За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 707
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
  • Мнения: 1 240
Отдели си една шепа, намачкай, прецеди и добави в домашна лимонада, става изключително свежо.

# 736
  • Мнения: 6 820
И на мен ми липсва Лабрекс, дано да е добре. ❤️

Сладкиш с тиквички бях правила по рецепта на Люси Евтимова, вкусен беше.

# 737
  • Мнения: 787
Преместиха офисът на мъжът ми на място, където няма откъде да се купи обяд. Дайте идеи за рецепти на ястия, които могат да се сготвят от предходния ден, нощта да са в хладилника и на следващия ден пак да стават, без нова термична обработка (оставени само извън хладилник).
До момента на голям успех се радват чушки с кайма и ориз/ пиле с ориз / пиле с чушки и бамбук.

# 738
  • Sofia
  • Мнения: 21 716
Ами то почти всичко готвено/манджа става и за следващия или по следващ ден при съхранение в хладилника.  Пък супи и яхнии стават и за след няколко (до месец поне) дни затворени горещи в буркан - за улеснение и разнообразие.
Иначе идеи имам мноооооого (от 9 учебни години), но за всякакви менюта в кутия - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9E%D0%B1%D1%8F%D … Lunch%20Ideas?m=0

# 739
  • Мнения: 5 181
Почти няма нещо, което да не съм си носила за обяд от вкъщи Simple Smile а ако съм пуснала слоукукъра през нощта на сутринта само мятам в термоса за храна и си хапвам топло на обяд Simple Smile Или притоплям сутринта и хапвам след 3-4 часа. Имах си отделен за супичка и такъв за храна.

Тези дни ще правим и за това предлагам - султан кебап, много любимо вкъщи и за работа https://recepti.gotvach.bg/r-104353-%D0%A1%D1%83%D0%BB%D1%82%D0% … %D0%B5%D0%BB#prep
Всичко с ориз, с картофи, със спагети, снощна пица, лазаня, гръцка мусака, китайско, индийско, скара, не забравяй и някой зеленчук... Май само морски неща рядко съм носила, чак като ни оправиха хладилника и можеше да изчака там до обяд. Иначе любимо ми беше филе от хек с галета на фурна и нещо за гарнитура Simple Smile

# 740
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 405
Преместиха офисът на мъжът ми на място, където няма откъде да се купи обяд. Дайте идеи за рецепти на ястия, които могат да се сготвят от предходния ден
Кюфтета, картофена салата, паста всякакъв вид, мусака, всякакво пилешко варено или печено и зеленчук до него какъвто се сетиш. Мисля че за работа са подходящи манджи дето не са с много сос да не се окапе човек, другото вече е без ограничение.

# 741
  • Мнения: 3 160
Когато се готви със зехтин, ястията са много вкусни на следващия ден, след като минат през хладилник и се стегнат, без да се налага да се притоплят.
С олио са по-тежки и мазни, затова са по-вкусни топли.

# 742
  • Мнения: 10 279
И моето дете отрастна с претоплено сутринта за ядене на обяд. Винаги ме е било страх да не протичат някакви ферментационни процеси, нещо да угнива, бактерии да не се въдят. Все пак едно 4 часа храната стоеше притоплена от сутринта до обяд (на пример пилешко с ориз, с картофи). Идея си нямам. Не се е случвало да е бил с разтройство или повръщане. Но в мен си остава това съмнение въпреки че вече няма значение.

# 743
  • Sofia
  • Мнения: 21 716
Не съм имала такива притеснения, щерката е здрава, не боледува - тия 9 години (от предучилищната насам) плътно съм приготвяла кутия цялата учебна година. Иначе аз основно сутрин готвя храната ѝ и в термос е била,  и всичко (без сладолед) съм пращала и не е имало проблем.

# 744
  • Мнения: 13 225
Преместиха офисът на мъжът ми на място, където няма откъде да се купи обяд. Дайте идеи за рецепти на ястия, които могат да се сготвят от предходния ден, нощта да са в хладилника и на следващия ден пак да стават, без нова термична обработка (оставени само извън хладилник).
До момента на голям успех се радват чушки с кайма и ориз/ пиле с ориз / пиле с чушки и бамбук.
За обяд в работата съм си слагала кажи-речи всякаква храна, каквото там ми е останало от вечеря. Нарочно приготвям достатъчно че да остане. Е, естествено без миризливи неща че не е колегиално, но само това ме е ограничавало. При мен обикновено месо и салата или яйца и салата заради начина ми на хранене, но за човек дето не е на режим разнообразието от гарнитури е по-голямо. Ако пък имат и микровълнова там, още по-добре, че не всичко е вкусно без да се притопли. Но щом са им преместили офиса на такова място, не пречи да си направят устата да ги обзаведат с микровълнова, малък хладилник или там каквото успеят да изкрънкат.  Може пък и да се навие ръководството, нищо не губят да питат.
От там нататък - подходящи кутии или дори термос и съпругът ще се храни вероятно дори по-добре отколкото с купен обяд.

# 745
  • Мнения: 9 130
https://m.bg-mamma.com/?topic=1468870
Заповядайте в новата тема

Общи условия

Активация на акаунт