Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 3

  • 52 736
  • 289
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 22 867
За рождения ден на моето вече порастнало бебе искам да направя украсата на тортата сама!Мисля да бъде зелена полянка с калинка и пеперуда отгоре от марципан варна.Но т.като нямам слададкарски бои , може ли да  оцветя глазурата с течна боя за яйца и откъде да видя как се правят пеперуда и калинка



Дано малко ти помогна, виж тук, тук е показано стъпка по стъпка, а надявам се и мамите, правили такава торта да се намесят. Grinning

# 16
  • Мнения: 3 927
Какво ще кажеш за това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=138185.msg2660478#msg2660478

получава се страховита голяма калинка  Wink


Пеперудки съм правила само малки с формички за курабийки на моята торта-полянка  Laughing

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o633091573957011250.jpg

# 17
  • Мнения: 1 209
запис и то мен Simple Smile

# 18
  • Мнения: 1 052
Kony-аз не съм правила цялата торта, но крема съм правила с Президент. Аз го направих по следният начин-разтопих шоколада, след това смесих със сметаната, станаха телесна температура, и после след като изстина малко разбих крема, като трябва да внимаваш да не се пресече, както е станало при теб, и причината за това е че твърде дълго си разбивала. На мен така ми стана вторият път, но в допълнение да кажа, че сглупих и сложих ром, който спомогна за пресечният процес.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=520.msg9388#msg9388
тук съм показала как става.
Иначе тортата ти наистина прилича на купена от сладкарница, браво за нея!

# 19
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Здравейте момичета. Да се запиша и аз в новата темичка с една закачлива тортичка от вчера за рожденния ден на моето мъжленце, което много обича риболова, но за съжаление от работа не му се отдава много да го упражнява  Mr. Green. Рибарчето малко кофти се получи, ама ... нямам опит с фигурките.

Тортичката е една моя измислена история подобна на фъдж. Исхах да направя фъдж по рецептата  на ilang-ilang,  но се наложи да я променя.
Значи оригиналната от ilang-ilang е следната:
Пакет биквити Закуска (натрошени), кутия кондензирано мляко, 2 черни шоколада, 2 краве масла от 125 гр. .
Моя вариант е следния:
Пакет бисквити Закуска (натрошени), 1 бял и 1 черен шоколад, 2 кр. масла от по 125 гр. 1 литър готварска сметана,  , захар на вкус. Добавям  2 пакетчета  стафиди,  около чаша счукани орехи и 2 бр желатин от по 10 гр. Кипваме готварската сметана и добавяме шоколадите, маслото и по желание захар. Махаме от котлона и добавяме натрошените бисквити, орехите и стафидите също и желатина , който предварително е разтопен на водна баня( аз не сложих желатин, но мисля, че ще е добре, за да стане една идея по-стегната тортата). Изсипваме в подходящ съд  и завършваме с ред бисквити закуска после в хладилника да стегне. Специално за тая торта ползвах половин доза. Май това беше  newsm78. А, покритието е марципан варна.

# 20
  • Мнения: 729
Eййййййй, бравос!
 smile3501
Супер ти е рибарчето! Какви бои си използвала?

# 21
  • Мнения: 6 243
Страхотна торта, Корнелия!!!
Браво!

# 22
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Аз имам въпрос към harmony_broken: На тортата в предната тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=169001.msg3468702#msg3468702 покритието е лъскаво, с какво си го намазала? Не стои както при други по-нагоре - те изглеждат лепкави, а твоето не е. Или това е резултата когато се точи през найлон и не полепва пудра захар. Аз без найлон постигам 1-1,2 мм до 2 мм - по-дебело е много сладко.

# 23
  • Мнения: 1 209
ЕЙ НАБИТО ОКО МЕГИ, накратко:

1во става по-гладко от найлона
2ро след полагане минавам с мокри ръце
3то най-главното- гланцирам с 1 равна с.л. мед в 50-80г вода кипнато (на око го разтварям пропорцията е примерна), става рядко, но много по-доброот глюкозата и ужасния й вкус,  ползвам естествени четки за акварел. ако се стече обърсвам.
и другите снимки в албумчето са с мед, само на тортата с пеперудите е с фино разредено желе от дюли че нямах мед. но то си и ли4и , че е набързо сътворена.

# 24
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Много благодаря, аз моите затова не ги глазирам - изглежда ми лепкаво, а на тази торта ми хареса.

Сега друго - преди доста време стана въпрос дали има в България сгъстител за сметана. Ето какво купих вчера от Кауфланд -
      

На последната снимка се чете и начина на употреба. Снимките са линк към по-големи

# 25
  • Мнения: 946
Момичета записвам се при вас,че да ви се наслаждавам на красотите  Peace
Мен са ми леви ръцете,а пък и нямам такова въображение  bowuu пред вас   chef

# 26
  • Мнения: 22 867
Момичета записвам се при вас,че да ви се наслаждавам на красотите  Peace
Мен са ми леви ръцете,а пък и нямам такова въображение  bowuu пред вас   chef

Е, той тоя форум затова е ценен, щото като не ти сработва въображението, тук може да намериш хиляди идеи. Така че, наслаждавай се, ама по-добре както казва една съседка:"запрятай ръкави, моме!" Grinning Че освен наслаждение за очите, ще получиш и наслаждение за небцето, душата, че и околните ще те загледат с по-добри очи. Успех!  chef

# 27
  • Мнения: 2 099
Момичета имам няколко въпроса...
harmony_broken как се разточва марципана през найлон?
Знае ли някой какво представлява "закрепителя для сливок"?- В много руски рецепти го срещам и незнам какво е, а съм си харесала една рецептичка преведох си я но това ме остави в недоумение.

# 28
  • Мнения: 1 209
mimival, 2 нови плик4ета от големите слагаш топката тесто между тях и то4иш. после отлепваш едното и с другото обръщаш върху тортата. туй е вси4ко Simple Smile
не съм 100% сигурно но май това е именно , което е пуснала меги, но на БГ опаковката е преведено грешно май. потърси в руските сайтове продукта и му виж съдържанието. аз съ виждала само белгийски сладкарски cream fixer на желатинова основа с набухвател вътре. предполагам е подобно.

# 29
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Вярно че на опаковката пише сметана, но на етикета в магазина си пишеше Сгъстител за сметана. И от начина на приготвяне, може да се направи същия извод - прибавя се към сметана.

Общи условия

Активация на акаунт