Козунаци 2020

  • 26 872
  • 769
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 3 615
Щях да споделя марка но тя ще си намери щом е напред с материала.

# 736
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 5 483
Морена, аз намерих най-евтиното брашно само, преди имаше избор и миналата година станаха супер по твоята рецепта. Тази карантина и презапасяването с брашно ни направи шега. Намерих си останало малко в пакет брашно за пица и то беше с 12г, но имах 50тина грама само от него.

# 737
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Е, виж марката може и да ѝ е полезна, знаеш ли...

# 738
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 526
Маята и тук беше изчезнала последните две седмици, но заредиха и успях да купя пресничка. По принцип и различни видове брашно има, но заради днешния празник го бяха изкупили в моя магазин. Надявам се в Карефур да открия( дано ме пуснат да стигна до него, ме не ми е баш квартален).

# 739
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 887
Тарти, аз от Лидл взех брашно, даже тук снимка бях пуснала.

# 740
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 5 483
Тя е в Испания, аз в Германия- Според мен да види дали при тях има брашно за пица и какви са му белтъчините (на едно купено от итал. магазин пак за пица и го бях гледала бяха 9,7г).

Eто това беше

# 741
  • софия
  • Мнения: 376
Да покажа и моите по рецептата на Морена.
Получиха се много добре. Благодаря ти !

# 742
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 526
Тарти, аз от Лидл взех брашно, даже тук снимка бях пуснала.

Не съм следила темата, може ли да го покажеш, моля. Аз от Меркадона взех, но то е буквално черно! Питките стават чудесни, но конци на козунак- не! В Меркадона просто нямаше никакво друго останало онзи ден.

# 743
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 887
Това взех от Лидл, изпробвах го, доволна съм:


# 744
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Роси, прекрасно изглеждат, поздраления!  Благодаря ти и аз, за доверието!  Hug

# 745
  • София
  • Мнения: 11 739
................ жива мая, а ще го правя със суха. Можете ли да ми кажете с колко грама суха се заменя живата като съотношение и също да попитам за лесна и успешна рецепта за неопитни с тестото като мен:)
На това количество брашно - 7 г суха мая и това е. Давай!
Чудесни козунаци сте приготвили, вкл. и кифлите на  Морена, да ти се иска да ги завъртиш.  !!

# 746
  • Мнения: 9 580
Понеже преди мн правех кифли (бая добре ми се получават), да ви посъветвам да ги правите по-дебели, не дълги, и да печете малко (никакви корички, като на козунак).

# 747
  • Мнения: 1 512
Здравейте,
от 5-6 години правя козунаци по различни рецепти.
Стават много хубави, но бързо изсъхват.
Увивам ги в стреч фолио, но на другия ден са сухи.
Ще пробвам рецептата на Морена.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 09:39 от lenivik

# 748
  • Мнения: 14 151
С каква мазнина ги правиш? А да не би да ги печеш повече и да стават сухи?

# 749
  • Мнения: 1 512
С масло и олио

Общи условия

Активация на акаунт