За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 840
  • 743
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 108
Заповядайте в новата тема Simple Smile
Ако имате останало питане, ето я старата https://m.bg-mamma.com/?topic=1549434.720

Черното е чипс, или пържена нори. Някой правил ли е?

# 1
  • Мнения: 1 446
Помагай,народе!

Обезкостен пуешки бут реших да готвя на тиган,като си представях,че ще се получат някакви хапки,към които да добавя сос или гарнитура..
Първо, не знам защо реших да ги приготвям на тиган.Второ - загорих месото и сега мирише гадно и изглежда гадно..

Има ли начин да го спася?Да продължавам в тигана или да сложа да се вари..Иначе е полуготови вече..

# 2
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 085
Ако е загоряло веднага го прехвърли в друг съд, после ще го мислиш. Пусни снимка да видим колко е загоряло.

# 3
  • Мнения: 1 446
Само някои парчета бяха загоряли, хванах го навреме.Изрязах загорялото и сложих да варя месото в тенджерка с малко лук,морков и подправки,а после ще го мисля какво от тук нататък да го правя,че времето ме притиска.

Яд ме е,защото беше предвидено за детето,а не знам дали ще става за ядене.

# 4
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 085
Може да сервираш свареното месо с гарнитура от картофено пюренце. Пуешкото си е достатъчно вкусно и само леко посолено. Картофите може да свариш обелени на едри парчета заедно с месото както си е в тенджерката.

# 5
  • София
  • Мнения: 8 564
Ще готвим за пръв път патешко магре, с портокалов сос май го иска ММ. Някакви препоръки за какво да внимаваме? Мариноването в хладилник ясно, препичането на кожата ясно, тиганът с дебело дъно - наличен. Но ако имате практически съвети или някоя хитринка - четем с 4 очи Simple Smile

# 6
  • София
  • Мнения: 11 707
Записвам се, благодаря!

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
Направих сироп от бъз,но стана лигав и с някакви парцали плуващи вътре 🤨
Защо така се получи?
Направих го като накиснах във вода цветовете заедно със захарта и лимоните за 1 ден.
Прецедих,изтисках ги добре,сипах в бутилки и веднага във фризер ги прибрах.

# 8
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 085
Направих сироп от бъз,но стана лигав и с някакви парцали плуващи вътре 🤨
Защо така се получи?
Направих го като накиснах във вода цветовете заедно със захарта и лимоните за 1 ден.
Прецедих,изтисках ги добре,сипах в бутилки и веднага във фризер ги прибрах.
Бутилката не е била стерилна и са се е формирала гъба. Или капачката. Или нещо друго при производството.

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
В пластмасови бутилки от 1/2л. го сипах.

Следващият го направих като киснах бъза само във вода с лимони и след като го прецедих  добавих захар и лимонтозу.Той не е лигав.

# 10
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 085
Освен да е било много топло където е бил оставен за един ден, а и захарта подхранва микрофлората.

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
Ще се пие,прецеждам го два пъти...няма да го правя вече по този начин.

# 12
  • София
  • Мнения: 1 247
Здравейте, някой ползва ли бюджетен високоскоростен блендер, който да прави всичко на гладък крем? Имам предвид дори ябълки с кората и зеленилки, дори някои правят вегански млека без прецеждане.  Сегашният ми блендер не се справя изобщо. Гледам, че има бюджетни с голяма мощност, някой дали има такъв да каже дали прави всичко на гладък крем?

# 13
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 085
Здравейте, някой ползва ли бюджетен високоскоростен блендер, който да прави всичко на гладък крем? Имам предвид дори ябълки с кората и зеленилки, дори някои правят вегански млека без прецеждане.  Сегашният ми блендер не се справя изобщо. Гледам, че има бюджетни с голяма мощност, някой дали има такъв да каже дали прави всичко на гладък крем?
Ако правиш по-гъсти неща по-добре си вземи специален блендер за смутита, те са малки, с чаша обърната надолу тип нутрибулет и правят точно "крем". Големите блендери не са за тази цел и че изгорят. Иначе кухненски робот.

# 14
  • София
  • Мнения: 1 247
Eфибуш, благодаря ти. Сега видях, че има отделен вид уреди. Няма да правя гъсти неща, с консистенцията на гъста крем супа най-много. Въпросът е да стават като крем. Тези нутри блендери са доста маломощни, затова съм ги пропуснала. Но иначе схващам, че в по-малкия обем частичките ще се блъскат повече и ще се раздробяват.

Общи условия

Активация на акаунт