Великденски яйца и козунаци - 2 част

  • 10 797
  • 176
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 392
Аз за първи път правя козунак - почнах към 7 и се ве4е е във фурната; направих една доза и разделих в двете кексови форми.
Надявам се да се получи нещо Simple Smile
Момичета, поздравления за красивите козунаци - определено има много майсторки във форума  bouquet

# 31
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Първите два са почти опечени - руло с мармалад и козунак на 6 фитила. Има и снимки, ама накрая, че май ще правя поне 8 броя...

# 32
  • София
  • Мнения: 3 679
Привет ранобудни козуничарки Laughing
Ето и моя Кулич - видя ми се малко една доза ,та забърках двойна-станаха 2 броя.
http://images14.snimka.bg/002583334-big.jpg
http://images14.snimka.bg/002583337-big.jpg
http://images14.snimka.bg/002583338-big.jpg
http://images14.snimka.bg/002583339-big.jpg
Стана много вкусен,само ока бях сложила още мъъъничко захар и повече стафидки щеше да е супер
Много благодаря на Зори за рецептата  bouquet

# 33
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
За първи път правя козунаци, използвах рецептата на Дивиана, станаха много хубави Laughing.
Ето ги

# 34
  • Мнения: 1 052
Момичета, искам съвет!
Замесих тесто, което глътна малко повече от 1 кг., пък уж рецептата бе за 1 кг. Както и да е, бих го, излязоха му мехури по повърността, но ме притеснява това че лепне малко. Питах и майак ми, и тя каза да не слагам повече брашно, но като гледам вашите на снимка ми седят не толкова мазни и лепкави като моя. кажете докато имам време да му сложа ли още малко брашно, и изобщо какво трябва да е тестото?

# 35
  • Мнения: 1 708
Аз съм готова:Яйцата и козунаците по рецепта на Наталина,за което отново и благодаря!  bouquet




# 36
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Фрида , според мен трябва да сложиш още брашно.Тестото трябва да е меко, но не да лепи.Моята рецепта е за 2кг. брашно, от отидаха на 2,5кг.Добавях брашно докато не стана тесто подходящо за точене.

# 37
  • Мнения: 11 747
Първият козунак е готов,вторият се пече - не съм доволна и от двата!Нямам желание да продължавам,ама ми се налага.Няма да слагам снимки! Sad

# 38
  • Мнения: 349
На всички сръчни и талантливи  mammi,

Успешна подготовка и светли празници

# 39
  • Мнения: 27 524
Кажете за тавата - моята е общо взето голяма, обаче е плитка, около 5см е дълбока. Дали ще ми плъзне козуначето из фурната или ще стане в нея? Питам за рецепта с 1кг брашно.

# 40
  • Гърция
  • Мнения: 2 348

Само внимавай да не направиш тестото твърдо, че няма да ти се надигнат хубаво.

# 41
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Кажете за тавата - моята е общо взето голяма, обаче е плитка, около 5см е дълбока. Дали ще ми плъзне козуначето из фурната или ще стане в нея? Питам за рецепта с 1кг брашно.

Не бих рискувала. Аз сложих козунак с 500 гр брашно в голяма тава и се наду и уголеми доста.

# 42
  • Мнения: 3 927
Втасването май е много относително нещо. Първата ми доза вече мина 1 час и едва сега забелязвам повдигане с около 2/3, ама аз не бързам заникъде  Wink

пина, на теб от много генерални репетиции не ти остана муза за гала-представлението......но сигурно ще ти станат, мисли позитивно и им поговори нежно на козунаците, ще ги окуражиш  Wink

блонди, може да направиш една лента от картон (намазан с мазнина) с височина поне 10 см и да я сложиш по вътрешната страна на тавата - така козунака ще бяга само нагоре, а не навъ Peaceн

# 43
  • Мнения: 27 524
А мога ли тогава да го опека в голяма йенска тенджера,

# 44
  • у дома
  • Мнения: 1 581
ето моите творения по рецепта традиционен козунак на Мимито 1, 2, 3, 4, 5, 6, 78  Laughing не са кой знае какво плетките (4 плетки), тестото ми стана по-течно и не успях хубаво да оплета  Peace рулото го направих, като във всяка плетка бях сложила мармалад  Mr. Green бих го в пералнята  Mr. Green после като изстинат и ги опитаме ще докладвам  Peace

да попитам нещо: трябва да изстинат във формте, нали? покрити с кърпа или
  newsm78


това е засега! ние ще пътуваме, весели празници!!
   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт