Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 3

  • 52 766
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 1 793
ddoychinova, благодаря. Сега ще потърся рецептата за бонбоните Рафаело. Аз смятам украсата да я направя като разбия сметана и  сложа разтопен шоколад в нея. Дали ще се получи, как мислиш? Тортата ще е за утре, но ще я правя днес и смятам още днес да я украся и да е изцяло  готова. Ще се задържи ли до утре плетеницата? Да не се разпльока нещо?

# 256
  • Мнения: 694
Момичета,аз отдавна не съм писала,тъй като има хиляди ангажимнти на главата.Но не съм престанала да готвя.Ето да ви се похваля с последните ми произведения. :

Последна редакция: сб, 07 апр 2007, 13:44 от lidiana

# 257
  • Мнения: 694
И тези:










Вие обаче сте напреднали много повече от мен .Браво!! Hug

# 258
  • Мнения: 349
Аз смятам украсата да я направя като разбия сметана и  сложа разтопен шоколад в нея. Дали ще се получи, как мислиш? Ще се задържи ли до утре плетеницата? Да не се разпльока нещо?

Anna,
дозата за бонбоните, които съм сложила е 1/2. Ако сместа е мека всеки цвят да стои в хладилника до направата на другите яйца, и оформете яйца също) . Аз сложих кори от обикновени вафли (може и с кокос), а вътре е парче бял шоколад (вместо бадем  - за да не е много твърдо ).
Ако правиш сладоледена торта - няма никакъв проблем (моята е от четвъртък във фризера).
Относно сметаната -  ти ще усетиш още преди да я украсиш  (пробвай дали се разтича,ако  не не трябва и после (ще се стегне от шоколада).  Аз използвам и стабилизатор за сметана на д-р Йоткер, но и с шоколада трябва да е достатъчен.

Успех!  chef

Имам проблем със Интернет , но ако има въпроси , ще помагам.

# 259
  • Мнения: 694
А това е миналогодишната ми великденска торта



# 260
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Хайде да се отчета с любовната тортичка. В крайна сметка не се наложи да правя решетка на леглото, защото умната ми главица забравила да купи бисквити пък с тях мислех да направя височината за леглото, та накрая младоженците останаха без легло  Joy.Благодаря отново за Зори и на mimival  за бързата реакция по повод запитването ми.   bouquet
/кликни върху снимката за да увеличиш/
Тортичката вътре е торта с рула, но наредих три реда рула вместо блатове (много тънки) и сложих два различни крема. Единият заквасена сметана с течен шоколад, а другия от тия бързите кремчета на д-р Йоткер (белия). Мисля че се получи доста добре на вид, дано да е била и толкова вкусна. Mr. Green Само се чудя нещо за гланцирането  newsm78. Разточвах през найлон, после минах с мокри ръце отгоре и накрая намазах с вода и мед и пак не ми се получи ефекта на оная готината тортичка на harmony broken. Чудя се защо така?  newsm78

Последна редакция: сб, 07 апр 2007, 21:47 от КорНиШонка

# 261
  • Мнения: 946
Корни #Crazy много добре изглежда  Peace

# 262
  • Мнения: 1 117
Ето я рецептата за маслен крем(Buttercream Icing)
1ч.ч шортънинг(бяла изкуствена мас)
1ч.л течна ванилия
4ч.ч. пресята пудра захар
2с.л. прясно мляко.....
 

Танита , а тази бяла изкуствена мас какво представлява и от къде може да се купи. Дано не е прозвучал прекалено глупаво въпросът ми Embarassed , но за първи път чувам за тази изкуствена мас

# 263
  • Мнения: 4 392
Корнелия, то бива, бива красота, ама ти си се оляла!!  bouquet
Как можа да намериш кусур на това съкровище?! Толкова са  сладки влюбените!! Heart Eyes

# 264
  • Мнения: 1 209
корнишонка, прекрасна е  и си е страхотно гланцирана, не виждам какво не ти харесва, ама ако не я одобрят метни я насам. мисля 4е моми4етата тук ще и дадем заслуженото внимание Wink

# 265
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
 Embarassed Ох, момичета засрамихте ме, като знам какви сте майсторки от вашата уста такива мили думи са страшно много за мен. harmony broken твоят гланц стоеше някак естествено на онази тортичка с цветенцата, докато при мен все едно е намокрена с вода, затова не останах много впечатлена от резултата  newsm78. Но иначе от другото съм доволна като се има предвид, че за втори път правя фигурки за мен си е постижение тоя резултат. Ама при такива учители то срамота да не се справя. Честно ви казвам направо съм влюбена в тоя форум и в тая темичка, много ме вдъхновявате, за което благодаря   bouquet

# 266
  • Мнения: 1 209
корнишонка, какво е съотнишението вода/мед- аз слагам на око,  но е около 50г вода 1 ч.л. пълна мед или малко пове4е .

# 267
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Ами аз сложих 50 мл вода, но меда ми беше около 1 супена лъжица, да не би от това, че повече мед съм сложила да е станало така  newsm78, макар че не би трябвало ама де да знам.

# 268
  • Мнения: 1 209
права си- не е от това и в това съотношение е ок. мислех да не е по -малко.
но като се замисля,  не знам какво имаш предвид под "гланцът да стои естествено". коя торта имаш предвид- те са няколко с цветя в албум4ето.

# 269
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
ето тази тортичка имам предвид:

Стои така все едно самото покритие е мазно, а при мен все едно е намазана с вода ( на втората и третата снимка по-добре си личи). Незнам дали ме разбра, ама нещо такова имам предвид Mr. Green. Поне на мен така ми изглежда на снимката ти и ми се щеше да постигна тоя ефект, ама не би  Sick

Общи условия

Активация на акаунт