За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 597
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Според мен тефал актифрай е по-добрия вариант, защото има бъркалка, която разбърква продуктите докато се готви, което е много удобно. Иначе като цяло храната приготвена в такъв тип фритюрници за мен е много вкусна и моят тефал го ползвам с кеф.

# 496
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Благодаря

# 497
  • Мнения: 9 111
Според мен тефал актифрай е по-добрия вариант, защото има бъркалка, която разбърква продуктите докато се готви, което е много удобно. Иначе като цяло храната приготвена в такъв тип фритюрници за мен е много вкусна и моят тефал го ползвам с кеф.
Но Филипс е с кошница и въздухът циркулира навсякъде около продуктите

# 498
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 238
с горещ циркулиращ въздух се получават пържени картофи ли ?

# 499
  • Мнения: 9 111
И 1 лъжица олио. При това много по-добри от печени във фурната, не мазни като пържени в поне литър олио
 най-добри са Ако са бланширани предварително.
Пържените кюфтета и меса също са много добри и остават сочни не изсъхват.
Във форума има тема за тези уреди и много рецепти за тях

# 500
  • Мнения: 5 935
Лейди, благодаря за рецептата за пататника. Никога не бях правила. Стана много вкусен. Само че ми се видя много сухо и сложих 2 яйца. С  около 600 гр картофи. Достатъчно за двама.

# 501
  • Мнения: 10 264
А как успявате да запазите цвета на различни дипове и разядки с авокадо? Аз като направя и докато сложа масата примерно и то почерняло. Добавям лимонов сок и пак ми потъмнява. МНого е вкусно, но много бързо оксидира. Има ли някаква тънкост?

# 502
  • Мнения: 22 867
А как успявате да запазите цвета на различни дипове и разядки с авокадо? Аз като направя и докато сложа масата примерно и то почерняло. Добавям лимонов сок и пак ми потъмнява. МНого е вкусно, но много бързо оксидира. Има ли някаква тънкост?

vici75, ти ме хвърли в размисъл!? Никога не ми е почернявало авокадо, не знаех, че почернява. Най-често си го правя на салатката със зехтин, черен пипер, соев сос и лимонов сок. Оставям да престои час-два, че и повече, когато имам време, като нямам - приготвям и сервирам. А последното, което правих, беше майонезата от авокадо, понеже набърках повече, стоя два дена в хладилника и цветът изобщо не се промени. Да не би от някаква друга съставка да почернява, идея си нямам.....

# 503
  • Мнения: 7 288
Авокадената майонеза я правя много често и наблюденията ми са,че когато ползвам гладкото като сорт,винаги ми потъмнява,без значение колко лимон съм сложила.От скоро съм фен на грапавото и ...то не потъмнява?!?

# 504
  • софия
  • Мнения: 2 463
имаше някакъв трик да се оставя костилката на авокадото в дипа, за да не си променя цвета и да остава свежо

# 505
  • Мнения: 10 264
labrex, и ти ме хвърли в размисъл Simple Smile Значи докато го срежа на две и да речем отида до баня или боклук да хвърля или нещо друго из нас да правя и е почерняло. Оня ден направих като крем, уж ще шприцовам върху сварени белтъци. Еми черно стана, излагация. Добре, че за нас го правих, не за пред хора. Чудна работа. Абе гледам ви аз разядките и твоята майонеза гледах, но такова нещо не мога да докарам на цвят. Моето за 15-20 мин става все едно от изгнили авокадота съм мачкала. А толкова много неща има с авокадо. Може и от сорта да е. Аз до сега от калпавия сорт съм нацелвала. Но пък гладки не съм виждала.

# 506
  • Мнения: 22 867
vici75, освен наистина да е от сорт някакъв и да не съм попадала на такъв! Simple Smile Е, поне, ако ми се случи, няма да се чудя! Peace

# 507
  • София
  • Мнения: 11 713
Скрит текст:
labrex, и ти ме хвърли в размисъл Simple Smile Значи докато го срежа на две и да речем отида до баня или боклук да хвърля или нещо друго из нас да правя и е почерняло. Оня ден направих като крем, уж ще шприцовам върху сварени белтъци. Еми черно стана, излагация. Добре, че за нас го правих, не за пред хора. Чудна работа. Абе гледам ви аз разядките и твоята майонеза гледах, но такова нещо не мога да докарам на цвят. Моето за 15-20 мин става все едно от изгнили авокадота съм мачкала. А толкова много неща има с авокадо. Може и от сорта да е. Аз до сега от калпавия сорт съм нацелвала. Но пък гладки не съм виждала.
Скрит текст:
Много интересно е това което пишеш, до момента, тази вечер също забърках едно гуакамоле набързо, никога не ми е почернявало, ама никога. В момента има останала част от него и е в хладилник и си е абсолютно същия цвят какъвто си беше, зеленикав... хм...

# 508
  • Мнения: 10 264
Ще ви снимам някой път по нататък, че сега ми е ядовито още и авокадо да не видя скоро Simple Smile

# 509
  • Мнения: 1 953
И на мен гладкото авокадо ми е потъмнявало, но дали всички видове гладко, не знам. Може би е от сорта.

Общи условия

Активация на акаунт