Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

  • 26 292
  • 821
  •   1
Отговори
# 765
  • Мнения: 272
Две госпожи на възраст си говореха пред кабинета. Едната пиела вода от праз да ѝ сваля нещо си, другата - варяла бобени шушулки. И на дедото давала, ама не разбрах на него дали му сваля нещото или му го качва. Като видяха, че давам ухо зашепнаха, така че не мога да смая форума с невероятна рецепта за сваляне и качване на неща...

# 766
  • Мнения: 13 000
Хаха по-добре да не ти разказвам тогава аз на какви такива рецепти съм се наслушала, че и фармацевтите трябваше да ги "научат" Grinning То са шушулки, костилки, луковици, често и накиснати в ракия, ама "то е лЯк бе момче, не вреди".
"За кръвно", "за захар", "за простатата" и както се казваше в една поема дето не е за цитиране - "за трипер, нерви и сърце" Joy
Не съм против народната медицина, ама повечето от тия неща са несериозни...

# 767
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 609
Някой каза за пуешко.
Купувам пуешки бут - обезкостен и го правя по същия начин като пилешкото. Нарязан на ивици или хапки, задушен на тиган с много малко мазнина, така че да се позапече. Може да се маринова предварително със соев сос, лют пипер - червен и черен, чесън, лук. Става бързо, а и се води сравнително диетично месо. Едно време слагах и сок от изцеден портокал, ама едно време беше то..
Сега съм взела пуешки гърди от Метро, ама не съм ги правила още.

# 768
  • Мнения: 13 000
Някой каза за пуешко.
Купувам пуешки бут - обезкостен и го правя по същия начин като пилешкото. Нарязан на ивици или хапки, задушен на тиган с много малко мазнина, така че да се позапече. Може да се маринова предварително със соев сос, лют пипер - червен и черен, чесън, лук. Става бързо, а и се води сравнително диетично месо. Едно време слагах и сок от изцеден портокал, ама едно време беше то..
Сега съм взела пуешки гърди от Метро, ама не съм ги правила още.
Точно такава ми е мръвката, но никога не съм готвила точно това.  Доколкото знам, иска малко по-дълго готвене от пилешкото но до там са ми знанията... Опция за тиган нямам, в еърфраера ще е със сигурност. Мислех си за нарязване на хапки и аз, вместо като цяла пържола. Ще ги разбъркам там с каквото ми щукне и за довечера ги мятам, каквото стане.

# 769
  • Мнения: 779
ракия, газ, мас.. и накрая -крем здраве 🤭🤭

Пуешко само веднъж наскоро купих и го смлях и направих кюфтета на децата (с 1 яйце и лъжичка брашно+ подправк). Сместа става полутечна, слега се с лъжица и се разстила в тигана или на фурна се пече (брашното съм го заменяла и с лъжица хуск - обикновено правя с пилешко, не са разбрали “критиците”)

Пуешко взех по някаква причина 🤔си спомних,че при захранване на бебетата, бе първото месо, може би заради желязо 🤔

Както и да е, опитах-ядаха, доволна съм. Някой др път ще повторим Simple Smile

ПП: дописвам се-пристигна зеленото злато Simple Smile Моят обяд ви се усмихва

Скрит текст:


Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 12:52 от fotokod

# 770
  • Мнения: 14 966

Нати, ето пуешко. Сварено, на шайби, кашкавал отгоре. И един сос от Лидл

# 771
  • Мнения: 13 000
Добре изглежда, запазвам си го за друг път, като проимам кухня Grinning
Каквото направя в еърфраера - това ще е, все няма да остана без вечеря.

# 772
  • Мнения: 272
Пуешкото много добре ми седи на кавърма и като се замисля е яко режимна. Обаче за човек без кухня не става. Еър фрайърът ти само духалка ли е или и кукър? Щото месото е по сухо и да не стане на подметка.

# 773
  • Мнения: 14 966
Ще ми е интересно във фрайера как ще стане. Трябва на малки хапки, сухичко е. Не пречи отгоре кашкавалче накрая.
Моето беше същото, както го описваш. Извадих парлака и взех да му се чудя 🤣. Варих го в кукъра с подправки. И като видях, че се реже напречно, го натамъних. То личи, че си  беше експеримент, като гледам как съм навъртяла безобразно соса отгоре 🤣. Но после и студено беше добре, много бързо го унищожихме.
За нас с високия холестерол само нетлъсти меса, и без кашкавали.

# 774
  • Мнения: 331
Пуешко режа на хапки , подправки, соев сос, масло, на хартия в еър фраера с обръщане/разбъркване и става много крехко.

# 775
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 609
Така...има разлика между пуешка пържола от бут и гърди. Гърдите, както и пилешките са доста сухи. Пържолата от бут - не е чак толкова. Сравнително бързо става - може би една идея по-дълго от пилешкото.

Другото, което мислех да правя с пуешкото - сварено в мултикукъра на високо налягане със зелева чорба и след това, докато е още горещо - оваляно в подправки: лют червен пипер, чесън на прах, пушен, малко кимион или чимен. Оставя се да изстине, за да дръпне ароматите и става като филе.
това нещо го правих с телешко бон филе - стана разкошно.
А и сега е сезона на зелевата чорба.

# 776
  • Мнения: 331
Аз имах предвид гърди, пуешки и пилешки бутчета и други части не ям.

# 777
  • Мнения: 7 220
Аз редовно взимам от Лидл пуешки бут и пуешка пържола от бут. Бута първо го сварявам леко под налягане в муртикукъра, после с червен и черен пипер подправен го пека във фурната.
Пържолата от бут намазвам с малко зехтин, сол, черен пипер, куркума (въпрос на вкус са подправките) и под фолио пека също във фурната. Накрая махам фолиото и запичам на вентилатор няколко минути.

Не са ми сложни рецептите, аз не обичам трудности в кухнята Grinning

# 778
  • Мнения: 13 000
Пуешкото много добре ми седи на кавърма и като се замисля е яко режимна. Обаче за човек без кухня не става. Еър фрайърът ти само духалка ли е или и кукър? Щото месото е по сухо и да не стане на подметка.
Кавърмата беше с чушки нали? Ако е така, ясно защо не готвя такова нещо Grinning Чушка с пръчка не я пипвам, освен суха на червен пипер в гозбата.
Не е комбиниран уред, само еърфраер е, от тези които са като фурничка. Което пък ми позволява да го сложа в тавичка и да не е баш на сухо, ако така реша.
Щом иска само малко повече от пилешко, няма какво да му се чудя толкова. На късчета и ще си го мариновам след малко в кисело мляко и подправки както пилешкото, направо в тавичката. Довечера само ще отвия и то мятам да се пече, ще ги разбъркам 1-2 пъти да не изсъхват отгоре и стига му толкова чудене. И аз не обичам сложности, особено както сега хич нямам условия.

# 779
  • Мнения: 14 966
Фото, този лапад сегашна реколта ли е.
Много свежичък.

Аз откога ги чакам тези зеленяши, и копривата - също.

Нати, ще стане. Много мразя сухи меса аз,  за разлика от Стлеа, на мен ми дай бутове, бялото месо ми е направо като тоалетна хартия.
Все трябва да му бАя, да слагам сметани, кисели краставички, маслини, та да замяза на нещо.

Сега пека патка, отказах се от агнешко. Гъбите станаха много апетитни, но още не са за снимка.
Сложих бекони, шунки, маслини, топени сирена, синьо сирене, и едно яйце да ги стегне, мням. Никакви подправки, ха - ха.

Общи условия

Активация на акаунт