За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 885
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • София-Младост
  • Мнения: 23 377
Ще стане, само да не я преразбиеш, че ще се втечни...макар, че пак съм леко скептична, колко време ще удържат тези розички от закв. сметана.

# 706
  • София
  • Мнения: 4 725
Ще стане, само да не я преразбиеш, че ще се втечни...макар, че пак съм леко скептична, колко време ще удържат тези розички от закв. сметана.

А ако разбия Готварската сметана с пудра захар?

# 707
  • Мнения: 9 578
и аз съм скептична за тези рози. има голям шанс да стане чорба. готварската сметана вероятно е с нисък процент и не става за разбиване.

# 708
  • Мнения: 9 713
О, хич не съм оптимист, че заквасена сметана ще се задържи на розички. По-скоро бих пробвала с готварската. Трябва да си пише някъде колко процента е.

# 709
  • София
  • Мнения: 4 725
и аз съм скептична за тези рози. има голям шанс да стане чорба. готварската сметана вероятно е с нисък процент и не става за разбиване.
18% е тя

# 710
  • In transit
  • Мнения: 11 959
Аз също не мисля, че заквасената сметана може да се разбие на крем на принципа на готварската.
За готварската, за да се разбие трябва задължително да е над 30% масленост, иначе няма шанс. Освен това за по-голям успех трябва да е възможно най-прясна и задължително да е добре изстудена. Съда, в който ще се бърка и бъркалките на миксера също. Това е гаранция, че ще се разбие сметаната.

# 711
  • София
  • Мнения: 4 725
Да се пробвам да направя кекс със тази закв сметана за да не я хвърлям?

# 712
  • In transit
  • Мнения: 11 959
Да, за някой сладкиш става...може и салата Снежанка да направиш с нея или някаква друга млечна салата.

# 713
  • Мнения: 4 798
Станислава ,ако е за оползотворяване ето ти идея - заквасената сметана + захар разбивам с миксер , добавям смлени ядки и редя с бишкоти като между тях може да сложиш плодове( пресни, сушени, от конфитюр) . Бързо и вкусно след едно денонощие в хладилник.

# 714
  • Мнения: 9 578
и аз съм скептична за тези рози. има голям шанс да стане чорба. готварската сметана вероятно е с нисък процент и не става за разбиване.
18% е тя

не става.

# 715
  • Мнения: 13 250
Заквасена сметана хич не си представям да се разбие до степен за шприцоване. Хеле пък тия по нашите магазини дето и не се знае колко сметана има в тях реално. Само съм чувала за някаква руска едновремешна, която е и по-маслена де, та тя можела да се разбие със захар.
Готварската пък вече са писали - не е достатъчно маслена. Дори най-евтината животинска сметана от Лидл или Кауфланд дето е 30% си се разбива чудесно и за нула време. Щом и аз се справям, дето съм пишман сладкарка и изобщо не ми е там силата...

# 716
  • Мнения: 19 338
Да питам и тук.
Тръгнах да правя торта червено кадифе, но кремът не се одобрява, защото бил с животински продукти. Може ли да ме посъветвате какъв крем мога да направя, без да включва такива, и да е вкусен в същото време?

# 717
  • Мнения: 4 453
Аз за шоколадова заливка си правя ганаш - 150гр. шоколад, 100гр. сметана, 1 супена лъжица олио. Загрявам сметаната до точка на кипене, махам от огъня и изсипвам парчетата шоколад вътре. Бъркам до хомогенна смес. На края слагам олиото за лъскавина на ганаша и пак разбърквам добре. Като поизстине малко, но да е още течен, заливам тортата. Аз го предпочитам с тъмен шоколад, но и с млечен се получава добре.
Знам, че е малко назад вече, и се извинявам, че връщам към това мнение, но ми стана интересно:

Аз пробвах един път, за тарталети с шоколад. Ами, това нямаше сгъстяване! Остана си течно на вода до край!
Вашите сгъстяват ли се?!

# 718
  • София-Младост
  • Мнения: 23 377
Нещо такова, щом трябва да е веган:
*ванилов крем пудинг

    1 чаша бадемово мляко
    2 с.л. тапиока или царевично нишесте
    3/4 чаша (6 с.л. / 80 г) подсладител на прах еритритол/ксилитол/стевия на прах или кокосова захар
    ванилия
    1 и 1/4 чаши (150 г) накиснато сурово кашу
https://veg-spam231-/vegan-red-velvet-cakes-with-vanilla-pudding/

# 719
  • Мнения: 9 713
Че то блата на кадифето нямаше ли яйца Thinking

Общи условия

Активация на акаунт