Английски коледен кекс

  • 131 355
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 1
Маскирах аромата с една тава свинско със зеле  Laughing
Надявам се да ги опазя  Mr. Green
hahaha добре си го измислила.
Аз в други ден ще направя моя. Джемма , много хубави снимки за начина на приготвяне   bouquet ( и много хубав миксер)  Wink

# 706
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 104
Паролата ще е същата, като миналата година- "Поляхте ли си кекса?" Grinning

...

 Joy Joy Joy А ти поля ли си кекса!

Скрит текст:

# 707
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Паролата ще е същата, като миналата година- "Поляхте ли си кекса?" Grinning

...

 Joy Joy Joy А ти поля ли си кекса!

Скрит текст:
ААА, чакай вчера го направих, питай пак в неделя. hahaha

# 708
  • Мнения: 4 785
Аааа, т.е. не на 3-4 дена, а на седмица  Mr. Green  Crossing Arms Що ме лъжете, бе, не стига че ми е 4 пръста милия, ама и ако го напоявам на 3-4 дена доволни ще са само пиячите май-май...  Whistling

# 709
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ами трябва да се ориентирате по състоянието на кекса. Аз го държа на студено и той си стои влажен, затова смятам,ч е на седмица е ок. Преди и на 3-4 дена съм напръсквала. По ваша преценка. На студено се запазва достатъчно мек и не изсъхва. Ако е на стайна температура обаче, на 3-4 дена си е съвсем ок.

# 710
  • Мнения: 87
Може ли да се ползва бадемово брашно,вместо смлени бадеми в кексовото тесто,или да не рискувам?

# 711
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Не, брашното ще промени консистенцията на тестото.

# 712
  • Мнения: 87
Благодаря,Джемма,и аз така си мислех,но не бях сигурна.
Ако правилно съм разбрала от клипчето,не е фатално да се пропуснат?

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 20:38 от elij

# 713
  • Мнения: 2 883
Хм не знам при мен какво се случи. Сложих го да се пече на 150 градуса но вместо на вкусно започна да мирише на пушек  ooooh! като изгоря хартията напълно го смених с алуминиево фолио и видях, че е много изгорял отдолу. Това с по - малко от 2 часа печене. Сега изкарах малкия кекс, но се съмнявам, че ще стане за ядене. Яд ме е, защото рядко не ми се получават нещата, а особено с рецепти от тук винаги съм обирала овациите. Имах огромно желание, но едва ли ще го направя пак.  Cry

# 714
  • София
  • Мнения: 2 521
Здравейте момичета!
Четох четох и се ентусиазирах и аз да направя АКК. За пръв път ще ми е.
Миналата година правих щолени.
Така увлекателно пишете, че направо усещам аромата.
Имам въпросче -  не разбрах в какво фолио увивате кекса за да отлежава и да бъде поливан - алуминиево или стреч фолио?

Джемма - страхотни снимки и клипчета, а кухнята ти излъчва едновременно уют и професионализъм!   bouquet

# 715
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Хм не знам при мен какво се случи. Сложих го да се пече на 150 градуса но вместо на вкусно започна да мирише на пушек  ooooh! като изгоря хартията напълно го смених с алуминиево фолио и видях, че е много изгорял отдолу. Това с по - малко от 2 часа печене. Сега изкарах малкия кекс, но се съмнявам, че ще стане за ядене. Яд ме е, защото рядко не ми се получават нещата, а особено с рецепти от тук винаги съм обирала овациите. Имах огромно желание, но едва ли ще го направя пак.  Cry

Ами ако ти е бил много малък е трябвало да го извадиш преди големия. На кое ниво печеш? Да не бил твърде надолу?
Определено не е  от рецептата, а от изпълнението. Ти си знаеш фурната и трябва да се съобразиш с нея.
Съжалявам, че така се е получило.


Да не забравите да си полеете кекса утре- вдругиден. Grinning



alpha_beta, благодаря.
С твоя Бош няма да имаш проблеми, давай смело. Завиваме в алуминиево фолио за съхранение.
Тази година и миналата не го завивах, направо в кутията си го държа,заедно с хартията, в която го пекох, поливам,  затварям капака и не пипам една седмица.

# 716
  • София
  • Мнения: 2 521
alpha_beta, благодаря.
С твоя Бош няма да имаш проблеми, давай смело. Завиваме в алуминиево фолио за съхранение.
Тази година и миналата не го завивах, направо в кутията си го държа,заедно с хартията, в която го пекох, поливам,  затварям капака и не пипам една седмица.

Благодаря ти Джемма, аз и Бошко сме добър тандем, не ме притеснява забъркването а останалото отглеждане и поливане на кекса, просто ми е за пръв път.
Имам резерви към алуминиевото фолио и щом става и в пекарската хартия, супер, така ще направя и аз!

Сега ми хрумна още 1 питане - плодовата смес отцежда ли се при забъркването на кекса или се слага и течността, и въобще течност има ли или всичко е попило в плодовете?

# 717
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Става и само в тора, и в стреч. Важното е да няма пряк достъп до въздух, да не изсъхва бързо и да не се налага често поливане с цел не голямо опиянчване. Crazy Laughing Всичко е добре само, когато е с мярка. И прекаленият алкохол ще влоши нещата.

# 718
  • София
  • Мнения: 2 521
Джемма, извинявай, а плодовата смес отцежда ли се при забъркването на кекса или се слага и течността, и въобще течност има ли или всичко е попило в плодовете?

# 719
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Всичко попива, остава си суха, а плодовете са набъбнали. Peace

Общи условия

Активация на акаунт