За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 514
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 9 129
и езика, и мозъка се вадят след като са сварени. Няма смисъл да вадиш суров, че после пак да вариш. После - сварен - паниран, или с масло и чесън на тиган. Ако има повече месо по нея, можеш да го обереш и да смелиш на кайма - там месото е крехко. Но е малко. Но като я свариш, може да си направите пък саздърма от месото. Само сол, нищо не слагаш сега и отпенваш.
Меган, намали захарта само. Нищо друго не пипай.

# 691
  • Мнения: 350
Благодаря, пеп-4о! Както винаги отзивчива и полезна! bouquet
Здраве и живот ти пожелавам! Весели празници!

# 692
  • Мнения: 9 129
благодаря ти, Вили! Весели празници и на теб!

# 693
  • Мнения: 5 748
Пеп4о, благодаря, но вече ги направих, сместа отлежава в хладилника. Намалих бялата захар и шоколада, сложих по 100 гр. Каквито, такива пак ще се изядат.

# 694
  • София
  • Мнения: 1 523
Дайте рецепта за някаква лесна и бърза закуска от рода на малки питки или тутманик, нещо което да замеся на бързо - да не се пържи обаче. Ако мога да го замеся от тази вечер най добре.

Мързелив тутманик

Продукти:

Скрит текст:
2 яйца
250 гр. брашно
250 гр. кисело мляко
200 гр. сирене
20 гр. краве масло
3 с.л. олио
3 с.л. галета
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол

Приготвяне:
Скрит текст:
Сложете киселото мляко в купа и прибавете към него чаената лъжичка сода. Разбъркайте и оставете киселото мляко да шупне добре.
Към шупналото мляко добавете захарта, солта и двете яйца. Разбъркайте до еднородност и сложете към сместа трите супени лъжици олио. Отново разбъркайте хубаво, докато олиото се смеси с останалите съставки. Натрошете сиренето и прибавете в течните съставки.
Пресейте брашното заедно с лъжичката бакпулвер. Прибавете го на 3 пъти, като разбърквате сместа на 3-4 пъти при всяко добавяне на брашното. Намажете с масло тавичка с неголям размер 20/30 см. или около този размер. Поръсете с галета и я разнесете по стените на тавичката.
Изсипете тестото в тавата и поръсете равномерно с галета. Нарежете на тънички ленти краве масло и разпределете върху поръсеното с галета тесто. Сложете в загрята на 250 градуса°C фурна и намалете температурата на 180 градуса°C. Печете вашия мързелив тутманик около 30-35 минути. Извадете и оставете за 10-15 минути да се охлади.
Аз правя двойна доза, защото тази изчезва за миг. Да ви е сладко.

# 695
  • Мнения: 1 050
Купихте ли пуйка за празниците и от къде? Търся охладена пуйка.

# 696
  • София
  • Мнения: 11 736
Купихте ли пуйка за празниците и от къде? Търся охладена пуйка.
Вчера видях в Лидл, имаше достатъчно.

# 697
  • Варна
  • Мнения: 2 085
Пуйка гледах и в брошурата на Била.
Правих захаросани портокалови корички. Остана ми захарен сироп. Мога ли да го използвам за нещо или да го хвърлям?

# 698
  • София
  • Мнения: 11 736
Пуйка гледах и в брошурата на Била.
Правих захаросани портокалови корички. Остана ми захарен сироп. Мога ли да го използвам за нещо или да го хвърлям?
Той е много ароматен и когато ми остане го прибирам , може и в хладилник, но не е задължително и след това може да го добавям към всеки един сладкиш по 1 с . л .

# 699
  • Варна
  • Мнения: 2 085
Благодаря, Марчева! Ще го прибера тогава Wink

# 700
  • Мнения: 7 302
Днес правих "арменските сладки" и от малкото останало тесто ,реших да напълня тези кошнички от едно време,но резултата с ваденето не е добър.Някой помни ли с какво тесто се правеха-знам че е маслено,но нямам точната рецепта?По РД бяха сервирани като сладки и солени.Благодаря!

# 701
  • Русе
  • Мнения: 5 235
Скрит текст:
Днес правих "арменските сладки" и от малкото останало тесто ,реших да напълня тези кошнички от едно време,но резултата с ваденето не е добър.Някой помни ли с какво тесто се правеха-знам че е маслено,но нямам точната рецепта?По РД бяха сервирани като сладки и солени.Благодаря!
............................................................................................

Тук има рецепта за тестото за кошнички

# 702
  • Мнения: 7 302
Много благодаря,както винаги-бърз и отзивчив!Весели празници!

# 703
  • Русе
  • Мнения: 5 235
Скрит текст:
Скрит текст:
Много благодаря,както винаги-бърз и отзивчив!Весели празници!
[/quote
]

Благодаря! Весели празници на теб и семейството ти!
П.П. Напиши "кошнички" в търсачката на блога и ще ти излязат още предложения за сладки и солени варианти.

# 704
  • Мнения: 6 622
Здравейте,търся рецепта за еклери. Преди повече от година бях си записала една от тук ,но днес като я потърсих никъде не я открих. Бяха страхотни еклери. Страшно ме е яд ,че загубих рецептата .А детето иска да и направя за празниците.

Общи условия

Активация на акаунт