Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 79 (м. април)

  • 23 225
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 12 892
Липсва ми като си отглеждах магданоз в сандъчета, в момента нямам къде и дори в салатите понякога ми е сух ако нямам купен пресен... Пасях си го като козичка, смятайте че и дръжките изяждах Grinning В момента в който се преместя на по-подходящо място за целта, си залагам сандъчета с магданоз независимо какъв сезон е, вътре все ще станат ако няма как навън. И рукола също, тя пък хептен като бурен расте.
Това последното с уговорката че те нямаха време да станат жилави изобщо, аз минавах всеки ден с една ножица и опосквах най-големите листа с все дръжките им. Ако вземех да не му насмогвам и се задържаха за повече, понякога ставаха и по-жилави. Тогава дръжките си ги режех отделно и си ги замразявах за кюфтета и за готвене, те дори са по-ароматни ами повече им е преживянето иначе Grinning

# 706
  • Мнения: 27 587
И аз съм фен на магданоза и ям и дръжките (стига да са достатъчно крехки за целта).🙂
Дара, това беше моето усещане. На степен 5 определено ми е много травмиращо.🤪
Храната днес е две консерви сардини, 200 грама салата Триколоре от Лидъл и чаша какао с масло и сметана. Не ми се пие кафе🤔🤔, но по-късно ще опитам от пилешкия бульон.🥰

# 707
  • Мнения: 263
Счупи ми се катарамата на колана и сега няма как да пробивам нови дупки Sad

# 708
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 607
Като стана въпрос за рукула кажете как да я съхраня, а и как да я приготвя. Донесоха ми една голяма торба, близо килограм. Освен в салата, не идва на акъла как да я ползвам. И ако се замрази, после как …

# 709
  • Мнения: 27 587
Заек, това, което ще е за консумация в салати го измиваш и центрофугираш, после слагаш в плътно затворени кутии в хладилника. От останалото можеш да си приготвил песто с рукола (с добавка на доматен сос, ядки, рикота, маслини или друго), да пасираш и да затвориш в бурканчета, докато е горещо. Обръщаш, за да хлътнат капачките, после прибираш и тези бурканчета (охладени) в хладилника. Или пък директно ги слагаш във фризера- там не е нужно да хлътва капачката.
Гущер, съжалявам за колана. Но ще си намериш нов.🙂

# 710
  • Мнения: 12 892
Счупи ми се катарамата на колана и сега няма как да пробивам нови дупки Sad
Действай тогава с нова гаща, не само с нов колан Grinning

От пилешки фенери може доста колаген да излезе, случвало ми се е да ги готвя със зеле и да ги оставя на бавен огън за дълго време - после в хладилника това нещо направо става на желе. Аз и за супа когато имам време съм си варила пилешкото винаги по-бавно а не просто да не остава сурово месото. По едно време купувах май от Била да бяха фенери, дето реално са само частта от гърба, оголените ребра ги орязваха и оставаше само гръбнак и около него там малко ребра и месце. Ей тия ми идваха идеални за супи и подобни като това със зелето.

Заек, руколата и аз не съм открила как да я съхранявам, замразена не ми е същата после, а изсушена май не е много оферта. Виждала съм някъде да споменават песто от рукола, ако искаш потърси някаква такава рецепта, то би трябвало да може да изтрае повече.
Ако е някакво възможно за изяждане за дни количество, завивам в хартиени салфетки и слагам в плик в хладилника, хартията обира влагата и остава свежа за още някое време - това работи за всичко зелено от магданоз до марули. Но твоето е много нещо, айде една част ще спасиш така и ще я изядете но останалото не виждам как.
Аз и заради това бях започнала да си я отглеждам - купената хем скъпа ми идва, хем не успявам да я изям че това все пак не го паса по една чиния само от него че да свърши докато става за ядене. Харесвам я, но слагам умерено количество в салата а не да ми е основна съставка, съответно не я изяждам бързо и ми беше по-добре да си откъсна шепа листа всеки път като правя салата, отколкото да купувам и изхвърлям.

# 711
  • Германия
  • Мнения: 3 433
С толкова много рукола бих направила песто. Тя е супер нетрайна и се спаружва много бързо. Ние малки количества държим в хладилника в купичка, покрита с мокра салфетка, но и така издържа само 2-3 дни макс.

# 712
  • Мнения: 27 587
Гледам, че и трите сме писали за песто.😁 Да, различен става вкусът на руколата в песто, но не е лоша и така.🙂

# 713
  • Мнения: 4 538
Счупи ми се катарамата на колана и сега няма как да пробивам нови дупки Sad
Гущерон, от утре тъй Yum :

# 714
  • Мнения: 12 892
Гледам, че и трите сме писали за песто.😁 Да, различен става вкусът на руколата в песто, но не е лоша и така.🙂
Няма много варианти за руколата, щом е такова количество. На песто или я раздаваш, много малка част ще изядат свежа. Аз дори не мога да си представя килограм рукола колко е, като знам купената в какви малки грамажи е и че пак не винаги се справям да си я изям че я ям сама...

Шарпи, Гущерон ако се пусне така и ако изглежда така, пиши го бегАл... ще го открадне някоя булка и няма да го чуем повече Joy

# 715
  • Мнения: 27 587
Натка, кутийките с рукола в Лидъл са по 100-125 грама. Значи...8-10 такива кутийки.😅

# 716
  • Мнения: 4 538
Шарпи, Гущерон ако се пусне така и ако изглежда така, пиши го бегАл... ще го открадне някоя булка и няма да го чуем повече Joy
Ааааа, той булка си има вече и е откраднат! Поне нЕма вече да мисли за дупки /на колана имам предвид/ Trollface

# 717
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 607
Ами, доста е - една пълна пазарска торба с дръжки. Поръчах коприва, а ми донесоха рукула Simple Smile. Вчера правих нещо подобно на песто с крема сирене (като пастет трябваше да стане), ама стана рядко - чорбалък. Помъчих се да го сгъстя, не се получи и накрая връчих лъжички на домочадието. Довечера ще се боря с останалото. Скоро купих от пазара самардала, която също пасирах като песто в бурканче, която се се получи добре.

# 718
  • Мнения: 12 892
Интересно, самардала не бях чувала да се прави на песто, нея нали все я сушат със сол. Но предполагам че ще е подобно на пестото от левурда, нали пак има подобен на чеснов аромат.

# 719
  • Мнения: 707
Има ли значение нивото на КЗ, ако е в норма? Тоест проблем ли е, че държи стойност близо до горната граница, например 5.7?

Общи условия

Активация на акаунт