Как давате цяло яйце?

  • 2 606
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 1 358
Благодаря! Hug

# 16
  • София
  • Мнения: 15 220
[А за застройките - как да дам, нали застройката е със сурово яйце, а в тези жеги сурово яйце Sad пък и налиптичи грип , не знам какво ...

Яйцето е сурово само в началото, после се сварява  Laughing
Има различни начини да правиш застройка-общо взето-както е и със супите за възрастните. Във всички случаи яйцето трябва да се вари минимум 10 минути.
Ако те интересува въпросът със застройките-мога да ти напиша това-онова. Ако не-да не се хабя излишно Mr. Green

# 17
  • София
  • Мнения: 1 358
[А за застройките - как да дам, нали застройката е със сурово яйце, а в тези жеги сурово яйце Sad пък и налиптичи грип , не знам какво ...

Яйцето е сурово само в началото, после се сварява  Laughing
Има различни начини да правиш застройка-общо взето-както е и със супите за възрастните. Във всички случаи яйцето трябва да се вари минимум 10 минути.
Ако те интересува въпросът със застройките-мога да ти напиша това-онова. Ако не-да не се хабя излишно Mr. Green
Интересува ме. Аз правя затройка за нас като едно сурово яйце го разбърквам в супата като се поохлади, за да не се пресече, но то яйцето си остава полусурово според мен и не може да се свари в хладка супичка. Ако знаеш трикове, с удоволствие ще почерпя опит. Благодаря!

# 18
  • Мнения: 6 390
аз яйца не давам .... където каквото има по готовите продукти - толкова от тях...
А за супите като сложа застройка се вари доста за всички, не само на беба супите... аз бях до голяма алергична на жълтък  Sick

# 19
  • Мнения: 8 917
Сигурна съм , че ако просто разрежа яйцето на 2 и се опитам да дам ще бъда отсвирена, но виж ако намажа нещо на една филия - оле мале.
Та как да направя някаква бърканица с яйце за малкия?
Благодаря!
Белтък още не съм давала и мисля сега да опитам!
"Бърканицата" може да бъде от яйце+сиренце+кисело мляко Peace
Правя такова "кремче" като прибавям и майонеза, чесън и копър, но то си е за нас Mr. Green

# 20
  • Мнения: 5 713
А за застройките - как да дам, нали застройката е със сурово яйце, а в тези жеги сурово яйце Sad пък и налиптичи грип , не знам какво ...
Застройката по4ти винаги я правя с кисело мляко и яйце, като я варя на слаб огън и постоянно бъркам. Няма риск яйцето да остане сурово. Има и супи, където се изисква застройка от пресе4ено яйце, прясно мляко, такава от лимон + яйце.
Ина4е Маги обожава яйца / няма на кой да се метне  Simple Smile /. Яде го твърдо сварено, без претенции дали ще е нарязано или цяло.
Идея за пастет: яйце /жълтък/ + сирене + авокадо. Става страхотно. Мажа на филия и се излапва за минута.

# 21
  • София
  • Мнения: 15 220
Льонеберя ,
можеш да правиш супите с варена (топла) застройка.
Имам една книга с рецепти, по която готвят в нашата детска кухня. Авторка е техноложката на кухнята ни (и друг път съм го споменавала). Според тези рецепти, супите се правят с варена на водна баня застройка. Аз, обаче, не я правя на водна баня. Чак пък толкова..... не ми се струва необходимо.
В тази книга всички продукти са дадени за приготвяне на 10 порции, така че и аз като правя супа ми излизат 10 готови бурканчета. За въпросните 10 супи застройката правя така: разбивам 1 яйце, добавям 1/3 кофичка кисело мляко и 1 супена лъжица брашно (ако искаш може да го препечеш предаврително, аз не го препичам). Тази смес слагам на котлона след като съм свалила готовата супа и бъркам непрекъснато-докато започнат да се появяват мехурчета. Разреждам малко с горещата супа и после с непрекъснато бъркане на по-тънка струя я сипвам в супата. Слагам супата на котлона и варя още 10 минути.
С тази застройка яйцето няма начин да се пресече.
Като ти гледам лентичката, детенцето ти е над годинка, значи не би тр ябвало да те притеснява присъствието на кисело мляко Grinning Застройката може да се прави и с прясно мляко, но аз още не съм пробвала и не знам как точно става.

# 22
  • София
  • Мнения: 1 358
Льонеберя ,
можеш да правиш супите с варена (топла) застройка.
Имам една книга с рецепти, по която готвят в нашата детска кухня. Авторка е техноложката на кухнята ни (и друг път съм го споменавала). Според тези рецепти, супите се правят с варена на водна баня застройка. Аз, обаче, не я правя на водна баня. Чак пък толкова..... не ми се струва необходимо.
В тази книга всички продукти са дадени за приготвяне на 10 порции, така че и аз като правя супа ми излизат 10 готови бурканчета. За въпросните 10 супи застройката правя така: разбивам 1 яйце, добавям 1/3 кофичка кисело мляко и 1 супена лъжица брашно (ако искаш може да го препечеш предаврително, аз не го препичам). Тази смес слагам на котлона след като съм свалила готовата супа и бъркам непрекъснато-докато започнат да се появяват мехурчета. Разреждам малко с горещата супа и после с непрекъснато бъркане на по-тънка струя я сипвам в супата. Слагам супата на котлона и варя още 10 минути.
С тази застройка яйцето няма начин да се пресече.
Като ти гледам лентичката, детенцето ти е над годинка, значи не би тр ябвало да те притеснява присъствието на кисело мляко Grinning Застройката може да се прави и с прясно мляко, но аз още не съм пробвала и не знам как точно става.
Благодаря ти много!
Имам само уточнителни въпроси - тази смес за застройка - като се сложи на котолона застройката не се ли пресича?
Аз съм правила веднъж някаква индийска манджа с кисело мляко на котолна - стана на "парцали" , а и белтъка не се ли пресича и той като вариш още 10 минути цялата супа?

# 23
  • София
  • Мнения: 15 220
Не, не се пресича.
В книгата, за която ти споменах по-горе, не е обяснено как се прави застройката. Авторката е приела, че всички много добре си знаят Crazy
Пусках търсачка в готварския и там ми изскочиха няколко теми по въпроса за топлата (варена) застройка, имаше една тема за това как да се застрои супата, така че да не се пресече яйцето..... . Няколко от майките бяха писали, че застройват по начина, който съм ти описала. Реших и аз да пробвам и си става супер.
Докато е на котлона трябва да бъркаш непрекъснато и като се появят мехурчетата-разреждаш със супата. Това сигурно има значение.  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 15:45 от Vivi

# 24
  • Мнения: 5 713
Докато е на котлона трябва да бъркаш непрекъснато и като се появат мехурчетата-разреждаш със супата. Това сигурно има значение.  Rolling Eyes
Да, има. Аз от мързел съм изсипвала цялата застройка в супата и тогава се е преси4ало. Номерът е да се бърка непрекъснато на слаб огън, да не оставяш да завира, а да се махне при появата на мехур4ета / както ти е писала Виви /, супата да е топла, да се прибавя малко коли4ество към застройката и тогава обратно в тенджерата.

Общи условия

Активация на акаунт