Великденски яйца и козунаци - 2 част

  • 10 853
  • 176
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 899
А да питам - чака се да изстинат напълно и тогава се вади от тавата?

Да  Peace

Мерси   bouquet

# 91
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ето моето панетоне е готово, украсих го като кулич. А също ви показвам и сирната пасха :
http://images14.snimka.bg/002586530.jpg
http://images14.snimka.bg/002586531.jpg
http://images14.snimka.bg/002586534.jpg

# 92
  • Мнения: 899
Джемма, страхотни са всичките козунаци!

А как се прави сирната пасха?

# 93
  • Мнения: 27 524
Леле, Мале,  #Crazy #Crazy #Crazy, ама защо никой не ме предупреди, че втасалата пущина е като жива?  Shocked Бяга, огъва се, става на дупки, изпада плънка, лепне, уф, препотих се 3 пъти повече от месенето. Точих, влачих, псувах, месих, налагах, събирах стафиди и орехи из цялата кухня, пак се препотих, суках, навивах, не знам, изпопука се отвсякъде, изпопада пълнежа, не знам, не знам, в стрес съм, сложих за второ втасване, пък каквото стане, гроги съм  Tired

# 94
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Блонди, ти не оставяш ли да втаса в тавата ? Не разбрах къде го пренасяш ? newsm78

# 95
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Джемма, страхотни са всичките козунаци!

А как се прави сирната пасха?

Благодаря. Ето линк към рецептата, която ми е любима :
http://www.good-cook.ru/proth/proth_028.shtml

# 96
  • Мнения: 2 550
Ей, повече никога няма да правя козунак  Crossing Arms
Минути ме деляха от изхвърляне на тестото    Confused
Едва се сгъсти проклетията...
Сега пък забравих да накисна стафидите и даже без да ги мия ги пъхнах в тестото  #2gunfire #2gunfire
Изнервих се  Mr. Green

П.С. Сигурно никога няма да мога да отлепя залепеното тесто по плота и дъската Sad(

# 97
  • Мнения: 27 524
Блонди, ти не оставяш ли да втаса в тавата ? Не разбрах къде го пренасяш ? newsm78

Първо втасване в тавата. След това пак месене, разделяне на 3 парчета, всяко се разточва, на всяко от тях различна плънка, завиване, усукване и пак в тавата.
Ами вие как правите второ месене и оплитане без да го махнете и пак да го сложите в тавата  Thinking Не разточвате ли?  newsm78

# 98
  • Мнения: 899
Блонди, трябвало е да добавиш малко брашно и да го премесиш леко, преди да започнеш да го точиш, оплиташ и т.н. И моето много бягаше, та направих така.

# 99
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Е, така де, ама защо ти се разтича чак плънката. След като го сплетеш става стегната плитка- пренасяш я в тавата и я оставяш да втаса преди печене.

Преди да плетеш премесваш леко тестото,д а излезе въздуха. И не се добавя брашно. Само с мазнина се работи. Peace

# 100
  • Мнения: 1 799
Джемма, дай моля те рецептата за панетонето. Изглежда точно като купешкото.  bouquet

# 101
  • Мнения: 27 524
Брашно не съм добавяла, малко мазнина по ръцете и на плота. Разтече се плънка, защото като го разточвам и то се разбяга и стават дупки и като навивах после - пак дупки. Дърпа се някакси. Стана, де, просто имам орехи и стафидки малко на повърхността. Но като втаса ще замажа хубаво с жълтък, ще наръся захар и ще пека.

Последно какво да правя с фурната - да я загрявам ли предварително? Колко? Или на студена да слагам?

# 102
  • Мнения: 2 550
Блонди, колко време ти втасва?
Верно ли 5-6 часа трябва да чакам? Rolling Eyes
Как да разбера, че е втасал достатъчно?

# 103
  • Мнения: 27 524
Първото втасване отне около 2 часа. Сега чакам второто, така като гледам- пак толкова ще е.
Втасва достатъчно, когато е изпълнил 2/3 от съда, в който си го сложила  Peace

# 104
  • Мнения: 2 550
Тенк ю!
Звучи обнадеждаващо  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт