За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 460
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 10 876
Привет!
Тази вечер мисля да правя блатове за торта с амонячна сода, но не мога да намеря рецептата.... Откривам в нета, но все е нужен миксер, а имам спомен, че бърках само с бъркалка...
Ако имате такава рецепта, моля за нея!
Благодаря предварително! Flowers Hibiscus

Може би тази: https://www.zajenata.bg/%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D1 … -recepta4202.html

# 46
  • Sofia
  • Мнения: 26 388
Имам малко сварена тиква,но не ми харесва и искам да направя нещо сладко с нея,без яйца.
Моля за идеи и рецепти.

# 47
# 48
  • Мнения: 12 845
Имам малко сварена тиква,но не ми харесва и искам да направя нещо сладко с нея,без яйца.
Моля за идеи и рецепти.
Аз я харесвам запечена (след като съм я сварила), поръсена с орехи и който обича по-сладко може и захар, да се стопи отгоре. Или пък вместо захарта, при сервирането малко мед отгоре. За идеята съм пробвала и да поръся отгоре натрошени бисквити да се запекат трохите, да се напръска с малко бренди преди печенето също много й отива.
Иначе съм виждала комбинации пасирана сварена тиква с маскарпоне и там още кой каквото харесва, като кремче.

# 49
  • Мнения: 3 368
Преди време правих едни картофи на Марчева пържени после се заливаха с оцет и някакви други неща. Моля ако някой се сеща да помогне с рецептата

# 50
  • София
  • Мнения: 10 876
Имам малко сварена тиква,но не ми харесва и искам да направя нещо сладко с нея,без яйца.
Моля за идеи и рецепти.

Тиквен десерт с канела

# 51
  • Мнения: 7 287
Тъй като снощи тук попитах за кюфтенца от леща,да благодаря  на Пеп-4о 🌸🍴Направих ги по нейната рецепта с малко промени

Пекох ги и не са фотогенични,но са вкусни

# 52
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Имам малко сварена тиква,но не ми харесва и искам да направя нещо сладко с нея,без яйца.
Моля за идеи и рецепти.

Става и с печена тиква.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_29.html

# 53
  • София
  • Мнения: 11 710
Преди време правих едни картофи на Марчева пържени после се заливаха с оцет и някакви други неща. Моля ако някой се сеща да помогне с рецептата
Толкова съм изкуфяла, че изобщо не се сещам кои се заливат с оцет, тези са много хубави, пробвай ги

https://recepti.gotvach.bg/r-91276-Пататас_Бравас_(Patatas_Bravas)

# 54
  • Sofia
  • Мнения: 26 388
Не уточних за тиквата,нещо като сладки или сладкиш искам да е,да не се усеща много аромата....

# 55
  • Мнения: 9 109
Laughing не само, че го видях, ами си и купих от една баба. беше ми интересно дали някой го е чувал.

Бобо_леща. Или по модерному наричан Боб черно  оче. При нас е известен като Боб рогач, свид на боб, като се сготви е с вкус на леща, Увира бързо като нея. Сменям водата, накрая слагам подправка чубрица така или иначе Вкусът на този Боб е като на лещата.
Моите не го тачат много - казват, че им разбърквам вкуса на боба и лещата

# 56
  • Г. О.
  • Мнения: 1 724
Как правите пилешка супичка - варите цяло пиле, раздробявате месото и ползвате бульона + вареното месо или купувате само дробчета и воденички?

# 57
  • Мнения: 3 368
На този боб-леща моята баба казваше папуда, с него хранеха животните, а аз толкова много я харесвам.

# 58
  • Мнения: 3 368
Марчева картофите са Андалусйски, изрових ги от старата тема страхотни са.

# 59
  • Мнения: 896
Как правите пилешка супичка - варите цяло пиле, раздробявате месото и ползвате бульона + вареното месо или купувате само дробчета и воденички?

С цяло пиле съм правила само веднъж защото става прекалено много.
Варя месото около 40 мин. с костите, ако имам дреболии слагам и тях. След това го обезкостявам, нарязвам на ситно, режа зеленчуците и слагам всичко да си увира с подправките (сол, чер. пипер, джинджифил, куркума, олио). Когато зеленчуците са готови слагам фидето. Понякога оставам едрите кости до последно да наситят още повече бульона.

Общи условия

Активация на акаунт