Как правите печено агнешко?

  • 87 630
  • 84
  •   2
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 491
Аз го правя по следният начин:
В една купичка си слагам олио, червен и чер пипер и сол-разбърквам.
Агнешкото е предварително накълцано на порции. Намазвам всяко едно парче със тази смес и нареждам в тавичка. Винаги ми остава от сместта и прибавям към нея малко водичка и изливам в тавичката. Покривам с фолио и пека. Става много вкусно Peace

# 46
  • Мнения: 3 456
Аз го правя по много лесен начин ,но резултата е невероятен.Взема се агнешко бутче,или порции агнешко също става.Загрявам олио в тигана и запържвам чесън и лук(пресни най - добре).След като се запържат до златисто,слагам червен пипер,лъжица брашно и бъркам бързичко за да не загори пипера и брашното,слагам и вода, така че да се получи гъста каша и свалям от котлона.Добавям малко сол и нарязан пресен гюзум(джоджен).След това в самото месо пробивам дупчици в които слагам парченца чесън и лист от гюзума.Посолявам месото поръсвам с чер пипер и овалвам в получената каша.слагам месото в тава,и върху месото слагам ако е останала от кашичката.В тавата сипвам вода и малко бяло вино ако има.Покривам с фолио и слагам в фурната за два -три часа.Накрая запичам леко.  Peace
Това е моята рецепта.Надявам се ако някой я хареса и я направи да сподели дали му е харесала.У дома всеки който е опитвал е бил очарован.Бон апетит както се казва   Wine Glass
Сега ще правя твоята рецепта, че ми се стори лесна. После ще докладвам.Дано да се справя, за първи път ще правя агнешко
Така, да докладвам. Току- що го изядохме. Нищищко не остана, така че явно добре съм се справила...Браво на мен !!!

# 47
  • Мнения: 6 038
Утре мисля да сготвя нещо с агнешко месо и искам да е задушено. Помагайте с рецепти.

# 48
  • Мнения: 3 036
Давам ти една рецепта за ярешко,но когато няма,го заменям с агнешко.
Една глава лук се запържва с месото,нарязано на едри парчета - да покафенее.
Остава се да уври.
В дълбок съд се оставя да се запържи до омекване 5,6 стръка млад лук.
Прибавя се към месото.
Овкусява се с подправки като джоджен,магданоз,червен пипер.
Вместо сол слагам Вегета.
Накрая ако месето е много мазно,в една кафена чаша размиваш една лъжица брашно с една лъжица доматено пюре и в тенжедрата при месото.

# 49
  • Мнения: 27 524
Накисвам агнешкото месо с много джоджен, лук и малко оцет. Вегета, черен пипер. Така да престои една нощ или поне няколко часа. След това пека във фурна с картофи и моркови или с дроб-сарма, завито във фолио докато стане почти готово, накрая запичам до кафява коричка. Без тази марината на мен лично ми мирише и не го ям, а и не обичам да ми е жилаво.  Simple Smile

# 50
  • Мнения: 9 127
Агнешко задушено на клечки - по долу е обясенно как да се заменят "клечките"  с чинии  Laughing

Агнешко печено с пикантен сос - страхотно е  Grinning

Агнешко печено със спанак/лапад - си е 100% задушено, защото е под фолио

и трите са крехки и вкусни  Grinning

# 51
  • Мнения: 2 755
Ето и моята рецепта, става с вкусно сосче. Обърквам в чиния червен и черен пипер, сол и брашно. Овалвам нарязаното на порции месо и нареждам в тавата. Може да сложиш няколко стръка зелен лук и девисил. Слагаш вода и завиваш с фолио. Печеш поне 2ч. Много вкусно и лесно.

# 52
  • Мнения: 27 524

Ето за това съм чувала, че било много вкусно, аз обичам спанак и ми е мерак да го направя, месри за рецептата  Hug

# 53
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Ето и моята рецепта, става с вкусно сосче. Обърквам в чиния червен и черен пипер, сол и брашно. Овалвам нарязаното на порции месо и нареждам в тавата. Може да сложиш няколко стръка зелен лук и девисил. Слагаш вода и завиваш с фолио. Печеш поне 2ч. Много вкусно и лесно.
Моят вариант на тази рецепта е в дълбока купа се салага сол, червен пипер , черен пипер , сух джоджен , олио и червено вино или бира.Нарязаното на порции агнешко месо(преди това изкиснато) се потапя в тази смес и реди в  тава .Нарязват се няколко връзки пресен лук и пресен джоджен и се поръсва  с тях  агнешкото месо. Завива се тавата с фолио и се пече в умерена фурна поне 2 часа.
Агнешко печено с лапад или спанак е класика и става също божествено, но е повече като манджа .  chef

# 54
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Хайде пак на вскусничкото агнешко!  Flutter

# 55
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Аз взимам агнешки котлети, натърквам ги със сол, черен и червен пипер, малко зехтин, слагам отгоре стръкове розмарин и скилидки чесън, отгоре поръсвам с вегета, малко масло и пека с фолио като слагам за гарнитура oтсрани на месото картофи, ориз с дробчета каквото се харесва.
Ето и снимка на агнешкото което последно правихме за католическия Великден. Преди да го сложа във фурната.


На вкус стана превъзходно!

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 17:06 от Lindita

# 56
  • Мнения: 9 127
Агнешко печено с лапад или спанак е класика и става също божествено, но е повече като манджа .  chef

дори никак.


и се пече.  Не се готви, не се бърка.

и още едно - Печено агнешко с пикантен сос

Блонди, надявам се да ти хареса  bowuu

Последна редакция: нд, 20 апр 2008, 17:36 от pep-4o

# 57
  • Мнения: 1 117
Май моите подправки ще излязат най-нетрадиционни. Не видях някой да ги споменава, затова ще пиша - аз слагам мащерка, розмарин, а от скоро съм горд собственик на доста голямо количество калоферче, та вече слагам и от него - става божествено!  chef Ако не знаете какво е калоферче - мирише на най-изтънчения лимонов джоджен на света.

Моето агнешко го правя така: Слагам месото в дълбока тава, посолявам, слагам гореизброените подправки, плюс черен пипер на зърна, наливам малко бяло винце и малко вода и под капак пека около час и половина. После събитията могат да се развият по различен начин - например последното беше със спанак, лапад и пресни картофки, но най-обичам агнешко с булгур - ако не сте опитвали, половината ви живот напразно е отишъл, дето има една приказка  Joy Ако някой се интересува, ще дам подробности Sunglasses

# 58
  • Мнения: 9 127
аз се интересувам от калоферчето  Grinning им али друго име и ако да какво е, за да го търся. Отдавна слушам за него.

а за булгура - съжалявам, но не съм му фен  Laughing

# 59
  • Мнения: 27 524
Я, темата много наедряла и остаряла  Laughing

Ние имаме пещ на село и затова винаги печем там. Пеща се опалва добре около 19-20 часа и след това като се сложат тавите вътре се затваря добре и се отваря на Великден към 9-10 часа.
Месото се изпича страхотно, отгоре има хрупкава коричка. Бульонът в който е агънцето след това става прекрасна супичка.

Защо ме върна в детските ми спомени?????????Така месото е истинско, най-истинското месо,което някога съм яла.....

На село пък заряваха агнешкото в огромна тава с капак под земята. Ето това се казва пещ и вкусотия после  Peace

Общи условия

Активация на акаунт