Какво с пасатор

  • 14 272
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София
  • Мнения: 7 242
Имам си вече пасатор с резачка. Много си ги харесвам, но освен за пасиране на супи и картофено пюри, както и за рязане на лук и моркови за супи, за сега не се сещам какво още мога да приготвям с тяхна помощ. А ми е мерак Grinning Ще съм благодарна за всякакви идеи Grinning

# 1
  • Мнения: 2 099
Аз правя плодови пюрета за детенцето, кремчета от к.млеко с пасирани плодове и желатин, за пасиране на сосовете към ястията, за крем-супи, за смилане на ядки...За друго не се сещам, но с интерес ще следя темата, че и на мен ми се иска да оползотворя блендера по-добре.

# 2
  • София
  • Мнения: 7 242
mimival, мерси  Grinning
Много интересно ми звучат кремчетата от кисело мляко  с пасирани плодове и желатин. Би ли споделила точно как ги правиш?

# 3
  • Мнения: 4 406
правя пудра захар от кристалната, меля месо на кайма...

# 4
  • Мнения: 69
Майонеза,компоти.Смес за палачинки ,аз не умея да ги правя ,но съпругът ми съм го наблюдавала.Той и айрян си прави така ,защото не оставали бучици а и става по- бързо от стандартния начин.
Аз пък щом трябва да се разбият яйца независимо за какво, също олзвам пасатора.

# 5
  • Мнения: 2 099
Ами понеже Вики много обича к.млекце и приготвям почти всеки ден кремчета с него. Слагам си в блендера бисквити, плодове и к.млеко и пасирам-това е любимото кремче на Вики, също така можеш да направиш кисели или плодови кремчета с пр.мляко.
За нас пасирам плодовете или ги накълцвам с блендера и ги слагам в подсладено к.млеко и им добавям желатин, за да се втърдят/можеш да погледнеш Желирана торта от Готварската книга- на същият принцип е/ или този крем-.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166606.msg3254913#msg3254913

# 6
  • Мнения: 4 546
салатка. сирене, кисело мляко /може и малко майонеза/ се разбиват. сиренето предварително го оставям за 2-3 часа във вода, защото става много солено иначе. това нещо го пасирам. може да се прибавят след това нарязани на кубчета пресни домати или печена чушка.
също хайвер можеш да правиш

# 7
  • софия
  • Мнения: 376
освен всичко изброено,аз режа и копър и магданоз,стават ситни както не мога да се нарежат,също така и пресен чесън.Това е много използван уред у нас.В момента не се сещам за друго

# 8
  • Мнения: 161
Имам си вече пасатор с резачка. Много си ги харесвам, но освен за пасиране на супи и картофено пюри, както и за рязане на лук и моркови за супи, за сега не се сещам какво още мога да приготвям с тяхна помощ. А ми е мерак Grinning Ще съм благодарна за всякакви идеи Grinning

- Освен изброените неща използвам "чопър-а" за накълцване на ядки (орехи, тикв.семки), обикновенно с тях ръся салатите. Ядките стават доста финно, като трохи почти.

- С чокър-а правя и една салата от магданоз - всичко слагам вътре и после само оцета и олиото добавам. Става нещо като хайвер на външен вид.

- Пасатора - много често разбивам с него компот от кайсии или праскови. Става страхотен нектар и като се прецеди - ммммммм. Купения нектар ряпа да яде пред този.

- С пасатора разбивам айряна.

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.

Дано да съм ти била полезна, ще следя за други идеи и аз.
 Мисля си, че ще ти е неотменим помощник  най-вече за приготвянето на бебешките пюренца и кремчета. feeding

# 9
  • София
  • Мнения: 10 858
Интересна тема Grinning
Доста неща научих, записвам се да я следя  chef

# 10
  • София
  • Мнения: 7 242
Мерси много за идеите  bouquet. Туко що набързо пасирах какаови бисквитки, какао нескуик и една кофичка от киселото мляко на баба. На мен лично много ми хареса какво се получи.

# 11
  • Мнения: 2 591
моят стои почти неизползваем  Cry но иначе го ползвам за кремсупи, плодови прясни и кисели млека, ядки, нектари

това с желатина ме заинтригува и ще го пробвам задължително!  newsm78

# 12
  • Мнения: 4 406

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.


при мен семките се пасират заедно с доматите

# 13
  • Мнения: 2 700
Кьополу.
Кашата за пиле каша.

# 14
  • Мнения: 161

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.


при мен семките се пасират заедно с доматите

?!?
Е, как така.... Честно казано ме учуди.
Говорим за пасатора, а не за чопър-а, нали?

Моя пасатор е на Синемс, не помня колко точно вата беше, ама си има достатъчно мощност, но семките не ми ги "реже". Остават си цели.
А аз прецеждам, защото хич не обичам люспи и семки да ми се мотят из соса.
После соса става гладък,  като доматена паста.
При теб така ли се получава?

# 15
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Запис.....че има интересни идеи.
   Като правя спагети, доматите ги пасирам заедно с всички подправки и чесъна.
   При соса за пица - по същия начин.
   Лук режа предимно там.
   Айрян правя само и единствено с пасатора.
   Имам приставка към него с която разбивам белтъци на сняг.
   За коктейли си разбивам лед. Много върви на Бейлис и Мартини.  Mr. Green
   Плодови каши - банан, праскова, портокал, задължително ябълка, понякога слагам и киви. Става превъзходно.
 

# 16
  • Мнения: 161
Лук режа предимно там.
   


Хубаво ме подсети... та да допълня.
Специално лука за кюфтетата и аз го режа с блендера. Става доста финно.
Но за другите манджи си го режа по стандартния начин. Май просто така съм си свикнала, пък и ми харесва да се усещат парченцата.

# 17
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Лук режа предимно там.
   


Хубаво ме подсети... та да допълня.
Специално лука за кюфтетата и аз го режа с блендера. Става доста финно.
Но за другите манджи си го режа по стандартния начин. Май просто така съм си свикнала, пък и ми харесва да се усещат парченцата.
   Ами те се усещат, просто защото не го смилам, а го задържам съвсем малко-да го нареже. Ако задържа , повече лука става на пихтия  Sick.

# 18
  • Мнения: 3 622
Освен всичко изброено до тук, което можеш да смелиш също така меля бисквити и орехи за различни сладкиши. Колкото повече ги държиш толкова по ситни стават.

# 19
  • Мнения: 4 406
Е, как така.... Честно казано ме учуди.
Говорим за пасатора, а не за чопър-а, нали?

Моя пасатор е на Синемс, не помня колко точно вата беше, ама си има достатъчно мощност, но семките не ми ги "реже". Остават си цели.
А аз прецеждам, защото хич не обичам люспи и семки да ми се мотят из соса.
После соса става гладък,  като доматена паста.
При теб така ли се получава?

доматите , консервирани в буркан, са ми белени, така, че люспа няма. понеже са и варени при стерилизацията, предполагам семките са омекнали, никога не са оставали, сместта е гладка. ползвала съм и пасатор Елит  Sick, сега е Браун, но винаги резултатът е еднакъв

друго правих снощи-  замесвах тесто- но слагах брашното по малко в разбитите яйца и пасирах докато стана гъсто почти като за месене.
може и да се натоварва така пасатора, няма да пробвам пак за всеки случай...

# 20
  • София
  • Мнения: 7 242
Аз вчера си пасирах каймата в запържения лук - обикновено ми е много трудно да я размачкам равномерно. Сега стана за нула време. Отделно нарязах лука с блендера, а също и малко моркови и зеле - станха вкусни пълнени чушки.

# 21
  • Мнения: 11 607
Той и айрян си прави така ,защото не оставали бучици а и става по- бързо от стандартния

Айряна не само за бучиците мога да кажа - то се подразбира щом е с пасатор, но и някак си вкуса е друг, много по-хубав. Откак открих айрян с пасатор само така си го приготвям.

И си правя кайма, и си правя кашата за пълнозърнеститя хляб от сурови, накиснати различни зърна.

В началото е трудно да си отговориш - какво?, но после сама си казваш - да опитам и това дали ще стане! Аз напр. застройката за супата я правя с пасатора.

На блендера режа праз за баница с праз.

# 22
  • София
  • Мнения: 7 242
правя кашата за пълнозърнеститя хляб от сурови, накиснати различни зърна.
Това звучи много диетично и полезно. Би ли дала рецепта, моля Grinning

# 23
  • Мнения: 11 607
правя кашата за пълнозърнеститя хляб от сурови, накиснати различни зърна.
Това звучи много диетично и полезно. Би ли дала рецепта, моля Grinning

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174295.0

# 24
  • варна
  • Мнения: 263
На пасатора-2-3-4печени пиперки червени ,малкочесън,може и сух,1кофичка майонеза,2-3супени лъжици к,мляко---------сос за пържени ,варени картофи,варени,печени меса и като го опиташ ще си решиш  замного другинеща                                                                                          На блендера-3-4кисели краставички,150-200грама шунка,1к,майонеза,2-3с,л  к,мляко----------------10-15сварени яйца,и поливаш със сместта                                                                                           

Общи условия

Активация на акаунт