Рецепти от "Време за готвене"

  • 122 773
  • 290
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 447
супер!!! и аз много харесвам влади илиев.обикновено го гледам в 10.30 , но не си записвам рецептите  Blush а случайно да знаете къде мога да намеря и другите/всички рецепти от предаването? аз им писах е-маил, но отговора беше поздрави за празниците ...а тази тема ще я следя редовно  Wink
Подготвяме книга с подбрани рецепти от предаването, ще те държа в течение къде и от кога можеш да я вземеш  Simple Smile За съжаление нямаме работещ сайт в момента, където да видиш всички рецепти, но ако някоя конкретно те интересува, питай, няма никакъв проблем.
Благодаря и хубав ден   bouquet

# 16
  • Мнения: 2 922
Много хубави рецепти   bouquet

Кога се излъчва предаването?

# 17
  • Мнения: 3 447
Предаването върви по Диема 2 всеки делничен ден от 18:10, с повторение сутрин от 10:30. За съжаление покрай тая история с кабелните оператори, много малко са тези, които излъчват Диемите в момента  Confused Дано стигнат скоро до някакво споразумение.

# 18
  • Мнения: 2 922
Предаването върви по Диема 2 всеки делничен ден от 18:10, с повторение сутрин от 10:30. За съжаление покрай тая история с кабелните оператори, много малко са тези, които излъчват Диемите в момента  Confused Дано стигнат скоро до някакво споразумение.

Мерси, имаме Диема 2, ще гледам   Party

# 19
  • Мнения: 3 447
Две рецепти от арабската кухня  Simple Smile

АРАБСКА САЛАТА ФАТУШ

Продукти:
½ маруля
2 домата
1 чушка
1 краставица
5-6 репички
1 глава червен лук
3 гр сумак (ливанска подправка)
2 питки арабски хляб
20-30 мл зехтин
½ връзка магданоз
½ лимон
5 маслини
20-30 мл олио
   
Приготвяне:
Нарежете марулята на едро, лука - на полумесеци, а останалите зеленчуци - на едри кубчета. Изсипете ги в дълбока купа, добавете маслините. Овкусете със зехтин, сумак и сока от лимона. Прибавете и ситно нарязания магданоз.
Загрейте зехтина и изсипете нарязаните на малки квадратчета арабски питки. Пържете, докато станат хрупкави.
Разбъркайте салатата и добавете към нея готовите кротони от арабските питки.
Украсете с лимон. По желание гарнирайте с кисело мляко.



ПИЛЕ МУСАХАБ

Продукти:
1 пиле
½ кофичка кисело мляко
2-3 скилидки чесън
200 мл олио
30 мл светъл оцет
½ с.л. мед
2-3 щипки от подправката “Седем аромата”
30 гр кедрови ядки
100 гр ориз
2-3 топки фиде
1 маруля
2 стръка джоджен
сумак
черен пипер
сол

Приготвяне:
Обезкостете пилето и отстранете кожата. Подправете обилно със сол и черен пипер.
В купа смесете 100 мл олио, 1/2 кофичка кисело мляко, щипка “Седем аромата”, светлия оцет, скилидка смачкан чесън, сол и пипер. Разбъркайте. Прибавете меда и разбъркайте отново. Това е маринатата за пилето.
Включете фурната на 180 С да загрее.
Сложете пилето в маринатата и объркайте. Оставете го да престои.
В дълбок съд сипете 100 мл олио, загрейте и начупете вътре фидето. Бъркайте енергично, защото фидето загаря мигновено. Прибавете ориза. Продължавайте да бъркате. Запържете за 1-3 минути и долейте вода. Овкусете с щипка сол и оставете да ври 10-15 минути.
В малка ненамаслена тавичка сложете пилето. Полейте с остатъка от маринатата. Сложете го за 30 мин. в загрятата фурна.
Готовите ориз и фиде изплакнете с леденостудена вода и оставете да се изцедят. Овкусете го с малко мазнина и “Седем аромата”, разбъркайте.
Нарежете на едро 5-6 листа маруля и поставете в чинията, в която ще сервирате. Поръсете ги със сумак и кедрови ядки. До тях изсипете ориза и фидето. В другия край на чинията наредете парчета от пилето. Нарежете на едро джоджена и поръсете пилето и ориза.

# 20
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
Предаването върви по Диема 2 всеки делничен ден от 18:10, с повторение сутрин от 10:30. За съжаление покрай тая история с кабелните оператори, много малко са тези, които излъчват Диемите в момента  Confused Дано стигнат скоро до някакво споразумение.
Мдам за съжаление и моя кабелен оператор ми изряза Диемите  Confused
Поздравявам Дона за хубавата тема Hug
И малко офф - направих свиското по босилеградски - стана вълшебно просто, мерси, Доне   bouquet   bouquet

# 21
  • Мнения: 3 447
И малко офф - направих свиското по босилеградски - стана вълшебно просто, мерси, Доне   bouquet   bouquet
Радвам се, че ти е харесало  Heart Eyes

# 22
  • В голямото море...Живот
  • Мнения: 765
Дона,аз 6те опитвам днес пияно пиле,6тото ми е малко времето,но утре 6те е това прословуто свинско по Босилеградски.Има ли рецепти4ки за  жени с мнооооооооого малко време за готвене.Голям проблем ми е,все трябва да е не6то на бързо,но и да е вкусно и да не се повтаря,и да е с месо.........Помогни ми,моля те,с не6то интересно и БЪРЗО.

# 23
  • Мнения: 3 447
Здравей, dorinda  Simple Smile
Глазираните пушени свински гърди от предната страница стават много лесно и бързо, а са и вкусни. Предлагам ти още две рецепти - една със свинско и една с пиле, снимки ще сложа малко по-късно. Надявам се да ти харесат   bouquet

СВИНСКИ КОТЛЕТ “САЖЕ”

Продукти:
2 бр. (250 гр) свински котлет
2 домата
1 глава лук
5-6 маслини
1 зелен лимон
скилидка чесън
2 стръка салвия (градински чай)
50 мл зехтин
50 мл соев сос
1 с. л. мед
2 гр чили
черен пипер
сол

Приготвяне:
С върха на ножа нацепете котлетите по края, за да не се свият при пърженето. Поръсете ги със сол и черен пипер на  вкус. Овкусете допълнително със соев сос.
Налейте в тиган зехтина. Докато мазнината загрява, нарежете доматите и лука на едри полумесеци.
В загретия вече зехтин поставете котлетите. След като се запържат, прибавете към тях нарязаните маслини, чесъна и дръжките на салвията.
Извадете от тигана готовите котлети и в същата мазнина сложете лука. След минута сложете и доматите. Добавете накъсани листенца салвия и сока от половин лимон. Овкусете със соев сос, лъжичка мед, сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете, докато се карамелизира.
Поставете котлета в чиния и върху него изсипете готовите зеленчуци. Украсете с резени лимон.


ЙЕЛОУ ЧИКЪН

Продукти:
200 гр пилешко филе
40 гр бекон
1 глава лук
40 гр гъби
100 гр сметана
30 гр пушено сирене
30 гр ементал
100 гр ориз
½ кубче пилешки бульон
30 мл олио
30 мл зехтин
1 щипка куркума
сол
бял пипер
за украсата:
1 червена чушка
2-3 листа маруля
филирани бадеми
босилек

Приготвяне:
Налейте в малък дълбок съд 500 мл вода и 10-20 мл зехтин. Прибавете бульона и щипка сол. Сложете на котлона и оставете да заври.
Нарежете на жулиени пилешките гърди. Овкусете със сол и бял пипер.
Сипете ориза във врящата вода и бъркайте да не залепва.
В голям тиган налейте олиото и оставете да загрее.
Нарежете лука на тънки полумесеци, бекона на ситно, а гъбите на тънки филийки.
Сложете лука в загрятото олио, като го намачкате малко. Веднага след него пуснете гъбите и бекона. Като се запържи лука, добавете пилешкото филе. Бъркайте, доката месото побелее. След като всичко се позапържи, добавете ситно нарязаните пушено сирене и ементал. Долейте 15-20 мл вода, за да се разварят сирената. Поръсете с куркумата и разбъркайте добре. След малко прибавете и сметаната и бъркайте, докато се сгъсти.
Готовия ориз изплакнете със студена вода и оставете да се изцеди. В подходяща чиния оформете ориза като венец. В средата на чинията направете подложка с 2-3 листа нарязана на едро маруля.
Червената чушка нарежете на ситни кубчета и поръсете върху ориза. Наръсете марулената подложка с филирани бадеми. Изсипете отгоре пилето. Украсете със стрък босилек.


# 24
  • Мнения: 119
  bouquet благодаря ти,Дона! разбрах за книгата, но има игра със смс-и Sad
ако я пуснат  свободно на пазара, непременно ще си я купя. март месец ще си бъда в България и ще остана до края на май. надявам се тогава вече да я има по книжарниците.

# 25
  • Мнения: 491
Първо да похваля рецептата за глазираните свински гърди. Много бързо стават и моя мъж "всичкодаемесно" ядящ го постави в челните класации за свинско.
После да изкажа голямото си съжаление за това, че не мога да гледам предаването - доколкото разбирам от постингите се набляга и на естетиката, не само на вкуса.
И трето - благодаря, Доне!

# 26
  • Мнения: 3 447
И аз благодаря, момичета   bouquet
vinagi , живот и здраве, като излезе книгата, ще ти запазя бройка  Simple Smile
smiling, радвам се, че мъжът ти е харесал рецептата  Simple Smile
Определено се набляга на естетиката, Влади рисува в свободното си време и това му дава отражение - явно този вид неща му идват отвътре.

# 27
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
vinagi , живот и здраве, като излезе книгата, ще ти запазя бройка  Simple Smile
Доне, и за мен една бройка непременно запази Blush   bouquet

# 28
  • Мнения: 3 447
Доне, и за мен една бройка непременно запази Blush   bouquet
Добре  Simple Smile

# 29
  • В голямото море...Живот
  • Мнения: 765
Искам и аз книжка,моля,моля,моля.6те опитам и трите не6тица и запо4вам о6те от утре.6те направя и снимки,обе6тавам.
Дона,стра6но голямо БЛАГОДАРЯ.

Общи условия

Активация на акаунт