Какво с пасатор

  • 14 282
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Запис.....че има интересни идеи.
   Като правя спагети, доматите ги пасирам заедно с всички подправки и чесъна.
   При соса за пица - по същия начин.
   Лук режа предимно там.
   Айрян правя само и единствено с пасатора.
   Имам приставка към него с която разбивам белтъци на сняг.
   За коктейли си разбивам лед. Много върви на Бейлис и Мартини.  Mr. Green
   Плодови каши - банан, праскова, портокал, задължително ябълка, понякога слагам и киви. Става превъзходно.
 

# 16
  • Мнения: 161
Лук режа предимно там.
   


Хубаво ме подсети... та да допълня.
Специално лука за кюфтетата и аз го режа с блендера. Става доста финно.
Но за другите манджи си го режа по стандартния начин. Май просто така съм си свикнала, пък и ми харесва да се усещат парченцата.

# 17
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Лук режа предимно там.
   


Хубаво ме подсети... та да допълня.
Специално лука за кюфтетата и аз го режа с блендера. Става доста финно.
Но за другите манджи си го режа по стандартния начин. Май просто така съм си свикнала, пък и ми харесва да се усещат парченцата.
   Ами те се усещат, просто защото не го смилам, а го задържам съвсем малко-да го нареже. Ако задържа , повече лука става на пихтия  Sick.

# 18
  • Мнения: 3 622
Освен всичко изброено до тук, което можеш да смелиш също така меля бисквити и орехи за различни сладкиши. Колкото повече ги държиш толкова по ситни стават.

# 19
  • Мнения: 4 406
Е, как така.... Честно казано ме учуди.
Говорим за пасатора, а не за чопър-а, нали?

Моя пасатор е на Синемс, не помня колко точно вата беше, ама си има достатъчно мощност, но семките не ми ги "реже". Остават си цели.
А аз прецеждам, защото хич не обичам люспи и семки да ми се мотят из соса.
После соса става гладък,  като доматена паста.
При теб така ли се получава?

доматите , консервирани в буркан, са ми белени, така, че люспа няма. понеже са и варени при стерилизацията, предполагам семките са омекнали, никога не са оставали, сместта е гладка. ползвала съм и пасатор Елит  Sick, сега е Браун, но винаги резултатът е еднакъв

друго правих снощи-  замесвах тесто- но слагах брашното по малко в разбитите яйца и пасирах докато стана гъсто почти като за месене.
може и да се натоварва така пасатора, няма да пробвам пак за всеки случай...

# 20
  • София
  • Мнения: 7 242
Аз вчера си пасирах каймата в запържения лук - обикновено ми е много трудно да я размачкам равномерно. Сега стана за нула време. Отделно нарязах лука с блендера, а също и малко моркови и зеле - станха вкусни пълнени чушки.

# 21
  • Мнения: 11 607
Той и айрян си прави така ,защото не оставали бучици а и става по- бързо от стандартния

Айряна не само за бучиците мога да кажа - то се подразбира щом е с пасатор, но и някак си вкуса е друг, много по-хубав. Откак открих айрян с пасатор само така си го приготвям.

И си правя кайма, и си правя кашата за пълнозърнеститя хляб от сурови, накиснати различни зърна.

В началото е трудно да си отговориш - какво?, но после сама си казваш - да опитам и това дали ще стане! Аз напр. застройката за супата я правя с пасатора.

На блендера режа праз за баница с праз.

# 22
  • София
  • Мнения: 7 242
правя кашата за пълнозърнеститя хляб от сурови, накиснати различни зърна.
Това звучи много диетично и полезно. Би ли дала рецепта, моля Grinning

# 23
  • Мнения: 11 607
правя кашата за пълнозърнеститя хляб от сурови, накиснати различни зърна.
Това звучи много диетично и полезно. Би ли дала рецепта, моля Grinning

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174295.0

# 24
  • варна
  • Мнения: 263
На пасатора-2-3-4печени пиперки червени ,малкочесън,може и сух,1кофичка майонеза,2-3супени лъжици к,мляко---------сос за пържени ,варени картофи,варени,печени меса и като го опиташ ще си решиш  замного другинеща                                                                                          На блендера-3-4кисели краставички,150-200грама шунка,1к,майонеза,2-3с,л  к,мляко----------------10-15сварени яйца,и поливаш със сместта                                                                                           

Общи условия

Активация на акаунт