazy
Сега за отмора ще си отворя една ледена биричка и като втаса продължавам  Party
Стискайте палци, сефте ми е  Flutter

# 72
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Блонди, стискаме . И чакаме снимки.

# 73
  • Мнения: 27 524

Обезателно  Peace Като се изпече днес ще ви го покажа цял, пък утре с гостите ще го разрежа и тогава и отвътре. ама ако стане, де  Confused

# 74
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
ЗДравейте майсторици! Hug

Страхотни вкусотии показвате, както винаги!  bouquet

Отчитам се с това, което направих до сега - чешкия козунак, но този път във формата на венец(завих тестото около чаша, ако някой иска, ще пусна снимка как). Яйцата в него са дело на сестра ми, защото тя ги е багрила в четвъртък. Аз приключих с моите току що, но ще украсявам довечера, така че снимки - утре. Правих и курабийки и пак направих грешка, че не си ги намазах изцяло с белтъчна глазура - тази ми стои много прозрачна, нищо че е с мляко. Получиха се кофти цветове... Повечето бяха на авто-мото тематика, заради децата(които успяха да изядат повече от половината вече).

Ако ми остане още време, ще снимам и останалата украса. Иначе може да разгледате тук още няколко неща: http://natalyna.multiply.com/photos/album/27

# 75
  • Мнения: 1 630
момичета, а колко време трябва да втасва?
Моя от 1 чак го чакам????
Може ли във фярната на слабо на 40°?
Проведох консултация с баба, тя каза, чакай.  Confused

# 76
  • Мнения: 2 550
И аз ад питам за втасването (не, че съм почнала да меся).
Колко време трябва да втасва Чешкия козунак?

# 77
  • Мнения: 27 524
момичета, а колко време трябва да втасва?
Моя от 1 чак го чакам????
Може ли във фярната на слабо на 40°?
Проведох консултация с баба, тя каза, чакай.  Confused

Добре ти е казала. Писах някъде в старата тема - втасването е забаваено заради захарта. Затова питките втасват много по-бързо. За голяма доза сладък козунак може да отнеме 5-6 часа, така че един час е нищо. Споко и чакай. И аз чакам  Hug

# 78
  • Мнения: 1 630
Да не знам калко е голяма доза  Embarassed
но моя пое почти 3 кг брашно

Ще си сипя и аз една бира значи  Laughing (или 2)

# 79
  • Мнения: 27 524
но моя пое почти 3 кг брашно
Ще си сипя и аз една бира значи  Laughing (или 2)


Мале, огромна доза си захванала.  ooooh! Аз се ограничих до един килограм.
Да не си сложила повече брашно? Толкова за колко яйца и течност отиде? Аз сложих 300мл мляко и 6 яйца и брашно отиде към кило и 200.
Сипвай си, аз ще повтарям  cheers

# 80
  • Мнения: 1 630
Mи не съм я захванала
Така се получи  Embarassed
Ако стане, ще има за целия квартал и всички колеги

# 81
  • Мнения: 27 524
Кажи колко мляко и мазнина и яйца, де  Simple Smile

# 82
  • Мнения: 899
И аз до сега блъсках Simple Smile
В момента първият е оплетен и на второ втасване, а вторият на хладно си чака реда да стане руло с мармалад. Само ме притеснява първият да не се разлее в тавата, ама ще видим.

А да питам - чака се да изстинат напълно и тогава се вади от тавата или леко топъл?

# 83
  • София
  • Мнения: 3 816
Страхотни майсторки сте всички,браво! smile3501Аз днес направих още един козунак,защото прецених,че двата които направих в четвъртък http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=32 няма да ми стигнат.Днешния е с шоколад по молба на мъжа ми,ето го и него:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=36
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=37
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=40   chef

# 84
  • Мнения: 27 524
А да питам - чака се да изстинат напълно и тогава се вади от тавата?

Да  Peace

# 85
  • Мнения: 27 524

Изглеждат супер, браво. А от бисквитената ти торта леко вляво лиги ми потекоха  eat

# 86
  • Мнения: 916
 smile3501...срахотни сте всички!!!  bouquet
Ето и моите боядисани яйчица, но от пъдпъдък:

http://i.data.bg/07/04/07/316099_orig.jpg


Весели празници и много усмивки!!!

# 87
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Хайде и аз да си покажа козунаците и бисквитките  Simple Smile

http://snimka.bg/album.php?album_id=121728

# 88
# 89
  • Мнения: 1 630
Кажи колко мляко и мазнина и яйца, де  Simple Smile
това към мен ли беше???

По рецептата на Хара

# 90
  • Мнения: 899
А да питам - чака се да изстинат напълно и тогава се вади от тавата?

Да  Peace

Мерси   bouquet

# 91
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ето моето панетоне е готово, украсих го като кулич. А също ви показвам и сирната пасха :
http://images14.snimka.bg/002586530.jpg
http://images14.snimka.bg/002586531.jpg
http://images14.snimka.bg/002586534.jpg

# 92
  • Мнения: 899
Джемма, страхотни са всичките козунаци!

А как се прави сирната пасха?

# 93
  • Мнения: 27 524
Леле, Мале,  #Crazy #Crazy #Crazy, ама защо никой не ме предупреди, че втасалата пущина е като жива?  Shocked Бяга, огъва се, става на дупки, изпада плънка, лепне, уф, препотих се 3 пъти повече от месенето. Точих, влачих, псувах, месих, налагах, събирах стафиди и орехи из цялата кухня, пак се препотих, суках, навивах, не знам, изпопука се отвсякъде, изпопада пълнежа, не знам, не знам, в стрес съм, сложих за второ втасване, пък каквото стане, гроги съм  Tired

# 94
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Блонди, ти не оставяш ли да втаса в тавата ? Не разбрах къде го пренасяш ? newsm78

# 95
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Джемма, страхотни са всичките козунаци!

А как се прави сирната пасха?

Благодаря. Ето линк към рецептата, която ми е любима :
http://www.good-cook.ru/proth/proth_028.shtml

# 96
  • Мнения: 2 550
Ей, повече никога няма да правя козунак  Crossing Arms
Минути ме деляха от изхвърляне на тестото    Confused
Едва се сгъсти проклетията...
Сега пък забравих да накисна стафидите и даже без да ги мия ги пъхнах в тестото  #2gunfire #2gunfire
Изнервих се  Mr. Green

П.С. Сигурно никога няма да мога да отлепя залепеното тесто по плота и дъската Sad(

# 97
  • Мнения: 27 524
Блонди, ти не оставяш ли да втаса в тавата ? Не разбрах къде го пренасяш ? newsm78

Първо втасване в тавата. След това пак месене, разделяне на 3 парчета, всяко се разточва, на всяко от тях различна плънка, завиване, усукване и пак в тавата.
Ами вие как правите второ месене и оплитане без да го махнете и пак да го сложите в тавата  Thinking Не разточвате ли?  newsm78

# 98
  • Мнения: 899
Блонди, трябвало е да добавиш малко брашно и да го премесиш леко, преди да започнеш да го точиш, оплиташ и т.н. И моето много бягаше, та направих така.

# 99
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Е, така де, ама защо ти се разтича чак плънката. След като го сплетеш става стегната плитка- пренасяш я в тавата и я оставяш да втаса преди печене.

Преди да плетеш премесваш леко тестото,д а излезе въздуха. И не се добавя брашно. Само с мазнина се работи. Peace

# 100
  • Мнения: 1 798
Джемма, дай моля те рецептата за панетонето. Изглежда точно като купешкото.  bouquet

# 101
  • Мнения: 27 524
Брашно не съм добавяла, малко мазнина по ръцете и на плота. Разтече се плънка, защото като го разточвам и то се разбяга и стават дупки и като навивах после - пак дупки. Дърпа се някакси. Стана, де, просто имам орехи и стафидки малко на повърхността. Но като втаса ще замажа хубаво с жълтък, ще наръся захар и ще пека.

Последно какво да правя с фурната - да я загрявам ли предварително? Колко? Или на студена да слагам?

# 102
  • Мнения: 2 550
Блонди, колко време ти втасва?
Верно ли 5-6 часа трябва да чакам? Rolling Eyes
Как да разбера, че е втасал достатъчно?

# 103
  • Мнения: 27 524
Първото втасване отне около 2 часа. Сега чакам второто, така като гледам- пак толкова ще е.
Втасва достатъчно, когато е изпълнил 2/3 от съда, в който си го сложила  Peace

# 104
  • Мнения: 2 550
Тенк ю!
Звучи обнадеждаващо  Mr. Green

# 105
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Джемма, дай моля те рецептата за панетонето. Изглежда точно като купешкото.  bouquet

cathie, нямам време сега да превеждам, ще дам линк, че правя подготовка за две салати за утре и междувременно прескачам насам. ъка на два стана в момента. Laughing
http://www.kuking.net/my/viewtopic.php?p=767420#767420

# 106
  • Мнения: 465
Това са моите сполучливи и не толкова сполучливи опити  Embarassed http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121202

# 107
  • Мнения: 27 524
http://img442.imageshack.us/img442/6719/kozunaktd3.jpg

Да чакам ли още да втасва или мога да пека вече?  newsm78

# 108
  • Мнения: 27 524
Уф, никой не ми подсказва, отивам да пека по свое усмотрение  Sad

# 109
  • Стара Загора
  • Мнения: 7 358
Козунаци не правя...ама иначе намацах някое и друго яйце. http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2577971

# 110
  • Мнения: 1 798


Много ме е яд, чешкият козунак ми спадна.
Между другото стана огромен и нямам подходяща чиния за него, та затова е в тава.

# 111
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Блонди , печи го.

# 112
  • Мнения: 27 524

Мерси  Hug Тъкмо го мушнах.  Confused Очаквам резултата с трепет  Rolling Eyes

# 113
  • Мнения: 2 550

Мерси  Hug Тъкмо го мушнах.  Confused Очаквам резултата с трепет  Rolling Eyes

Загря ли фурната? На колко градуса?  newsm78

# 114
  • Мнения: 446
Да се отчета и аз, макар и само вербално /нямам цифрово фото/.
От рецептата на Наталина дозата ми стигна за един козунак в продълговата кексова форма /проста плетка, тройна/, както и за 12 малки козуначета във формата за мъфини. Втасва 2,5 часа във фурната на 50 градуса. Пекох около час.
Изглежда добре, как е на вкус ще пиша утре. Малките козуначета станаха по-бързо, обаче като разчупих едно - кората му е бая дебела и като че ли е превтасало. Няма да остане, най-много на щерката без време да падне първия млечен зъб.
След това изпих една бира, вие ме подкокоросахте, и си дремнах.
Желая на всички   chef Весел празник  Heart Eyes

# 115
  • Мнения: 1 630
Блонди,
То бягането на козунака може би и пряко пропорционално на броя на изпите преди това бири  Laughing
Моят доста бяга

Колко време се пече, ако кажете, цена няма да имате   bouquet

# 116
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ето ги моите козунаци. Три рула с мармалад, три козунака със стафиди и портокалови корички и един кръгъл козунак:


http://images14.snimka.bg/002587088.jpg

http://images14.snimka.bg/002587089.jpg

http://images14.snimka.bg/002587091.jpg

Снимала съм и отделните етапи на втасване, ако някой се интересува - в линка в подписа ми...

# 117
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Браво на всички . Аз пък сега отивам да пия биричката, но пак ще надникна, чакам с трепет снимката на Блонди- преживявам го с теб заедно. Joy

# 118
  • Мнения: 1 630
Леле, какви красоти сте направили всички
Браво   bouquet
 

# 119
  • Мнения: 1 798
mari_eta , Много хубави, много. И цветенцата от бадеми и декора...

А за момините сълзи няма да коментирам   bouquet

# 120
  • Мнения: 349
Момичета, страхотни сте,   smile3501
Аз като една от последните , имах възможността да се радвам на всички ви и най-вече на :
Sneji - релефната оплетка
Pina - козуначения кулич;
Taneto - идейното слънчево колело;
Джемма - цялата козуначена колекция;
peppita - великденската аранжировка;
geleva - шоколадовия;
cathie - заешката компания
mari_eta  - лъчите на слънцето
и не мога да изброя всички - сигурна съм, че са и толкова сладки, колкото изглеждат!

Ето и моите:

http://images14.snimka.bg/002587095.jpg
http://images14.snimka.bg/002587128.jpg
http://images14.snimka.bg/002587097.jpg

# 121
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Сега вече разгледах всички - ами прекрасни са просто Peace!Браво  bouquet!
Тез нашите мъже ще оценят ли какво злато си имат Laughing?

# 122
  • Мнения: 27 524
Загря ли фурната? На колко градуса?  newsm78

Не. Включих на 150 градуса и веднага го мушнах. Моята е с внетилатор, затова трябва на по-слаба. Даже намалих на 130. Обаче не ми бухна много нагоре. Дали защото ми е голяма и разлята тавата? Не е висок като вашите. Пече се  Flutter

А, майка ми каза, че козунаците с много плънка са по-тежки и не стават триетажни. Изключих го, сега ще изчакам 10 мин и ще го вадя. Скоро снимка  Grinning

Последна редакция: сб, 07 апр 2007, 21:21 от Блонди

# 123
  • Мнения: 11 747
Хайде,Блонди,чакаме да видим твоя козунак! Hug

Момичета поздравявам ви всички - много козунаци,много нещо! Crazy

# 124
  • Мнения: 946
Еее момичета много вкусно изглеждат козунаците ви,аз съм с купешки щото си нямам доверие че ще измайсторя нещо такова  Embarassed
Ама яйчица нацапах  Laughing
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2586718
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2586721
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2586739

# 125
  • Мнения: 2 550
Мацки, ако видите какво представлява моя козунак, ще паднете  Joy
По-злополучно готвене не съм имала  Joy
Дано като го изпека добие някакъв вид  Laughing

# 126
  • Мнения: 27 524
По-злополучно готвене не съм имала  Joy

Стига, де  Hug Моят майка ми каза, че е нисък. Дано е от плънката и да не е глетав вътре. Утре ще се разбере. Ето го
Ето и яйчица

# 127
  • Мнения: 93
Момичета и аз съм готова с козунаците станаха много хубави  newsm78нямам представа как да кача снимките защото са на диск  Embarassedпомагайте

# 128
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Момичета и аз съм готова с козунаците станаха много хубави  newsm78нямам представа как да кача снимките защото са на диск  Embarassedпомагайте
Прехвърли от диска в компютъра си, а оттам ги качи в някой сайт, напр. Снимка.бг.

# 129
  • Мнения: 899
И моите са готови, жалко, че нямам фотопарат в момента. Мeся за първи път и съм много доволна от резултата, от притеснение даже сънувах кошмари Simple Smile
Получиха ми се един голям кръгъл козунак, едно руло с мармалад и орехи и едно малко средно козуначе. И много конци, предполагам заради това, че ползвах при месенето техниката за многолистно тесто.

Да ни е сладък празника на всички утре!   

# 130
  • Мнения: 27 524
Мъжът ми не издържа и излапа две горещи парчета  Grinning Каза, че е супер. Ето го отвътре:

http://img337.imageshack.us/img337/7678/kozunakrezenox4.jpg

# 131
  • Мнения: 2 550
Мъжът ми не издържа и излапа две горещи парчета  Grinning Каза, че е супер. Ето го отвътре:

http://img337.imageshack.us/img337/7678/kozunakrezenox4.jpg

Бравос! Изглежда супер  Crazy Flutter

# 132
  • Мнения: 330
Ох, аз се мъча с козунак в момента по рецептата на Наталина ...  нещо не втасва и се чудя дали е от мен или по принцип бавно си втасва... Sad
Не можах да си намеря жива мая днес и карам със суха. И започнах твърде късно да го правя и вече ... съм на ръба на отчаянието. Дано втаса в крайна сметка. За трети път в живота си меся, а козунак ми е за първи... изобщо не знам как трябва да изглежда това тесто като втаса, някой има ли снимки или някакво описание?? Даже почвам да се притеснявам, че не сложих достатъчно брашно  Sad Изглежда ми много пухкаво и меко, ама от къде да знам дали не е прекалено меко. Като гледам снимките тук, вашите изглеждат доста по-стегнати...

 Малко ми трябва да го изям суров (поне на вкус въпреки че е суров още няма равен!).

# 133
  • Мнения: 93
http://img.data.bg/i.php?id=316394&ctrl_id=44vs59Мисля че успях да покажа и аз нещо да покажа.Mari eta благодаря ти Hug

# 134
  • Мнения: 330
Сега като гледам снимките, те на вашите си им се виждат направо конците още преди да са се изпекли...
Някой знае ли по рецептата на Наталина как точно се меси тестото? В смисъл бие ли се и колко месене му трябва? Не ми е ясно много "Втасалото тесто леко месиме(не много, за да не спадне)" какво точно означава...  Embarassed


Umbra, сподели моля те техниката ти за многолистно тесто.

# 135
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Dream4e, спокойно - този козунак не се меси много - няма нужда от биене, но втасва по-бавно. Шупна ли ти закваската? И виждам, че си ползвала суха мая - колко сложи? И не се притеснявай - това тесто наистина втасва по-бавно. Как ще познаеш? - Просто ще си увеличи обема поне двойно. Месенето преди заплитането е с цел добавянето на стафидите(ако няма да слагаш, направо разделяй на топки и плети).

Успех!  bouquet

Момичета - страхотни сте - БРАВО! Hug Heart Eyes

# 136
  • Мнения: 2 550
Dream4e, май си втасва бавно...и моя втаса ужаасно бавно. 90 минути го чаках и почти не беше мръднал...пъхнах го във фурната, включих на минимална температура  и след 30 минути беше втасал Simple Smile

# 137
  • Мнения: 330
Благодаря за бързите отговори, спасихте козунака, че почти бях тръгнала да го пека преди да втаса.  ooooh!

Natalyna, да, закваската ми шупна и то доста. Сложих почти две пакетчета, не знам дали не е много, но нали си пише, че пакетчето е за 500г, а аз сложих около 700г брашно.
Имам само още един въпрос. Чака ли се пак да втаса още веднъж след като го сплета и колко време приблизително?

Марчето, и аз така подходих. Загряла съм фурната много много леко и на полуотворена вратичка съм го оставила от страх да не му е пък високо температурата.

Та чакам сега и стискам палци за творението ми. Още веднъж благодаря за бързите отговори, така съм по-спокойна.   bouquet

# 138
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Да ясно - просто търпение му е майката! Бабето на мъжа ми казва, че на козунаците им трябва време и топло - другото става!

Да след заплитането го остави да втаса още около 30 мин. - както казах - търпение!

Успех!

# 139
  • Мнения: 2 550
Ето го и моя дзвер,
не съм доволна от резултата, но не можах да го сплета хубаво (то си личи). А, и малко го препекох  Laughing
Е, можеше и по-зле да е  Laughing
казунак
казунак

Съжалявам за качеството на снимките, мързеше ме да вадя апарата и действах с gsm-a.

Ето ми яйчонките:
яйца

Това ми е "украсата", която сама сътворих (е, откраднах идеята от една потребителка във форума...не и помня ника  Embarassed )
труд и техн … 082;а 
труд и техн … ;ка 2

# 140
  • Мнения: 750
Записвам се, та утре да се отчета и аз!  Peace

# 141
  • Мнения: 952
Христос воскресе!
Пожелания за здраве, мир и разбирателство в домовете ви. Да ви е богато отрупана трапезата, да ви е леко на сърцето и благо на душата.

Момичета, всяка от нас даде всичко от себе си за да подготви Великденската трапеза. Резултатите са страхотни.
Наслаждавайте се максимално на сътвореното от Вас. Както е редно на този ден, бързам да ви почерпя с нашите козуначени кифлички и рула.


 

# 142
  • София
  • Мнения: 3 114
Воистине воскресе! 

Желая на всички ви да бъдете здрави и румени като най-червените яйчица, които сте боядисали, а душите ви е да са меки и благи като най-сладкия козунак!

Не съм писала досега в този форум, но вчера доста се порових за идеи за козунаци.  Simple Smile В крайна сметка комбинирах нещо от вашите съвети и съветите от книжката към последния брой на "Журнал за жената", като добавих това-онова и по моя преценка: 500гр брашно, 3 яйца, 2 ч.ч прясно мляко, 42г. прясна мая, 1 ч.ч. олио, 150 гр захар, 200 гр стафиди, 150 гр бадеми, ромова есенция (за съжаление, не се усеща много).

Правя козунаци от 10 години, но само на Великден, и то не всяка година, защото невинаги имам време, така че не се смятам за особено опитна, но нямам и големи провали. Мисля, че тази година станаха чудесни. Уцелих дебелината на топките тесто- опечени са напълно, бухнаха доста добре. Първият козунак малко загоря отгоре, защото го посипах със захар и докато се сетя да го проверя, захарта леко беше прегоряла. Хубавото е, че това изобщо не се отрази на вкуса Grinning.

Яйцата боядисах с немски бои, които се варят в пликче заедно с яйцата. Дават доста добър наситен цвят, освен това става бързо и лесно, но не знам защо, в едно и също пликче не всички яйца се боядисват еднакво. Децата също помагаха, както може да се види от снимката на техните яйца. Дадох им няколко буркана да плацикат яйцата и после те пожелаха да ги украсят с пастели.

# 143
  • Мнения: 465
Христос въскресе !Много радост ,щастие и здраве на всички! Hug

# 144
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Мъжът ми не издържа и излапа две горещи парчета  Grinning Каза, че е супер. Ето го отвътре:

http://img337.imageshack.us/img337/7678/kozunakrezenox4.jpg

Поздравления . Блонди ! Справи се успешно.  bouquet

# 145
  • Мнения: 27 524
Поздравления . Блонди ! Справи се успешно.  bouquet

Благодаря ти.  Без ваша помощ нямаше да се справя  Hug Другия път без плънка, да видя как ще е.

Весели празници на всички   bouquet

# 146
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Христос Воскресе.

Честит празник на всички и много мир и любов в семействата ви.
козунакhttp://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2589084

яйца http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2589083

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2589082

сега ще снимам и агнето и салатите ,но те в агнешката тема

# 147
  • Мнения: 93
Христос Въскресе
Ето още снимки от моите постижения.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121892

# 148
  • Мнения: 330
Христос Воскресе! Светли празници и много здраве на всички!

След много усилия снощи приготвих най-накрая моите произведения. Единия се попрепече повече, а другият като че ли не се изпече много добре отвътре, но ... затова пък на вкус са направо вълшебни. (ще се изядат с други думи  Grinning ) Благодаря на Наталина за рецептата и инструкциите! И изобщо на всички за темата   Hug
Ето снимчици:

и още:
http://snimka.bg/album.php?album_id=121871&photo=4
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2590985

А ето и яйчицата ми:
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2589212
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2590966

Последна редакция: нд, 08 апр 2007, 14:09 от Dream4e

# 149
  • София
  • Мнения: 3 679
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
НЕКА БЪДЕМ МИРНИ,ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!


easter easter easter easter easter easter easter easter easter easter easter easter

           

# 150
  • София
  • Мнения: 3 816
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
 easter
Много здраве,мир и любов на всички вас и вашите семейства!

# 151
  • Мнения: 243
Благодаря на всички! Най-вече на Зори и Джемма за полезните съвети. Съжалявам, че нямам фото, защото козунаците ми станаха страхотни!   bouquet

# 152
  • Мнения: 1 116
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

   

# 153
  • Мнения: 7 091
Христос Воскресе и от мен!!!
Ето ги моите козунаци и яйца ( дребния много се забавлява да боядисва ) Laughing
http://good-times.webshots.com/album/558527583KPdaGP

# 154
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Христос Воскресе!

# 155
  • Мнения: 6 958
Христос Воскресе и от мен   bouquet

Tannita това ти ли си го правила  newsm78 Страшна прелест ееее  Grinning

# 156
  • Мнения: 12 778
Дано ми остане време по-късно да кача снимките на тазгодишните ни козунаци. На мен ми се струва, че не са достатъчно сладки, но пък другите не казаха такова нещо. На вид го докарват, де. Само не мога да разбера защо конците не станаха толкова изразени като друга година. А ако знаете колко бой изяде това тесто...

# 157
  • Мнения: 1 798
Преди малко правих панетоне по рецептата, която даде Джемма от руския сайт.
Моят на нищо не прилича за разлика от този на Джемма. Яд ме е, та дрънка.

# 158
  • у дома
  • Мнения: 1 581
ЧЕСТИТО ВЪСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО и от мен!   easter

Страхотни прелести сте стпретнали  Peace  Hug аз имам забележки към моите козунаци и ще си ги запиша за догодина  Crazy но иначе станаха много вкусни, дори и конци не липсваха  Mr. Green ето още малко снимки в едър план: (пускам всички снимки, преди печене и след, защото нещо снимка.бг не бачка и ги сложих в друг албум) плетки преди втасване, втасали плетки, преди мятане във фурната, има шанс да стане нещо, готов козунак без пълнеж, готов козунак с шипков мармалад, "конци" руло, "конци" козунак, двете половинки и яя-та  Blush

# 159
  • Мнения: 3 927
Честито Възкресение Христово!

Аз да си призная без бой Mr. Green, че след разчупване на козунака вчера не намерих конци  Joy Joy.....а на сурово и оплетено тестото даваше надежди за такива......нищо, следващият път  Simple Smile А миналата година на първото ми месене и то без машина успях да ги докарам........

# 160
  • Мнения: 750
И тук да ви кажа:

Христос Возкресе на всички! Любов в сърцата и да са ви здрави яйцата (целогодишно)!  Mr. Green

Да се отчета и аз най-накрая с окончателна украса и яйца. Козунаците така и не се натъкмих да ги снимам, докато имаха "търговски" вид. Пък и много бързо останахме без тях ...  Mr. Green

Нещо като великденско дръвче/букетче

с яйчица под него

червеното яйце

другите яйчица отблизо

# 161
  • София
  • Мнения: 2 162
Христос Возкресе! Невероятни неща сте сътворили. Аз с козунака не можах да се справя, но съм решила минал- не минал Великден ще продължавам да опитвам, докато стане. Надявам се да успея да кача по- късно снимки на яйцата. Hug

# 162
  • Русе
  • Мнения: 410
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Ето я и нашата Великденска трапеза


другите снимки тук

http://snimka.bg/album.php?album_id=119279

# 163
  • Мнения: 1 798
Разкошна ти е трапезата, мама 1+2  Hug

А какво е предястието - много добре изглежда, както и там посредтата се вижда нещо като чичко Паричко - със стърчаща коса. Прияде ми се  Laughing

# 164
  • Мнения: 11 747
mama 1+2,страхотна маса си приготвила! CrazyАма доста усилия си положила! Peace

# 165
  • Мнения: 6 958
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Ето я и нашата Великденска трапеза


другите снимки тук

http://snimka.bg/album.php?album_id=119279

wowwww  #Crazy  По красиво нещо не бях виждала, същинска прелест   bouquet Впечатлена съм, много е красиво и със стил направено, а сигурно е било и много вкусно  Simple Smile

# 166
  • София
  • Мнения: 2 113
Здравейте,
Преди празниците изчетох тонове от съветите ви, видях толкова красоти - благодаря ви на всички, които бяхте писали и показали, защото ме заредихте с невероятен ентусиазъм:)
Благодаря на Natalyna, Natka, Soleya, Elix, Зори (чиито рецепти  за козунак и идеи за точене и оформяне ползвах), благодаря на идеите на много от вас за боядисване на яйцата...
Имах някои проблеми (например не всички бои ми свършиха работа: купени кристали разядоха яйцата, някакви немски пръчици ми се разливаха и не можех да рисувам, а само да мацам), хем доста видове купих, но догодина ще се спра на 1 вариант и няма да губя време да пробвам 1000 неща...Все пак от погледа на фотоапарата не са толкова зле. Козунаците бяха вкусни всичките, имах малко проблеми с разливането на някои - плетките не им личаха, но...догодина ще питам защо, понеже сега едва ли на някой ще му се мисли за Великден след толкова ядене:))))


Останалото е тук: http://pg.photos.yahoo.com/ph/dimitrina73/album?.dir=f60dre2& … com/ph//my_photos

(козунакът с розичките е по рецепта на Soleya, месен в машината за хляб, и по идея за оформяне на Зори от руския сайт; продуханите яйца не ми създадоха проблем и доста се забавлявах с тях; яйцата с листенца са от майка ми и са ми най-мили, защото такива си ги знам от детството; козунакът, който е малко разлят е на Natalyna - рецепта и плетка, много вкусен, но формата не ми остана след печенето...; козунакът на Natka беше първия, който е в една стъклена тава - изядохме го топъл - супер беше...имаше и още, но толкова снимах...)

# 167
  • Русе
  • Мнения: 410
Момичета, благодаря ви за милите думи. От майсторки като вас похвалите са най-ценни. Simple Smile
Това по средата е зелка набучена с различни цветя от зеленчуци - репички, лимон, праз, цвекло и т.н. Идеята е от сп. Къща и градина. Там всичко е описано стъпка по стъпка. Озаглавено е "Шедьовър за ордьовър" Laughing

# 168
  • Мнения: 2 829
здравейте,момичета!!!!сигурна съм че сте изкарали прекрасно на празника и сте получили много похвали за уменията ви!!!  bouquet  bouquet
искам нещо да ви питам----на мен козунаците ми станаха,ок,надигнаха се,,,плетките станаха Wink всичко точно,,НО   ЗАЩО на след.ден още ми станаха сухи,когато ги държах в плик???????кажете,,явно някъде бъркам,,,баба ми навремето ги правеше по същия начин  -без машината де Winkно нейните не ставаха сухи- Sad,,,а аз даже и мас сложих

# 169
  • Мнения: 7 106
Честито Възкресение Христово!

Включвам се чак сега, защото за празниците имах гости и нямах почти никакво време за форума, защото трябваше да се представя като добра домакиня  Mr. Green. поради същата причина и не успях да снимам голяма част от нещата, които приготвих, нито пък да аранжирам като за представителни снимки заради децата, които бърникаха навсякъде  Laughing. Това което успях да щракна е тук :

http://3opu.multiply.com/photos/album/20

Искам също така и да ви поздравя всички със златните ръчички, които имате. Темата е пълна със прекрасни неща, сътворени със желание и грижа. Браво и на всички вас, чудесни сте!!!

  bouquet

# 170
  • Мнения: 1 698
Зорииииии, направо ме шашна с тези красоти. Страхотни неща си направила както винаги, красиви и много апетитни.  bouquet  bouquet  bouquet

# 171
  • Мнения: 330
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Ето я и нашата Великденска трапеза

http://images16.snimka.bg/002602252.jpg
другите снимки тук

http://snimka.bg/album.php?album_id=119279
mama1+2, по-красиво и по-креативно подредена маса не бях виждала!!! Направо нямам думи! Очароваха ме и най-малките детайли като пиленцето ти и мишлетата (ако маслинките бяха мишлета, защото на мен на това ми приличаха) в салатата. А за зелката-букет останах вече без думи. Поздравления за старанието, просто заслужаваш аплодисменти!   bouquet

# 172
  • Русе
  • Мнения: 410
Dream4e благодаря за поздравленията. Наистина много мили думи. Това с маслинките бяха зайчета /видях ги в предаването Време за готвене/, но на всичките ми гости им заприличаха на мишлета  Simple Smile

Зори както винаги си на ниво  Peace Особено ме впечатлиха мъфинчетата. А украсата от какво е?

# 173
  • Мнения: 7 106
mama1+2 , благодаря ти много. Ти пък ме разби със подредбата на масата - разкош. Да му е кеф на човек да седне на такава маса   bouquet.

Мъфинчетата са украсени една част със маслен крем, другата част със сух белтък, пудра захар и лимонов сок. Цветята са от захарно тесто, или така наречената моделираща маса, за която писах в предната тема за тортите.

# 174
  • Мнения: 186
Здравейте момичета!

Днеска се прибрахме от Македония и знам че закаснявам, но понеже пуснах рецептата за Козунак щрудела ето и снимка как изглежда. Страхотни неща сте направили !!!

Зори, мъфинчетата са много сладки, шоколадови са нели?

Тук са друггите неща: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=82950&photo=47

# 175
  • Мнения: 7 106
Зори, мъфинчетата са много сладки, шоколадови са нели?


Тъй вярно  Grinning!

Козунак-щрудела изглежда страшно апетитно наистина smile3521.

# 176
  • Мнения: 28
Зори страхотни нещица си спретнала./както винаги/  bouquet
Момичета всички сте страхотни. Много имам да се уча от вас.

Общи условия

Активация на акаунт