Вкусете качеството с новото бяло саламурено сирене на Président

  • 27 850
  • 258
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 206
Лесни сиренки:
брашно - 1 кг,  суха мая- едно пакетче, газирана вода - 330 мл, сол - 1 к.л, захар - 2 ч.л., олио - 200 мл, топло прясно мляко - 400 мл., две яйца и един жълтък за намазване отгоре, 200 сирене. Приготвят се по следния начин:
В съд разбъркваме маята, захарта и млякото. След това добавяме газираната вода, олиото и смес от разбити яйца и сирене и брашно колкото поеме за меко тесто.Оставяме тестото да си почине около 30 мин. Оформяме сиренките в кръгла форма. Поставяме ги в тава, застлана с хартия за печене, и ги оставяме да втасат около 20-30 мин.Мажем с разбит жълтък.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.

# 241
  • Мнения: 5 419
Броколи със сирене:
броколи - 300 г нарязани
яйца - 4 бр.
сирене - 1/4 ч.ч
лук - 1 глава
прясно мляко - 1 с.л.
сол
черен пипер

# 242
  • Мнения: 21 282
Сирене по Тракийски :
(за едно гювече) 1 с.л. масло
1 домат ( пресен или белен домат от консерва)
2 стръка зелен лук
100 гр. сирене
30 – 40 гр. луканка (колбас)
50 гр. кашкавал
1 яйце
мащерка
червен пипер
люта чушка

Скрит текст:
Започнете приготвянето като намажете с масло гювечето.
Сложете нарязания домат, върху него сиренето, луканката, настъргания кашкавал, мащерката, лютата чушка.
Сложете във фурната и печете 15 минути.
След това добавете яйцето, поръсете го с червен пипер и запечете до неговата готовност.

# 243
  • Варна
  • Мнения: 557
Топчета от сирене. Смесвам натрошено сирене President, настърган кашкавал и сварено яйце, добавям сол, наситнен копър, счукан чесън и една-две лъжици майонеза. Правя топчета и ги овалвам по избор - в счукани семена, сусам, червен пипер или зелени свежи подправки. Оставям в хладилник до поднасянето им.

# 244
  • Мнения: 1 949
Вкусна салата с белени розови домати, домашно песто и намачкано сирене Президент  овкусено със зехтин, горчица, балсамико и малко чеснова паста.

# 245
  • Мнения: 301
Сиренето President ни е любимо, защото консистенцията, вкусът му, както и по-малката разфасовка от 330г. са перфектни за приготвянето на различни видове разядки и продукти за мазане върху препечени филийки, които всички у дома много обичаме.
Една от любимите ни рецепти е:

Катък с печени чушки и орехи

Необходимите продукти са:
 * печени червени чушки: около 12-14 броя;
 * цедено кисело мляко: 500гр.;
 * крема сирене: около 200гр.
 * сирене President: една опаковка от 330гр., а може и повече, ако не използвате крема сирене;
 * пресован чесън, сол, магданоз, зехтин: на вкус;
 * орехи: около 100гр. ( леко запечени са най-вкусни и ароматни);

Начин на приготвяне:
1. Изчистените печени чушки се нарязват на ситно и се оставят за кратко в гевгир да се изцедят от излишната течност.
2. В купа се смесват цеденото кисело мляко с крема сиренето, сиренето President, пресования чесън, сол на вкус, и част от нарязаните на ситно орехи.
3. Към горната смес се добавят отцедените чушки и малко зехтин и всичко се разбърква.

Може да се оформи като топчета, които да се използват за украса върху листа от зелена салата, спанак или рукола или да се хапва като разядка или намазано върху филийка. По желание отгоре се поръсва с останалите орехи и малко магданоз.
Да ви е вкусно Simple Smile

# 246
  • Мнения: 105
Любимата ми солена закуска е тутманик с лимонада и сирене. Предпочитам голямата опаковка краве сирене President 770г, защото всяко парче от сиренето е точно за едно възелче от тутманика.

Тутманик с лимонада и сирене

700 гр брашно
30 гр прясна мая
250 мл лимонада
5 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
50 свинска мас/масло
100 мл олио
500 гр сирене

1.   В затоплената лимонада прибавяме солта, захарта и прясната мая, около 150 гр от брашното и оставяме да се активира.
2.   Маята, 4 от яйцата, маста/маслото, олиото и останалото брашно замесваме меко тесто. Накрая го доомесваме с още  малко олио.
3.   Разделяме тестото на 6 топки и оставяме да втаса.
4.   Всяка топка тесто разстиламе на кора, поръсваме с натрошено сирене и завиваме на руло. Усукваме фитила  от двата края в противоположни посоки и правим възел.
5.   Така получените възли подреждаме в тава с хартия за печене и оставаме да втасат.
6.   Намазваме тутманика с останалото яйце и печем в предварително загрята долна фурна на 200 градуса и когато удвои обема си включваме и горната.

# 247
  • Мнения: 72
Панирано краве сирене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
краве сирене - 250 - 300 г  President
яйца - 2 бр.
брашно - 4 - 5 с.л.
галета - 4 - 5 с.л.
черен пипер - 2 щипки
Използваме  готовите нарязани парчета сирене PRESIDENT
В купичка чупим яйцата и ги разбъркваме хубаво с тел. В друга купа слагаме брашното и в трета купа - галетата и двете щипки черен пипер, и разбъркваме хубаво.

Нагорещяваме олиото в тигана. Вземаме едно сиренце и го топим в брашното, в яйцата и в галетата с черния пипер. Повтаряме три пъти и слагаме в тигана.

Така процедираме с всичкото сирене.

Пържим до зачервяване.

# 248
  • Мнения: 534
Хубавите (но и по-скъпи) сирена предпочитаме да хапваме сурови Flushed

Разядка с праз и сирене

Натрошено сирене - 500 гр
маслини черни (без костилки) - 50 гр
счукани орехи - 50 гр
накълцан ситно праз - 1 стрък
магданоз - 4-5 стръка
зехтин - 4 с.л.

# 249
  • Мнения: 671
Баница със сирене:
Разбъркваме 4 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 300 грама сирене President, 1/2 ч.чаша олио и 1 ч.л. сода за хляб. След получаване на хомогенна смес слагаме в намазнена тавичка 1-2 листа от корите и отгоре около един черпак (супен) от сместа. Поръсваме с няколко капки олио, отгоре слагаме отново лист-два от корите, от сместа и после олио. Повтаряме тази последователност, докато корите и сместа свършат. Последният лист намазваме с олио и внимателно режем с остър нож на парчета, за да се разреже по-лесно след изпичане. Печем баницата в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути до златист цвят.

# 250
  • Мнения: 4
Много вкусни сиренови хапки, превъзходни станаха! 200гр сирене, нарязах, потопих първо в студена вода после в брашно, яйце, галета и пак в яйце!

# 251
  • там край морето...
  • Мнения: 156
Това, на което най-много отива и е всяка вечер на масата е българската шопска салата. В голяма купа нарязваме 3 големи домата, 2 дълги краставици , 2 чушки, малка глава лук, овкусяваме с олио и оцет на вкус, и отгоре обилно настъргваме сирене, а понякога само го натрошаваме. За летните горещи дни, които предстоят , ще го консумиране с едри парчета диня 🍉

# 252
  • Мнения: 255
Филийки със сирене и яйце,поръсени с черен пипер.Гарнирани с резенче домат. 😊❤

# 253
  • Мнения: 1
ДОБРУДЖАНКИ
Лесни и много вкусни питчици!
       
Необходими продукти:
1ч.ч кисело мляко
1ч.л сода за хляб
1ч.л сол
30г разтопено масло + още масло за набождане
1 яйце
1ч.ч сирене
2 и 1/2ч.ч брашно

Начин на приготвяне:
Сложете содата в киселото мляко да шупне и добавете останалите продукти.
Разбъркайте до получаване на лепкаво тесто.
С намаслени ръце оформете малки топчици, които се подреждат на разстояние една от друга върху хартия за печене.
На всяка питчица в средата боднете парченце масло.
Пекат се за 20 минути в Еър фрайър, като на 15та минута ги обръщам, или в предварително загрята фурна.

# 254
  • Мнения: 1 389
Tутманик

Необходими продукти: 
200 мл. хладко прясно мляко
200 мл. хладка топла вода,
1 супена лъжица течен мед,
1/2 кубче мая от 42 гр.,
1 чаена лъжичка сол,
около 600-700 гр. брашно,
125 гр. краве масло
около 200-250 гр. сирене President,
3 яйца и
3 супени лъжици олио

Общи условия

Активация на акаунт