"Искам да попитам"-"Аз ще ти отговоря"

  • 8 736
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 972
Солта помага за бухването на маята или бакпулвера  Peace
А за белтъците за да се разбията добре и за да не спаднат - първо е добре да са студени, съдът да е сух, добавя се малко сол и 1-2 капки лимонов сок. Има и някаква специална добавка за закрепване на белтъци, но незнам точно каква е  newsm78 само съм чувала за нея.

# 76
  • Мнения: 9 903
искам да питам какви са тънкостите при работа с вградена скара? никога не съм ползвала, затова питам за най-големи подробности.

# 77
  • Мнения: 124
И аз да попитам нещо свързано със английските мерки.Какво означава 1/2 teaspoon от нещо си?
и Какво е cream of tartar? - превежда ми го като винен камък newsm78 и последно GrinningКакво е buttermilk? - в превод от on line преводача мътеница!
А да не забравя 1 cup/чаша/ е = на 250 мл. ,доколкото знам в българските мерки са една чаша е 200 мл. Peace
Е това беше Wink

# 78
  • Мнения: 5 713
teaspoon e чаена лъжичка.
Тартар по принцип е вид сос.
С това мога да помогна.

# 79
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
cream of tartar e лимонтозу Peace
buttermilk спокойно може да го замениш с прясно мляко.

# 80
  • Мнения: 124
Благодаря за бързите отговори  bouquet

# 81
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777

cream of tartar - лимонтозу или винена киселина(затова ти го правежда като винен камък)

buttermilk си е точно мътеница, която се получава при избиването на маслото - подобна е на айряна и можеш да я замениш в рецептата какато с прясно, така и с кисело мляко.Обикновенно много се използва при домашно правени хлябове и хлебни изделия!
 

Общи условия

Активация на акаунт