Бисквитена торта с шоколадова заливка
Продукти:
200 г чаени бисквити (с масло) - купувам едни правоъгълни от Lidl на Sondey, Butter Biscuits
200 г течна сметана
240 г млечен шоколад (може и черен, или такъв с ядки, стафиди. Най-често, за тази торта, купувам този)
40 г масло
Приготвяне:
Сложете сметаната и маслото в метален съд.
Загрейте на котлона почти до кипване и отстранете.
Добавете начупения на малки парченца шоколад и му дайте време да се разтопи.
Разбърквайте от време на време.
Щом шоколадът се разтвори напълно, разбъркайте хубаво, преди да пристъпите към сглобяването на тортата.
В подходяща форма сложете фолио за свежо съхранение (после лесно ще извадите тортата)
Насипете малко от шоколадовата смес.
Отгоре подредете ред бисквити, като преди това ги топнете за кратко в мляко или рядък захарен сироп.
Върху бисквитите излейте част от крема и след това сложете нов ред бисквити, и така до свършване на продуктите.
Приберете в хладилник, до стягане на крема ( 3- 4 часа са достатъчни).