НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

  • 38 542
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 2 058
Аз освен като ежедневно мазило за тяло,  ползвам кокосово масло и на плжа вече втора година и придобивам много хубав тен.  Без слънцепредпазен съм.

# 301
  • Мнения: 19 693
Момичета, как мога да направя кашкавал пане? Дали ще стане с бадемово/кокосово брашно?

# 302
  • София
  • Мнения: 5 547
Момичета, как мога да направя кашкавал пане? Дали ще стане с бадемово/кокосово брашно?
Не става, аз пробвах. Правя друго  с кашкавал,нещо като кашкавал на фурна.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 13:21 от Миленски

# 303
  • Мнения: 39 503
А ако панировката е само от яйце?

# 304
  • Мнения: X
Да, не става паниране с тия брашна. По-тежки са от пшеничното и падат на дъното на тигана, където става една гадна прегоряла маса.
Само с яйце би трябвало да стане също.
Аз правя печен кашкавал, тиквички, чушки бюрек, оваляни в яйце и бадемово брашно и във фурната. Отгоре заливам със зехтин.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 13:57 от Анонимен

# 305
  • Мнения: 39 503
Според мен ще стане и ако брашното да се замени с настърган пармезан.

# 306
  • Мнения: X
Не знам дали ще стане с пармезан, но лично за мен комбинацията кашкавал, овалян в пармезан не е добра. Иначе за паниране на зеленчуци и месо става.

# 307
  • Мнения: 2 058
Мозъкът се нуждае от животински мазнини. Статия от сертифициран психиатър от Харвард.

https://www.psychologytoday.com/us/blog/diagnosis-diet/201903/th … fRgfLEXaB5xlg-TE8

# 308
  • Мнения: 19 693
Мисля, че само с яйце ще се разтича доста. Мога да пробвам с оризови кори, ако намеря newsm78

# 309
  • Мнения: 39 503
Е, то дали кори от ориз или просто брашно си е все тая.

# 310
  • Мнения: 19 693
И ти си права. Явно няма да го бъде моя кашкавал Simple Smile

# 311
  • Мнения: 11 555
Аз си слагам обикновено брашно. Някакви грамове са, а и ще изям едно парче кашкавал, чушка, броколи или каквото там съм панирала.

# 312
  • София
  • Мнения: 3 504
Кашкавалът го пека на плоча или тиган за палачинки- без яйца, ако е читав става страхотен (ако не е се разтича, яде се, но не е "красив")

# 313
  • Мнения: X
И аз така. Някак си никакви "замествания" и режимни варианти не ми се получават. Ако не мога да мина без нещо, го ям в оригинал. Естествено,  че е много рядко и съобразно хранене преди и след.

# 314
  • Мнения: 13 114
Мярках някъде рецепта за кашкавал пане като за нас, ама като не мога да се сетя къде... нещо за хуск и кокосово брашно ми се върти в главата като панировка и завършена пак с яйце и след сухото. Страшно обяснение хвърлих, не знам колко беше полезно изобщо... Иначе сигурно и сусам би му отивал в панировката, помня че съм яла някъде топени сиренца панирани в сусам, хубави бяха.
Ако се сетя по-късно къде съм я гледала, ще пусна линк.

Общи условия

Активация на акаунт