За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 705
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
# 31
  • при него
  • Мнения: 1 240
Здравейте, моля за съвет.
Имам ето тази скара ( ще я слагам върху котлоните)
Грил скара AEG A9HL33
https://electrosound.bg/gril-skara-aeg-a9hl33.html

Какво месо е най-подходящо да сготвя на нея? Кое ще стане най-крехко, сочно? Да мариновам ли? С какво? Колко време? Върху самата скара, да слагам ли олио?
Благодаря предварително!

# 32
  • Sofia
  • Мнения: 21 716
Здравейте, моля за съвет.
Имам ето тази скара ( ще я слагам върху котлоните)
Грил скара AEG A9HL33
https://electrosound.bg/gril-skara-aeg-a9hl33.html

Какво месо е най-подходящо да сготвя на нея? Кое ще стане най-крехко, сочно? Да мариновам ли? С какво? Колко време? Върху самата скара, да слагам ли олио?
Благодаря предварително!
Всякакво месо.
Сочността зависи от времето за готвене най вече... и вида месо.
Мариноваш ако искаш и колкото искаш, но колкото повече престоява - по добре. Маринатата е с някаква киселина - млечна, цитрусова или акохол и подправки.  Можеш само да овкусиш месото  като го намажеш с паста от подправки (свежи и сухи), чесън и зехтин/олио.
Времето за готвене зависи от вида месо (мускул или филе) и най вече дебелината му.  
Или продукта омазняваш или скарата, без да наливаш олио.

# 33
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Какво мога да направя с кайма освен спагети, кюфтета, сандвичи и руло?
Кюфтетата сами по себе си са ужасно много видове - по чирпански, с доматен сос, със сос бешамел, пържени, печени, на скара, пълнени, на Пеп-чо "очите на ламята", таралежчета, кюфтенца по Цариградски върху картофено пюре...

Освен тези може пържена кайма на тиган с прясно зеле, супа топчета, кебапчета, да "опаковаш" пълнен хляб...

# 34
  • Мнения: 10 423
Аз бих допълнила сарми с лозови листа, точно им е сезонът

# 35
  • софия
  • Мнения: 274
Издълбани зеленчуци ,пълнени с кайма заедно с издълбаното

# 36
  • Мнения: 241
Благодаря за рецептите за доматената супа Flowers Tulip

# 37
  • Мнения: 787
Минавам да споделя, че вчера вечерята стана супер вкусна и да благодаря за съдействието Heart!

# 38
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Скрит текст:
Здравейте,
съвети  за телешки пържолки приемам,които са доста тънки и крехки и мислех да изпека във фурната.
Готвя много,но не съм голям специалист на телешкото и разчитам на вашите съвети за да не ги направя сухи.
Благодаря
Соломони-те са чудесно решение за всякакви тънки пържоли https://pep-4o.blogspot.com/2012/10/10.html?m=0
Пепчо, с нишесте от тапиока дали ще стане?

# 39
  • Мнения: 9 130
Ако е със структура на  обикновеното нишесте ще стане ,няма причина да не.


Пеп-40 ,къде си?
Станаха невероятно вкусни,обаче явно не са толкова тънки,колкото си мислех и са доста rare.
Да сложа ли във фурната под капак или фолио за малко или какво за да не са така сурови.Рецептата ти е върха,пр явно са малко по-дебели от очакваното😂
Сигурно сте ги изяли вече, но от вчера не съм имала време да вляза в мамата Наистина трябва да са съвсем тънички ,около 3 4 до 5 мм Иначе спасяването е в силно загрята фурна за кратко

# 40
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Благодаря, купих и царевично за всеки случай, но първо ще пробвам с тапиоката Simple Smile

# 41
  • Мнения: 624
Здравейте. Имам малко парче бонфиле, около 300 и малко грама, и мнооого лук. Дали ще стане пържено свинско с лук, или месото не е подходящо. Ако не е, някакви насоки за нещо бързо? Имам и микс гъби, може би нещо с тях?

# 42
  • Русе
  • Мнения: 5 236
Скрит текст:
Здравейте. Имам малко парче бонфиле, около 300 и малко грама, и мнооого лук. Дали ще стане пържено свинско с лук, или месото не е подходящо. Ако не е, някакви насоки за нещо бързо? Имам и микс гъби, може би нещо с тях?

За бонфиле , парчетата месо трябва да бъдат не по дебели от 5-6 мм .
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_14.html

# 43
  • Мнения: 624
Много благодаря. А с каква цел е престояването за час във вода, че ми стана любопитно. Много съм боса в кулинарията.

# 44
  • Русе
  • Мнения: 5 236
Скрит текст:
Много благодаря. А с каква цел е престояването за час във вода, че ми стана любопитно. Много съм боса в кулинарията.

В коментарите под рецептата в блога е обяснено.

Общи условия

Активация на акаунт