ЗОНАТА и ние - тема 16

  • 10 040
  • 178
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 996
Някой правил ли е комбинация риба и гъби? Това имам в хладилника и се зачудих дали изобщо може да се комбинират.
Не в едно ястие.
Представям си гъби с лук и моркови и риба на фурна.

# 16
  • София
  • Мнения: 17 283
Защо не, звучи добре. Както моето ядене днес е свинско, праз, гъби и моркови, екстра си е.

# 17
  • Мнения: 6 222
Аз редовно ям риба и гриловани зеленчуци в които има гъби.Тази вечер сме на скумрия и картофи на фрайера ние,едно от малкото неща,което ядем и четиримата 🙈.

# 18
  • Мнения: 3 415
Баница с оризови кори на тиган
2 оризови кори -2БВ
1 яйце - 1Бп
сирене и кашкавал за 1 БП
масло 1БМ, останалите мазнини от кашкавала.
Стана много вкусно и бързо.

# 19
  • Мнения: 8 952
caprice, много добре изглежда тази баничка!
От къде да си купя оризови кори? Има ли в големите вериги магазини? Дори не знам как изобщо изглеждат...

Онзи ден си купих една торба спанак от един пазар, дето уж всичко би трябвало да е здравословно, родно производство. Организират всяка седмица. Една колежка също си купи и на другия ден ми каза, че го е сготвила, а сутринта по график е трябвало да занесе за изследване урина и се оказала с ужасно много нитрати. Изхвърлих го. Но се ядосах - уж си го купих за здравословен.

# 20
  • Мнения: 2 092
Utro77, урината банално се изследва за нитрИти, което е различно от нитрати, най-вероятно се касае за инфекция.

# 21
  • Мнения: 8 952
Utro77, урината банално се изследва за нитрИти, което е различно от нитрати, най-вероятно се касае за инфекция.

И аз, между другото, се учудих от къде на къде пък ще включва изследването нитрати.
В такъв случай най-вероятно колежката ми се е объркала.
Благодаря за пояснението!

# 22
  • Мнения: 246
Баница с оризови кори на тиган
2 оризови кори -2БВ
1 яйце - 1Бп
сирене и кашкавал за 1 БП
масло 1БМ, останалите мазнини от кашкавала.
Стана много вкусно и бързо.



Може ли начин на приготвяне? Simple Smile
Благодаря

# 23
  • Мнения: 3 415
Sun_and_moon, разбирам яйцето и добавям сиренето и кашкавала. Намокрям една кора и я слагам на намаслен тиган, отгоре слагам плънката и отгоре още една намокрена кора. Пече се до готовност и се обръща, за да се изпече и от другата страна.
utro77, купих ги от един зеленчуков магазин, в който продават и разни био мио неща. 100% ги има във веригите.
Ето как изглеждат

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 20:22 от caprice

# 24
  • София
  • Мнения: 17 283
Понеже наскоро и аз си мислих за баничка, гледах, че В в оризовите кори са двойно и повече спрямо обикновена разточена кора. Та може би по-удачно е малка баничка с нормална кора - намислила съм да си изчисля някой уикенд и да си направя една малка във фраяра.

# 25
  • Rock & Roll feeling ...
  • Мнения: 6 687
Хляба от лимец ( без примеси ) как го смятате?

# 26
  • Мнения: 2 550
Понеже наскоро и аз си мислих за баничка, гледах, че В в оризовите кори са двойно и повече спрямо обикновена разточена кора. Та може би по-удачно е малка баничка с нормална кора - намислила съм да си изчисля някой уикенд и да си направя една малка във фраяра.
Оризовите кори са една кора за блок въглехидрати - една кора тежи 10 грама. За хората, като мен, които не ядат глутен са чудесна алтернатива. Аз понеже и млечни не ям с изключение на скир си правя банички понякога със скир, спанак, яйце и шунка. Слагам и хуск, за да стегне, понеже понякога като няма сирене сместа става доста рядка.

# 27
  • София
  • Мнения: 17 283
За глутена изобщо не се сетих!

# 28
  • Мнения: 5 329
Записвам се при вас. Много имам да чета, но напоследък зоната ми изкача отвсякъде, та явно е съдба:)

# 29
  • София
  • Мнения: 481
За хората, които тепърва се запознават със Зоната, може би е стресиращо и  сякаш изглежда, че това е режим с всякакви странни продукти- трици, рожков, лимец, тапиока и какво ли още не. Съвсем не е така- може да ядете всичките си любими ястия, като само правите малко изчисления и тук-там заменяте някой продукт.
Днес ужасно ми се дояде кисело зеле с ориз, и ето какво сътворих: 1 БВ кисело зеле, 3 БВ ечемик, 16 БМ зехтин, малко червен пипер, сол, чесън на прах. Полученото разделих на 4 равни порции, като всяка съдържа 1БВ и 4БМ. Към всяка порция при сервиране добавям  4БП (например, предварително сварени пилешки гърди) и 3 БВ (два от хляб и един от плод/вино).
Това е вечерята ми днес (плюс 80 г грозде зад кадър 😊)
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 00:52 от Шапокляк

Общи условия

Активация на акаунт