За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 605
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 14 167
Аууу и аз си ги представих. Така и така диета ще захващам от догодина. Joy Joy

# 676
  • Мнения: 22 867
Аууу и аз си ги представих. Така и така диета ще захващам от догодина. Joy Joy

Dara888, украси някоя торта или сладкиш по празниците, та да се облажат и другите. Като те чета, ще си ги изручкаш сама......пък аз завидях!

# 677
  • Мнения: 10 450
Бях правила едно брауни с такива череши ... ммм. Мисля, че беше от Пепчо.

# 678
  • Мнения: 2 643
Дайте рецепта за някаква лесна и бърза закуска от рода на малки питки или тутманик, нещо което да замеся на бързо - да не се пържи обаче. Ако мога да го замеся от тази вечер най добре.

# 679
  • Мнения: 2 304
Момичета, взех да правя маслено тесто, но по рецептата 450 гр. брашно и 230 гр. масло с 3 жълтъка ми стана много твърдо тестото. Дали да не добавя повечко масло?

# 680
  • София
  • Мнения: 11 747
Момичета, взех да правя маслено тесто, но по рецептата 450 гр. брашно и 230 гр. масло с 3 жълтъка ми стана много твърдо тестото. Дали да не добавя повечко масло?
Не трябва повече масло от това което е по рецептата, защото след това при печене ще ти се разлее,  ще се пържат, но сподели коя рецепта работиш.

# 681
  • Мнения: 2 304
Линцер курабийки
(за около 20-22 двойни)

230 г меко масло
130 г пудра захар
3 жълтъка
2 ч.л. ванилов екстракт
450 г брашно
¼ ч.л. сол

Много твърдо ми стана тестото, а сега като постоя в хладилника пък - съвсем.
Купешкото не е такова.
 newsm78 newsm78 newsm78

# 682
  • София
  • Мнения: 11 747
Линцер курабийки
(за около 20-22 двойни)
...................
Много твърдо ми стана тестото, а сега като постоя в хладилника пък - съвсем.
Купешкото не е такова.
 newsm78 newsm78 newsm78
Брашното е толкова, също и маслото, даже само  са с жълтъци, а аз ги правя с 1 яйце, не добавяй повече масло, а 1 белтък и виж как ще стане или още по -добре, половин белтък, пробвай и ако е необходимо цял.

# 683
  • Мнения: 2 304
Мерси!
 bouquet bouquet bouquet

# 684
  • София
  • Мнения: 11 024
Дайте рецепта за някаква лесна и бърза закуска от рода на малки питки или тутманик, нещо което да замеся на бързо - да не се пържи обаче. Ако мога да го замеся от тази вечер най добре.


Запеканка със сирене и орехи

# 685
  • Мнения: 6 015
Момичета, може ли някоя от вас по на "ти" с Капамата да сподели рецепта? Снощи гледах  Катето Евро в "Черешката на тортата" приготви и ми се стори лесно, но не съм правила досега. Каза, че за 3-4 часа се готви, но не спомена градусите 🤔

# 686
  • Мнения: 22 867
Момичета, може ли някоя от вас по на "ти" с Капамата да сподели рецепта? Снощи гледах  Катето Евро в "Черешката на тортата" приготви и ми се стори лесно, но не съм правила досега. Каза, че за 3-4 часа се готви, но не спомена градусите 🤔

Не съм гледала Катето Евро, по принцип не е трудна за правене капамата, просто трябва да си набави човек продуктите. Правя я по рецептата на Спаска, случвало се е да ни подарят домашни суджуци и кървавица, е, с тях става фантазия. Иначе върви и със сурова наденица от магазина. И да, пече се повече време, слагам на 250 град. да заври и след това намалявам на 170-180 някъде до готовност. Отнася си 2-3 часа.

# 687
  • София
  • Мнения: 11 747
Момичета, може ли някоя от вас по на "ти" с Капамата да сподели рецепта? Снощи гледах  Катето Евро в "Черешката на тортата" приготви и ми се стори лесно, но не съм правила досега. Каза, че за 3-4 часа се готви, но не спомена градусите 🤔
Приготвям я абсолютно същата, + гювеча,  изключително лесно ми е, само че я слагам на 100/120 градуса през нощта около 00 ч и към сутринта около 6-7 я изключвам и си доспивам. Labrex е споделила че добавя дом. суджук , но поради липса кой да ми подари  Wink  купувам пикантна сурова наденица от Вашата  месарница , много съм си доволна.

# 688
  • Мнения: 5 755
Много съм разсеяна тези дни, хич ме няма. Вчера вместо тук, съм писала в темата за ежедневните кулинарни вдъхновения и се чудя защо никой не отговаря, а  се показват снимки с готова храна.. Надявам се, да получа съвет, ако не се захващам да ги правя, а пък каквото стане.


Много харесвам тези бисквити, но този път мисля да заменя филираните бадеми с подсладени портокалови корички. Според вас трябва ли да намаля количеството на шоколада или захарта или да си остане така. Притеснява ме да не станат прекалено сладки. Не помня от къде съм я взела, затова не посочвам източник.

 БИСКВИТИ С НАТУРАЛЕН ШОКОЛАД
Продукти:
2 ½ чаши брашно
½ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. сол
120 гр. меко масло
140 гр. кристална захар
100 гр. кафява захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 големи яйца
200 гр. натурален шоколад
100 гр. филирани бадеми

# 689
  • Мнения: 351
Здравейте, кулинари!
Поради неясни и импулсивни причини купих една телешка глава. И, сега стои въпросът, какво да я направя? Живеем в къща и скъпият може  да я свари в тенджера на двора. Трябва ли да се направи нещо предварително? Да се обработи? Да се извади мозъкът? За езика- знам, ще го извадим. После-какво?

Общи условия

Активация на акаунт