Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 3

  • 52 732
  • 289
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 099
Harmony мерси много за бързият отговор, а и ако съм забравила да кажа тортата ти е страхотна и мнооого лъчезарна.

# 31
Корнишонче стархотна торта! Peace
Меги това си е наистина сгъстител за сметана.Аз използвам често само че от немските и съм много доволна,но начина на използване виждам че е същия и за същото количество сметана 250 грама.Мога само да го препоръчам.

# 32
  • Мнения: 639
Ето първата ми пробна торта.Днес беше рожденния ден на дъщеря ми,но ще празнуваме в неделя

# 33
  • Мнения: 4 392
Корнелия, тортата е върхът просто! Heart Eyes

# 34
  • Мнения: 1 283
Искам да попитам Марципан ''Варна'' става ли за фигурки или само за чаршаф в/у тортата?Ако не,кой вид е подходящ за фигурки,но да не съдържа глюкоза,защото не знам от къде да намеря! Rolling Eyes Благодаря!  bouquet

# 35
  • Мнения: 2 099
Корнелия чак сега видях какво си сътворила, мога само да кажа- супер е, просто нямам повече какво да кажа, те момичетата са ме изпреварили.  bouquet
Desita много пъстра тортичка Peace и Ч.Р.Д на дъщеричката.
Holy става и за фигурки, а глюкозата можеш да си е замениш с мед.

# 36
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Благодаря ви момичета, аз също съм доволна от резултата. Толкова страхотни съвети получавам от тоя форум, че нямам думи. Страхотни сте всички и ви благодаря за споделения опит   bouquet.
Емси боичките са за яйца от тези безвредните, просто тук нямаме сладкарски  Mr. Green
Сонка душичке, добре дошла при нас   bouquet Като гледам юнската агитка се увеличава   love001

# 37
  • Мнения: 729
Ето какво сътворих като торта Алказар, с помоща на ценните съвети на Корнелияbouquet


Още не сме я опитали, така че разрез по-късно! Laughing

Сонка, добре дошла в тази темичка, мила! И аз не съм много идейна, но момичетата тук много помагат!

# 38
  • Мнения: 3 927
Сега друго - преди доста време стана въпрос дали има в България сгъстител за сметана. Ето какво купих вчера от Кауфланд -
На последната снимка се чете и начина на употреба. Снимките са линк към по-големи

Аз да благодаря за инфото. Знаеш ли откога дебна по рафтовете Dr.Oetker да внесат такова нещо.......
Kогато повдигах въпроса за сгъстителя, май hedra беше, каза че в някоя верига от софийските супермаркети има на RUF. Но във Варна не намерих.....

# 39
  • Мнения: 127
Момичета , след малко започвам да правя марципан Варна за украсата, обаче толкова се притеснявам.Май не съм добре подготвена за това! ooooh!Кажете ми кога се слага боята за оцветяване.След като сваля от котлона пареното тесто, разтилам го на масата , за да изстине, замесвам със пудрата захар и тогава ли се добавят оцветителите като съм разделила тестото на малки парченца?Много не са ми ясни тези неща, но толкова искам да направя нещо , та затова горещо ви моля за помощ!!!!! Praynig

# 40
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
В едно предаване Бон Апети чух, че преди да се замеси с пудрата захар тестото се охлажда върху мраморна плоча (че бързо отнема топлината) - Докато е топло, тестото се разстила върху плоча и се охлажда до 18 градуса. Аз го слагам в капака на йенската тенджера (защото можело и върху стъкло). Като се замеси с пудрата захар, се прави на топка и се слага в найлонов  плик, изкарва се въздуха, за да не стане коричка и се оставя в хладилника.
След това вече се оцветява - отделяш си парченца в зависимост от това какво ще правиш, от това зависи и количеството - оцветяваш ги, ако са течни боите се налага да поомесиш с още малко пудра захар, че започва да лепне.
Това е рецепта на ученици от хранителен техникум (дали ТОХ или ТХВП незнам), значи е от учебник и мерките и технологията ще са "по учебник"

# 41
  • Мнения: 7 106
kony
Desita_
emsy

страхотни са ви тортите!

КорНиШонка
, а твоята си е направо професионална изработка. Рибарят е супер, чак и крачолите са му навити. Браво!

Момичета, честита пролет !
Ето и от мен нещо във връзка с тази тема :

# 42
  • Мнения: 1 209
зори, много е хубава и свежа тортата Simple Smile браво

# 43
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Emsy да кажеш после дали ви е харесала тортата.
Зори наистина много свежо ама ти си спец знам аз   bouquet. Момичета исках да внеса малка корекция на рецептата, за тортата с рибарчето, ама видях че не мога да редактирам. Става въпрос за следното. Писал съм да се добави желатин понеже тортата ми се стори че може би е по-добре малко по-стегната да бъде. Оказа се обаче, че проблема е бил просто в това, че не е престояла достатъчно в хладилника, та като постоя още няколко часа и стана доста твърдичка тъкмо както трябва да бъде. Значи желатина може да се сложи само ако няма достатъчно време да стегне иначе задължително без него.  И бисквитките са 1 голям пакет и половина за цяла доза. Извинявам се за грешката, но понеже работих с половин доза и съм объркала писанията малко Peace

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 12:36 от КорНиШонка

# 44
  • Мнения: 22 867
Зори, зяпнах........... Embarassed. Страхотно пънче и страхотна торта изобщо!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт