Изкушения от L e o

  • 163 759
  • 48
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 474

Предястия и тестени изделия

Пълнени гъби със сметана

Гъби в масло и сметана

Златни гъбки

Баница  "Охлювче"

Мързелива баница

Охлювчета от бутер тесто -  със сирене

Баница с кисело зеле и свинско

Хрупкав карфиол на фурна

Топки от сирене

Яйца със сирене и майонеза


Салати

Салата със сметана

Салата със зелен лук

Винегрет

Салата със сирене




Супи


Супа с топено сирене

Гъбена супа със сметана

Украински борш

Спаначена супа

Супа топчета



Основни ястия

Пилешка фантазия в гювеч

Пилешка фантазия №2

Пиле със соев сос в гювеч

Лесен специалитет с кайма и топено сирене

Сочни шницели

Мусака с патладжани

Мързеливо зеле в гювеч

Мързеливи чушки в гювеч

"Златни" картофки

Ориз със зеленчуци и кренвирши

Пиле с ориз (специална дроб-сарма)

Пиле с ориз №2

Спагети с кренвирши и сметана

Пресни картофи със сметана

Златно  зеле

Специални пълнени чушки

Мързеливи тиквички

Задушени вратни пържоли

Картофени палачинки

Манджа с кус кус

Пиле с печени чушки в гювеч

Овчарски пай

Руло "Стефани"

Пиле със зеленчуци в гювеч

Пилешки сърца на фурна



Десерти


Ябълков сладкиш с карамел

Лесен сладкиш с ягоди (плодове)

Ябълков сладкиш с какао

Сладкиш с ябълки и орехи

Охлювчета от бутер тесто - сладки

Торта "Плодово изкушение"

Шоколадова торта с рула

Сладки кюфтенца със заливка

Шоколадово-бисквитена тортичка  

Сладкиш с банани

Тиквен сладкиш с карамел  

Сладкиш с бисквити и банани

Мандаринов сладкиш

Сладолед "Сърце"

Палачинково руло (печена палачинка)

Грис-халва

Баница с ябълки

Бисквитено руло

Сладкиш с праскови (или др. плодове)

Шоколадова торта с гофрети

Бухти

Понички, които се обръщат сами

Бисквитени топки


Ягоди,малини или боровинки-нещо лесно и ароматно!



Как се работи с желатин




Диетични рецепти


Пиле с кисело мляко - по Дюкан

Пълнени чушки с домати - по Дюкан

Пиле с печени чушки в гювеч

Тиквички на фурна

Пилешка запеканка по Дюкан

Фалшива шкембе.чорба по Дюкан

Пиле с кисело мляко на фурна по Дюкан

Яйчена салата по Дюкан

Пиле със зелен фасул по Дюкан

Яйца с мляко по Дюкан

"Крем-карамел" в микровълнова по Дюкан

Броколи с млечен сос по Дюкан

Пиле с патладжани и тиквички в гювеч по Дюкан

Пиле с гъби в гювеч по Дюкан

Чушки с извара и домати по Дюкан

Сладък кекс за микровълнова по Дюкан

Пилешки дробчета в плик

Пълнозърнести спагети с доматен сос и пиле по Дюкан (трета фаза)

Спанак с яйца по Дюкан

Пиле със зеленчуци в гювеч по Дюкан

Пилешки филенца по Дюкан

Сладкиш с извара по Дюкан

Пилешки сърца на фурна

Сладкиш с извара и ванилия по Дюкан
  
  





Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 20:45 от L e o

# 1
  • Мнения: 7 474


Пиле с ориз №2

Пилешки бутчета - 3бр.
ориз - 1,5 - 2 ч.ч. (на око го сипах)
връзка зелен лук
джоджен - 2ч.л.
соев сос
бульон от гъби - 2 бр. (моят беше от манатарки)
червен пипер
сол на вкус


Сипвате ориза в тавата и добавяте ситно нарязания зелен лук + подправките, отгоре слагате пилешкото и го заливате леко със соевия сос (да не е много, че е солен) + червения пипер и 4 ч.ч. вода, ако изври ще добавите. От лука и соевия сос вкуса на ориза става невероятен  Crazy

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 14:00 от L e o

# 2
  • Мнения: 7 474


Сладолед "Сърце"

Няколко вида разтопен (да е мек е достатъчно) плодов  сладолед или по ваш избор се разстила на пластове в подходящ съд и се оставя във фризера да замръзне. После се потапя във вряла вода за няколко секунди да се отлепи от съда и се обръща. Поливате го със заливка по ваш избор.  Flutter Не че е нещо особенно , но става красиво.  Crazy

Последна редакция: сб, 19 май 2007, 10:06 от L е о

# 3
  • Мнения: 7 474



Понеже не обичам да пържа Laughing, реших да пробвам нов вариант на печени тиквички, път те станаха много вкусни  Crazy

Мързеливи тиквички


Тиквички
подправка "Вегета"- който не обича може и сол само
брашно

Нарязвате тиквичките на едри кубчета, посолявате и след 5 мин. измивате с вода. Поръсвате ги с подправката леко, защото е солена доста (или със сол само) и поръсвате обилно с брашно. След 5 мин. (колкото да поеме брашното) ги изсипвате в намаслена , силно сгорещена тава и фурна (ползвах тефлонова тава да не залепнат) . Печете около 40 мин. на макс  като леко разбърквате (два-три пъти) със шпатула, за да не се разкашкат.
Който има желание може и да ги изпържи в тиган  Laughing

# 4
  • Мнения: 7 474


Задушени вратни пържоли

Пържолките се поръсват с подправки (по ваш вкус) + тъмен соев сос по желание, но стават много вкусни с него  Crazy. Нареждат се в тава (ако имате йена с капак най-добре) и се заливат с вода, да не ги покрива.  Пекат се на максимална температура около 30 мин., след което намалявате градусита на 120 и оставяте още 1ч. 30 мин. да се задушава. Да ви е сладко!

# 5
  • Мнения: 7 474
Мързеливи тиквички 2

Същата рецепта, но нарязани по друг начин - доста по-удачни са така. Peace



# 6
  • Мнения: 7 474
Грис-халва




1ч.ч. грис
1 1/4 ч.ч. захар
100 гр. краве масло
по желание-стафиди и канела

Количеството се увеличава пропорционално, ако искате повече

Захарта се слага в дълбок съд да заври с две чаени чаши вода,
 като се разбърква. Маслото се сгорещява в тиган и се прибавя грисът.
Пържи се при непрекъснато бъркане, докато не придобие светло-кафяв цвят.
Налива се бавно сиропът и се разбърква. Вари се,
 докато сместа не започне да се отделя от съда (съвсем малко му трябва).
Сваля се от огъна и се изсипва в подходящ съд, купички или каквото предпочитате.
Ако обичате прибавяте малко стафиди  и канела.
да ви е сладко!

# 7
  • Мнения: 7 474
Украински борш (леко побългарен) 



400 гр. свинско  месо , може и пушено ребърце да добавите за аромат
половин не много голяма  зелка
1 малка глава червено цвекло
1 морков
1 червена чушка
2 картофа
50 гр.дом. пюре (или домати от буркан)
2 бульона или сол, дафинов лист
1 шепа сварен бял боб (по желание)

Червеното цвекло и моркова се рендосват на едрото ренде и се задушават в тенджерата, добавят се доматите и чушките. Нарязвате зелката на тънки ивички и картофите на кубчета, добавяте и месото също нарязано на не много едри кубчета+ вода+ бульоните. Аз го варя в тенджера под налягане 45 мин. , в обикновена ще е повечко. Поднася се с лъжица заквасена сметана или кисело мляко. Бон Апети!!
 

 Снимката е от руски сайт

# 8
  • Мнения: 7 474




Баница с ябълки

1 пакет кори за баница
6 големи ябълки
1 ч.л. канела
2 с.л. захар
1 с.л. грис
100 гр. орехи
1 яйце
масло или олио

Ябълките се рендосват, леко се изцеждат от сока, добавят се захарта, канелата, гриса и смлените орехи, обърква се добре. Взима се една кора , леко се намазва с мазнина и се сипва от пълнежа, навива се на руло и се реди в намаслена тава. Когато всичко е готово, се намазва отгоре с разбития жълтък+малко олио и се поръсва леко със захар. Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 40 мин. Да ви е сладко!

# 9
  • Мнения: 7 474



Мързелива баница

1 пакет кори
около 400 гр. сирене
половин коф. кис. мляко
3 яйца (единият жълтък се отделя за намазване)
мазнина (масло, олио или зехтин)

В намаслена тава разстилате  една кора, мажете с мазнина и поръсвате с плънка и така, докато свършат корите. Разрязвате баницата с нож на правоъгълници и намазвате отгоре с жълтък разбит с малко олио. Печете в загрята фурна около 30-40 мин. на 200 градуса. Да ви е сладко!

# 10
  • Мнения: 7 474
http://images07.snimka.bg/000703600.jpg


Манджа с кус-кус

4 бр. наденица
3 гл.лук
1. ч.ч. кус- кус
доматено пюре( или фикс за кавърма)
1с.л. чубрица
сол(1 бульон)

Лука се нарязва на полумесеци и се запържва, наденицата също на кръгчета се запържва леко , добавяме дом. пюре или( фикс) , сол(или бульон), чубрица, кус-куса и 4 ч.ч. вода. Всичко се изсипва в тава и се пече на 200градуса около 1 час(2-3 пъти го разбъркайте). Ако водата изври , а кус-куса не е готов още добавете вода.

Бон апети!  chef

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 14:14 от L е о

# 11
  • Мнения: 7 474
Спаначена супа



Необходими продукти:

500 гр. спанак
две пилешки копанчета (долната част на бутчето)
около шепа фиде
1 яйце
около половин коф. кис. мляко
копър по желание
сол или кубче бульон

Слагате спанака, пилешкото и бульона или солта на котлона, когато заври намалявате и оставяте 20 мин. да се вари. Вадите бутчетата, обезкостявате и нарязвате на ситно. Пасирате останалото в тенджерата (т.е. спанака) , след което добавяте пилешкото и фидето. Когато фидето е готово (10 мин.), добавяте с бъркане разбитият желтък+кис. мляко и копъра.Оставяте да поври 2-3 мин. и готово. Да ви е сладко. Hug
Може да я сервирате с лъжица кисело мляко или малко настъргано сирене
 Crazy Crazy

Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 10:31 от L е о

# 12
  • Мнения: 7 474
Бисквитено руло



Кремът е същият като на шоколадово-бисквитената торта
(шоколад и заквасена сметана),
но бисквитите са кръгли и без дупка.
Слепват се една с друга с крема,
като се получи саламче мажете и отгоре. 
Украсата по желание. Реже се по диагонал.

П.П. Идеята за слепването е от една форумска рецепта,
но със сладко и масло, обаче не помня чия точно беше.

# 13
  • Мнения: 7 474
Пиле с кисело мляко-диетично по Дюкан!!!




1 пил. пържола филе
2/3 коф. кисело мляко 0,1%
1ч. л. горчица без захар
сол на вкус
подправки-копър, чесън на прах, червен пипер, кимион по 1ч.л. от всяка

Пилешкото го режете на тънки ивички и го запържвате в тиган (без мазнина Laughing)
Когато е почти готово изсипвате разбърканото мляко с подправките и оставяте 10 мин. да къкри.
Бон Апети  Hug

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 08:37 от L е о

# 14
  • Мнения: 7 474
Пълнени чушки с извара и домати диетични по Дюкан



1 буркан печени чушки
1 саламче обезмаслена извара
3 яйца
3 суп. лъж. кис. мляко 0,1%
Чесън на прах, копър, сол, червен пипер

За заливката-
1 к.ч. дом. пюре
сол, чесън, който обича
вода

Обърквате изварата с подправките, яйцана и млякото и пълните чушките. Редите в тава и заливате с дом. пюре разредено 1,5 ч.ч. вода и подправките. Печете около 25 мин. на максимална мощност. Да ви е сладко. Hug

# 15
  • Мнения: 7 474


Тиквички на фурна - диетични по Дюкан

4 тиквички
половин коф. кис. мляко 0,1 %
половин пакет обезмаслена извара
6 яйца
копър
сол на вкус

Заливката-
кис. мляко 0,1%
чесън и копър
сол

Настъргвате тиквичките, посолявате и оставяте да се изцедят за 10 мин., после изплаквате с вода. Добавяте към тиквичките останалите продукти и печете около 50 мин. на 200 градуса. Заливате с кис. мляко, копър и чесън.

# 16
  • Мнения: 7 474
Сладкиш с праскови


4-5 праскови (сливи, вишни, кайсии - пресни или от компот)
100гр. масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
1ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. брашно
ванилия
бакпулвер


Маслото се разтопява и всички продукти се добавят подред.Сместа се разбърква  добре и се изсипва в намаслена тава. Отгоре се нареждат, разрязни на две плодовете с дупката нагоре и се поръсва обилно със захар. Пече се на 220 градуса около 40 мин. Да ви е сладко!!
Снимка по късно  Laughing

# 17
  • Мнения: 7 474



Пилешка запеканка по Дюкан

3 пилешки бутчета
2 глави лук
3 яйца
кофичка кис. мляко 0,1%
подправки (сол, чесън, кимион, червен пипер)

Сваряват се бутчетата и се обезкостяват. Месото се нарязва и
слага в тава, отгоре нареждате нарязаният на полумесеци лук,
поръсвате с подправки, заливате с чаша вода и печетена 220 градуса 
до изпаряване на водата.
Разбърквате млякото, яйцата и подправки по желение (сол, чесън) и
заливате месото. Пече се до зачервяване. Да ви е сладко. Hug

# 18
  • Мнения: 7 474
Фалшива шкембе-чорба по Дюкан

1 литър прясно мляко 0,1%
1 пилешко бутче
чесън, оцет, лют и сладък червен пипер, сол

Сварявате пил. бутче във вода, обезкостявате го и наситненото месо го
сипвате в млякото, добавяте сол, черв. пипер сладък и чесън на прах, ако имате.
Варите докато кипне. Разбърквате отделно оцет и чесън, като за обикновено шкембе
и по желание лют червен пипер. Да ви е сладко Crazy


П.П. По идея от Бон Апети, но диетично.  Laughing

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 21:29 от L e o ...и морето...

# 19
  • Мнения: 7 474
Шоколадова торта с гофрети (първият опит на детето ми)  Crazy





1 пакет готови гофрети
1 крем Др. Йоткер - за сладкиши с шоколадов вкус
250 мл. прясно мляко
2 суп. лъж. течен шоколад
1 желатин

Разбивате крема с млякото по описание, като му добавяте течен шоколад (може и както е по описанието пудра захар, но с шоколад е по-вкусно). Разтваряте желатина и го обърквате с крема. Редите гофретите и мажете с крема. Това е  Laughing Слагате в хладилника за около 2 часа.
Да ви е сладко!

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 18:27 от L e o

# 20
  • Мнения: 7 474
Пиле с кисело мляко на фурна по Дюкан




4 пил. пържоли (бут или филе)
1 коф. кисело мляко 0,1%
2 глави лук
4 скилидки чесън
подправки (сол, червен и черен пипер, чубрица, кимион...)


Нарязвате пилешкото на средни парчета, добавяте подправките,
аз слагам доста, добавяте нарязаният лук и чесън (пресован),
заливате с половин чаша вода и киселото мляко. Хубаво разбърквате всичко
и печете в йенска тенджера с капак около 1,5ч. на 180 градуса. Към края
 отворете капака да се запече малко.
Да ви е сладко!

# 21
  • Мнения: 7 474


Яйчена салата по Дюкан

 5 яйца
1 кутия сирене Esquiza
чесън - 3 скилидки (също на вкус)
сол
по желание копър или др. подправки

Яйцата се сваряват и настъргват на ренде,
омесва се хубаво със сиренето и подправките.
Страшно е вкусно Crazy


Увито в шунка е още по-хубаво Crazy



А за ПЗ дни го увих и в шунка и в печен патладжан Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 13:40 от L e o

# 22
  • Мнения: 7 474



Пиле със зелен фасул по Дюкан

2 пил. бутчета без кожа
1 консерва рязани домати
1 пакет зелен фасул (от замразените)
подправки - сол, копър, чесън ...


Слагате всичко в йена с капак с много малко вода и печете до готовност на пилето.

# 23
  • Мнения: 7 474


Яйца с мляко по Дюкан


3 яйца
50 гр. прясно мляко 0,1 %
сол, сух чесън, червен пипер

Печете на тефлонов тиган до зачервяване. Вкусът става много нежен и приятен.
Може да го направите като омлет и да сложите по средата шунка, извара и лук примерно Crazy

# 24
  • Мнения: 7 474
"Крем-карамел" в микровълнова по Дюкан

350 мл. прясно мляко 0,1%
3 яйца
подсладител, ванилия

Пече се в йена с капак на 450 мощност около 7 минути.
Може и във фурната на водна баня.

# 25
  • Мнения: 7 474



Броколи с млечен сос по Дюкан


Броколи
200мл. прясно мляко 0,1%
1 ч.л. царевично нишесте
2 яйца (жълтъците само)
сол, чесън, копър



Първо се сваряват броколите. Кипва се млякото с нишестето и се бърка леко докато се сгъсти малко, добавят се разбитите жълтъци и подправките и се сваля от огъня щом заври и се заливат броколите.


# 26
  • Мнения: 7 474



Пиле с патладжани и тиквички в гювеч по Дюкан

3 пил. пържоли
3 патладжана
3 тиквички
1 консерва рязани домати или 3 домата
подправки- копър, чесън, сол


Патладжаните  се посоляват и се оставят 10 мин., след което се измиват добре.
Нарязвате всичко и слагате в гювеча, заливате с чаша вода и оставате да къкри два часа. Crazy


# 27
  • Мнения: 7 474




Сладък кекс за микловълнова

(по идея на Наталка, но нейният е солен)

3 с.л. овесени трици
1 яйце
1 с. л. извара
1 с.л. кис. мляко
1/2 ч.л. сода
подсладител на вкус
канела
ванилия

Разбърквате всичко и сипвате в две купички,
пече се на максимална мощност в микровълновата 6 минути.

# 28
  • Мнения: 7 474



Пиле с гъби в гювеч по Дюкан



4 пил. пържоли
1 кг. гъби
2 големи глави лук
2 моркова
сол, джоджен(1ч.л.), чесън
чубрица, пипер

Всичко се нарязва и се слага в гювеча и се залива с чаша вода
.Първо се пуска фурната на макс,
докато заври и после се намалява на 100 градуса и се пече около час и половина (да изври водата).
Да ви е сладко!  chef

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 17:54 от L e o

# 29
  • Мнения: 7 474





Овчарски пай



Около 1,5 кг. картофи и прясно мляко около 300 мл.
или два пакета готово пюре Магги с мляко (аз ползвах готово) Whistling
0,500 кг. кайма (аз ползвах телешка)
една консерва рязани домати 0,400гр. или нарежете домати.
подправки-сол, чубрица, чесън, кимион, копър


Запържвате каймата като за мусака и и добавяте доматите и подправките.
Правите пюре, половината постилате в намаслена тава, отгоре изсипвате каймата
и покривате с останалото пюре. Пече се около половин час на 200 градуса.
По желание може да настържете отгоре кашкавал преди да извадите от фурната.
Да ви е сладко. Hug

# 30
  • Мнения: 7 474
Салата със сирене


Цедено кисело мляко
сирене
варени яйца
2-3 печени чушки или кис. краставички
чесън по желание

Количеството продукти е на око Laughing
Настърганото сирене и яйца се разбърква с млякото, добавят се нарязаните чушки
и чесъна по желание, ако сиренето не е солено и малко сол. Варианта с майонеза  е по-тежък, затова експеричентирах с мляко и резултата беше чудесен  Crazy Да ви е сладко!

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 16:37 от L e o

# 31
  • Мнения: 7 474


Пилешки дробчета в плик


0,500гр. дробчета
пакет бейби морковчета
2 глави лук
ч.ч. кис. мляко
подправки на вкус-джоджен, чесън, соев сос....

Всичко се обърква добре и се слага в плик за печене.
Пече се на 160 градуса около 50 мин.
Да ви е сладко!  chef

# 32
  • Мнения: 7 474


Бухти

2 яйца
1 ч.ч. кис. мляко
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода
щипка сол и захар на вкус (аз сложих 2 с.л.)

Обърквате продуктите и пържите, по желание с мазнина или без на тефлонов тиган.
Първата е с мед и банани  Crazy

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 13:09 от L e o

# 33
  • Мнения: 7 474


Пълнозърнести спагети с доматен сос и пиле по Дюкан (трета фаза)

1 пил. пържола филе
пълнозърнести спагети (1/3 от плика)
една консерва рязани домати
чесън, чубрица, сол

Сваряват се спагетите в подсолена вода.
Нарязват се на ситно пилешкото и се запържва на тефлонов тиган
без мазнина до готовност. Залива се с консервата домати,
добавят се подправките и като кипне се изсипва върху спагетите.

# 34
  • Мнения: 7 474


Понички, които се обръщат сами



2 яйца
3 с. л. захар
1/2 каф. чашка олио
2 с. л. кисело мляко
1 бакпулвер
2 1/2 – 3 ч. ч. брашно

300 гр сирене (по желание)
или стафиди и ванилия


Разбиват се яйцата и захарта добре, прибавя се олиото, млякото и бакпулвера,
накрая и брашното. Пържи се в много олио на слаб огън.


Източник- специални благодарности на Lindita и Estell за споделената рецепта!
Самата рецепта е от Аз жената.

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 20:15 от L e o

# 35
  • Мнения: 7 474



Сладкиш с извара

500 гр. обезмаслена извара
4 яйца
50 мл. прясно мляко 0,1 %
есенция ром
2 ванилии
подсладител на вкус
2 лъж. какао (не е препоръчително по принцип, но съм трета фаза и си позволих)

Отделяте жълтъците, добавяте останалите продукти и разбивате добре с пасатор.
Белтъците разбивате на сняг и добавяте към другата смес, като бъркате леко с дървена лъжица.
Печете 30 мин. на 160 градуса.

# 36
  • Мнения: 7 474


Още един сладкиш с извара и ванилия


Най-вкусният от всички дюкански десерти досега Crazy Crazy

4 яйца
250 гр. обезмаслена извара
1 каф. чаша прясно мляко 0,1%
3 ванилии
подсладител на вкус

Разбивате белтъците на сняг. Отделно в друга купа разбивате останалите продукти с пасатор.
После леко смесвате двете смеси и почете на 160-180 градуса (скалата ми се е изтрила и не виждам точно градусите ooooh!) около 30 мин. в силиконова или тефлонова тава (малка). Да ви е сладко!

П.П. Който не е на Дюкан може да го направи със захар и да добави стафиди!

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 13:42 от L e o

# 37
  • Мнения: 7 474



Руло "Стефани"


500 гр. кайма
4 яйца
2 моркова
5-6 кис. краставици
шепа грах (по желание)
1 гл. лук
подправки-магданоз, кимион,  чубрица, сол или вегета


За каймата- прибавя се 1 яйце, магданоз, чубрица, лукът, кимион, вигита или сол.
За плънката- 3те яйца и морковите се сваряват и нарязват на кубчета, добавят се и нарязаните кис. краставички и грах.
Върху  фолио се разстила каймата, по средата се изсипва плънката и се навива.
Пече се на 200 градуса, като леко се поръсва с галета и се слагат няколко кубчета масло отгоре.
Рецептата е на свекърва ми. Laughing

# 38
  • Мнения: 7 474


ТОПКИ ОТ СИРЕНЕ

Сирене (да не е много солено и да е меко)
чаша смлени орехи
чесън
черен пипер  

Всичко се омесва и се правят топки, които се овалват в червен пипер,
орехи или леко запечен сусам или каквото ви хрумне.
Ако сиренето ви е много солено може да добавите и
крема сирене или да ги направите само от крема.

Източник: Рецептата е на Ия.

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 18:06 от L e o

# 39
  • Мнения: 7 474


Чушки с извара и домати по Дюкан

10 чушки
400 гр. извара
4 яйца
4 суп. лъж. кисело мляко 0,1%
домати (ползвах две консерви)
подправки-копър, чесън, сол

Изчистват се чушките, разбъркват се изварата, млякото, яйцата и подправките с пасатор,
пълнят се чушките и се заливат отгорес доматите. Пече се на 200 градуса около 50 минути.

# 40
  • Мнения: 7 474



Спанак с яйца по Дюкан

2 пакета замразен нарязан спанак (800 гр.)
8 яйца
500 мл. прясно мляко 0,1%
подправки на вкус


Слагате в тавата нарязания спанак с малко вода и сол и печете на 200 градуса около 20 мин.
Разбивате млякото с 4 яйца и подправки по желание, аз сложих сол и чесън и заливате спанака.
 Чуквате другите 4 яйца отгоре и печете до готовност. Гарнирате с малко кисело мляко.

# 41
  • Мнения: 7 474



Пиле със зеленчуци в гювеч!


--- рецептата е и по Дюкан!  Whistling

Пилешко-аз ползвах около 600 гр. пил. долни бутчета (може и всяко друго месо)
4 патладжана
4 моркова
4 голями червени чушки
около 300 гр. бамя
200гр. доматено пюре
подправки-чесън, чубрица, сол, пипер....

Нарязвате патладжаните на кубчета и ги посолявате, след 10 минути ги изплаквате с вода.
Нарязвате и останалите зеленчуци на кубчета. Слагате всичко в гювеча + доматеното пюре и чаша вода. Слагате във фурната на максимална температура, докато кипне и после оставяте на около 100 градуса да къкри поне три часа.

П.П. Понеже не ми се побра всичко в гювеча, първо кипнах зеленчуците в голяма тенджера.

# 42
  • Мнения: 7 474




Лесна баница "охлювче"



1 пак. кори(фини Белла или др.)
400гр. сирене( на око)
1/2 коф. кис. мляко
2 яйца
1 майонеза Краси(или др.)
олио

Разбърквате сиренето и кис. мляко. Взимате по 2 листа от корите(накуп), разстилате, мажете с олио и слагате от сместа. Навивате на руло, разрязвате рулото на 8 равни части и парчетата слагате плътно обърнати едно до друго в намаслена тава(като охлювчета). Така докато свършат корите. Разбърквате майонезата с яйцата и заливате баницата. Пече се на 220 градуса около 25 мин. до зачервяване.

П.П. Става мнаго вкусно, не е тежка от майонезата просто има по-мек вкус и е лесна за ядене, защото е на хапки. Детето особено се радва но "охлювчетата".

БОН АПЕТИ!

# 43
  • Мнения: 7 474


Яйца със сирене и майонеза

6 яйца (броя е по желание)
майонеца
кис. мляко
чесън
сирене
червен пипер

Сваряват се яйцата и се нарязват. Майонезата се разбърква с малко кис. мляко и чесън на вкус.
Заливат се яйцата със соса и отгоре се настъргва сиренето. Поръсва се с червен пипер.
да ви е сладко Crazy

# 44
  • Мнения: 7 474


Пилешки филенца по Дюкан


Пилешко филе - 400гр. приблизително
кис. мляко 0,1%
1 яйце
подправки - чесън, копър, кимион, сол, червен пипер.....

Нарязвате филето на тънки ивици. Поръсвате ги с подправките и добавяте 2 суп. лъжици кис. мляко-оставяте ги да престоят няколко часа, след което добавяте яйцето обърквате хубаво и ги нареждате в тавата. Печете около 25 мин. на 220 градуса.

# 45
  • Мнения: 7 474



Супа топчета

250 гр. телешка кайма (може и друга)
3 картофа
1 гл. лук
1 морков
1 червена чушка
подправки


Задушавате в зехтин (или друга мазнина) ситно нарязаният лук и настърганите моркови , когато са омекнали добавяте лъжица брашно и заливате с литър и половина вода. Слагате нарязаните картофи, чушки и подправките - аз сложих Вегета и копър. Правите топчета от каймата (аз  сложих само сол и кимион в нея). След като кипне намалявате котлона и оставяте да къкри около 45 минути. Чудесна е с лъжица заквасена сметана  Crazy

# 46
  • Мнения: 7 474



Гъби в масло и сметана


500 гр. гъби
масло
2 суп. лъж. заквасена смената
подправки - сол или вегета, чесън

Нарязвате гъбите и ги задушавате на бавен огън в маслото, когато са готови добавяте сметаната да кипне и подправки на вкус. Да ви е сладко!


Гъби в масло


# 47
  • Мнения: 7 474


Бисквитени топки

Дояде ми се нещо сладко  Crazy и с подръчните средства забърках тези топки-само 10 са от количеството, който иска може да увеличи  Laughing


10 бисквити - аз ползвах на Еверест с масло
1 суп. лъж. заквасена сметана
1,5 суп. лъж. течен шоколад
суп. лъж. стафиди
ако имате няколко капки есенция ром

Натрошавате бисквитите и омесвате с останалите продукти. Правите топчета и по жебание може да ги оваляте в орехи, шоколадови пръчици...и т.н. аз поръсих с пудра захар...поради липса на друго.  Laughing

# 48
  • Мнения: 7 474


Пилешки сърца на фурна....по Дюкан, т.е. без мазнина  Whistling


Слагате в тефлонова тавичка сърцата, поръсвате със сол, кимион, сух чесън и червен пипер...сипвате съвсем малко вода  и печете на 200 градуса до зачервяване.

Общи условия

Активация на акаунт