ПолЗвате ли раклет?

  • 9 030
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Абе хора,срам нямате ли,напълни ми се устата със слЮнка   Crossing Arms Naughty Blush
Ми що се разхождаш по такива теми, като ти е слаб ангелът? Twisted Evil

Пиколинка,ние го правим с фонтина,формаджо латтерия или подобни меки сирена,които лесно се разтапят.
Дали тази ве4ер да не хапнем едно фондЮ,4е и без това се 4удех какво да готвя  Twisted Evil
А с какво го хапвате фондюто? Хапчици хляб ли топите? ... А разните му там гарнитурки какви са?

Да,бе,ангелът ми бил слаб,как не.  Crossing Arms Аз и да не бях бременна пак Щях да се олигавя цялата като се говори за такива вкуснотии.  Blush
Ние фондЮто го правим с меки сирена,Ементал,Грувиер и подобни. Вътре освен пар4енца препе4ен хляп и гореизбоените сотоа4ети и картоф4ета може да си топиШ гъбки,пар4енца Шунка или бекон,маслинки,гамберети и въобЩе каквито експерименти ти дойдат на ум. Някои си топят и суШени плодове,орехи ..абе каквото се сетиШ.
А веднъж видях как в самото разтопено сирене пльокнаха едно сурово яйце,малко го разбъркаха и после падна едно топене,малеееее  ooooh! Blush

# 46
  • Мнения: 1 425

А фондюто от сирене с какви сирена се приготвя? Пак ли си има специални, както си има за раклет примерно? А как и с какво се хапва?

Тук се продава готово смесено. В различните райони на Швейцария смеската е различна. Ей тук има различни рецепти за фондю.

# 47
  • Italia
  • Мнения: 4 492

А фондюто от сирене с какви сирена се приготвя? Пак ли си има специални, както си има за раклет примерно? А как и с какво се хапва?

Тук се продава готово смесено. В различните райони на Швейцария смеската е различна. Ей тук има различни рецепти за фондю.

Kате ,ама тука пиШе само на немски,хееееееелп ooooh!  Confused

# 48
  • Мнения: 907
Това котле за шиноаз и котленцето за нормално фондю от топено сирене едно и също ли е? Значи е мултифункционално котленце, така ли? Laughing
Питам, щото примерно бихме си купили и такова, ама да не излезе, че има разлики и трябват две различни тенджерки Crossing Arms
А фондюто от сирене с какви сирена се приготвя? Пак ли си има специални, както си има за раклет примерно? А как и с какво се хапва?

Ааа хич не се надявай. Шиноаз е метално, т.е. ако има вътре сирене, веднага загаря на дъното. Това за сирене е глинено и дебело, за да се разпредели топлината. Освен това шиноаз има малки чашки за сосове - като се свари месцето топиш в соса и ядеш. Комплектът за шиноаз е едно от малкото неща, които мъжът ми донесе в брака (или са му го подарили, не помня). Ако го е купувал го е мислил че е за сирене (той много обича), но уви.
Най-обичам да купувам от пресните смеси за фондю - настъргано сирене, което можеш да накараш и на станда за сирене да ти го настържат в каквито искаш комбинации. Това дето сега имаме в хладилника е 50% Груйере, 50% полу твърдо сирене (без име). Ако е за децата, прибавяме само малко нишесте и мааалко чесън. Щото има и такива на прах, които траят по дълго, ама са с доста кирш вече подправени. По рецепта се слага и бяло вино и кирш. Фондюто се яде със зелена салата и черен чай.

# 49
  • Мнения: 2 379
Ааа хич не се надявай. Шиноаз е метално, т.е. ако има вътре сирене, веднага загаря на дъното. Това за сирене е глинено и дебело, за да се разпредели топлината.
Знаех си аз, че има някаква уловка Confused
Въртеше ми се из главата, че съм виждала да се продават комплекти за шиноаз и комплекти за фондю като отдели работи, ама не бях вникнала защо е така.
Благодаря ви за съветите как се прави и как се хапва фондю  bouquet

# 50
  • Мнения: 907
Има и 2 разновидности на фондюто (или поне тези, които ни харесват) - тесинско и с шпек. За тесинското слагаме малко кетчуп. Предполагаме че тесинците така са се отървавали от скапаните домати Simple Smile преди да открият кетчупа. Това с шпек сме яли само в ресторант - със съвсем малки парченца, но доста ароматно.

# 51
  • Мнения: 2 907
Зна4и аз съм от тези, дето оби4ат да ядат и пият докато паднат ...от кеф и преяждане, после се 4увстват зле и спират да ядат, до следващия път. Та тази година казах отрано " няма да има раклет, нито фондю". А при нас е традиция през зимния сезон да си правим раклет-соарета. Ние го правим по класи4еския на4ин - варени картофи, на които всеки сипва каквото му харесва. Най-4есто сирена, за месоядните шпек, шунка етц, аз оби4ам да слагам и яйце. Оба4е раклет е само за слаби хора с бърз метаболизъм, ина4е бих оприли4ила една раклет-соаре с изпиване на бутилка водка и изпушване на 2 пакета цигари. Ако направя второто може би ще се спомина навързо, но при раклет, уви, тялото ми на може да се възстанови поне един месец след това.


Но аз оби4ам порока, затова кежете ми, как да кажа лошо като съм нИЕден 4ревоугодник  chef

Общи условия

Активация на акаунт