Помощ за избор на машина за хляб

  • 6 803
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 11 747
Момичета, извинете за офф-а, ама как се измиват частите от хлебопекарната - лесно, трудно? И може ли да се мият в съдомиялна?  newsm78
Не стават за съдомиялна,заради покритието,да не се нарани,но се мкият много лесно!Нямам друг съд така лесно да се мие! Peace

# 46
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Благодаря, Пина!

# 47
  • София
  • Мнения: 392
ФИФ-ките имат 13 часа отложен старт. Имат и програма за мармалад, както и за макарони - 15 мин. бързо месене само в едната посока. Ползвам я ( програмата за макароните) за козунаци и за содени теста. С две бъркалки е и е за 750, 1000 и 1250 гр. готов хляб. Машината е много добра.

Единственият недостатък според мен, е че бързата програма не е много бърза (около 20-25 мин. по-малко от нормалната).

може би не съм бил ясен - говорех дали имат описания по-горе проблем

# 48
  • София
  • Мнения: 3 912
може би не съм бил ясен - говорех дали имат описания по-горе проблем

Моята машина не е дала никакъв дефект до сега. Имам я от март 2005 г.

# 49
  • София
  • Мнения: 392
Момичета, извинете за офф-а, ама как се измиват частите от хлебопекарната - лесно, трудно? И може ли да се мият в съдомиялна?  newsm78
Не стават за съдомиялна,заради покритието,да не се нарани,но се мият много лесно!Нямам друг съд така лесно да се мие! Peace

До колкото знам и съм виждал, съдомиялните мият с гореща струя препарат и не виждам как ще наранят каквото и да е !?!
Може ако покритието е крайно некачествено да го отмие, но не повече.

# 50
  • Мнения: 11 747
Момичета, извинете за офф-а, ама как се измиват частите от хлебопекарната - лесно, трудно? И може ли да се мият в съдомиялна?  newsm78
Не стават за съдомиялна,заради покритието,да не се нарани,но се мият много лесно!Нямам друг съд така лесно да се мие! Peace

До колкото знам и съм виждал, съдомиялните мият с гореща струя препарат и не виждам как ще наранят каквото и да е !?!
Може ако покритието е крайно некачествено да го отмие, но не повече.
Ами в инструкциите на самата машина така пише - да не се мие в съдомиялна и аз не мисля да експериментирам!Покритието е много хубаво и нищичко не се задържа - просто се мие само с меката част на гъбата - идеално е!

# 51
  • София
  • Мнения: 392
Ами в инструкциите на самата машина така пише - да не се мие в съдомиялна и аз не мисля да експериментирам!Покритието е много хубаво и нищичко не се задържа - просто се мие само с меката част на гъбата - идеално е!

А, след като изрично си пише - това е основателна причина да не пробваш  !!!

# 52
  • София
  • Мнения: 392

Точно щях да навивам нежната половинка за тази машинка и колега каза, че SEVERIN имала проблем с отложения старт ( не съм съвсем сигурен точно за този модел ли става дума).

На кратко проблемът бил, че ако се зареди и се пусне, трябвало ръчно да се побутне брашното, защото ако не се побутнело не се обърквало и оставало неомесено и неизпечено. Това правело невъзможно използването на отложения старт, защото нямало кой да побутва ръчно брашното.

Има ли нещо вярно в това  newsm78

Моята е такава и нямам подобен проблем. Омесва се супер. И отложения старт си работи.
Взехме си машинката Северин-ка BM 3983. Сега се меси първият хляб - дано да е успешен, че нещо половинката хич не е ентусиазирана. Последното ми е много странно - нали "уж" тя трябва да е най-щастлива !?!

# 53
  • Мнения: 5 468
Последното ми е много странно - нали "уж" тя трябва да е най-щастлива !?!
Е, що пък тя трябва да е най-щастлива? Щото е жена ли? Като почнете така да обобщавате ooooh! ooooh!.
Кажи, какво стана с хляба? Бива ли го? Доволни ли сте от машинката?

# 54
  • София
  • Мнения: 392
Последното ми е много странно - нали "уж" тя трябва да е най-щастлива !?!
Е, що пък тя трябва да е най-щастлива? Щото е жена ли? Като почнете така да обобщавате ooooh! ooooh!.
Кажи, какво стана с хляба? Бива ли го? Доволни ли сте от машинката?
Стана добре според мен и според малката, ама бил бял, бил вреден за здравето  Cry .Сега  ще трябва да се мъча да правя ръжено-пшеничен. Дано и той да стане добре Praynig , ама сигурно от него ще се пълнее ...
Взех готова смес на ТЕХРА, ама съвсем не ми е ясно колко и на каква програма да я пускам на Северинката. Чудя се също и  колко мая да слагам - една чаена лъжичка или цяло пакетче за 500 гр. смес !?! На сместа пише цяло, в рецептите на машинката май пише чаена лъжичка! На сместа пише да се сложи на програма 2ч. и 30мин. На рецептите пише стандартна програма 3ч. и 35 мин. - сложно е !

Последна редакция: нд, 08 апр 2007, 12:09 от Uprising

# 55
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Uprising , спокойно, ще се справиш, питай, когато не ти е ясно Peace.
Аз пека всички хлябове само с жива мая - правя хляб 1 кг. и за всякакъв вид слагам 1/4 кубче жива - винаги става много хубав. А, и винаги използвам бързата програма - тази от 2,30 мин.
Но не използвам готови смеси - правя си сама - смлели сме си брашно и от мелницата си купихме типово. Джуркам вътре каквото ми скимне - сусам, слънчоглед, овесени ядки, пшеничени трици - накрая гледам общия грамаж на всичко това да отговаря на този за съответния хляб - и готово.
Само козунаците правя със суха мая - за моята рецепта от 500гр. брашно слагам едно цяло пакетче на д-р Йоткер. Стават разкошни /ако искаш виж последните в линка в подписа ми, но в момента нещо Снимка.бг не работи newsm78.../. Но съм решила и тях да пробвам с жива...
Питай смело всеки път - ще помагаме, пък и нали аз съм Северин - от ноември досега работи почти всеки ден - нищо провалено нямам! А пък тестото за пици по рецепта от книжката е просто божествено Crazy!

# 56
  • София
  • Мнения: 392
Някой може ли да ми каже каква е рецептата за машинка Северин BM 3983 за най-обикновен бял хляб, моля Praynig
Би трябвало да бъде:
1.Вода = колко ?
2. Брашно тип 500 = колко ?
3. Сол = колко ?
4. Суха Мая = колко ?

На коя програма ( предполагам програма 1 - обикновен хляб ) или бърза  newsm78

Моля, помогнете  Praynig

# 57
  • София
  • Мнения: 9 862
Моята машинка е ФИФ,но рецептите са едни и същи Grinning.Ето как правя аз обикновен бял хляб:
вода/прясно мляко-300мл
сол-1ч.л.
захар-1ч.л.
олио-2с.л.
брашно-500гр
суха мая-едно пакетче
Слагам продуктите в описания ред.Всичко е добре да е на стайна температура.Аз лично слагам сусам и ленено семе!
Има една тема-Рецепти за машина за хляб-там има доста рецепти.
Правя този хляб на нормална програма за 750гр
Успех!

# 58
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Uprising, заповядай:
Обикновен хляб:
1000 гр.
600 гр. брашно
350 мл. вода
1/4 кубче жива мая
2 ч.л. сол
2 ч.л. захар /мед/
Програма 1 или 1-бърза

Бял хляб/Френски/
1000 гр.
520 гр. брашно
200мл. мляко
160 мл. вода
1/4 кубче жива мая
2 ч.л. сол
2 ч.лч захар
2 с.л. олио

Програма 2, или 2-бърза.
Аз ползвам винаги само бързите програми!


Това правя най-често.
Успех!

# 59
  • София
  • Мнения: 392

По лични наблюдения едно пакетче суха мая е 11 грама и е около 4 чаени лъжички.

1/4 кубче жива мая отговаря на 1-но пакетче суха мая или на една чаена лъжичка суха мая?

Общи условия

Активация на акаунт