Какво със стар хляб?

  • 24 620
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ами в блендер, кухненски робот или в най-лошият случай стържеш на ренде. Може с машинка за мелене на орехи. Аз си правя само домашна, но от малки хлебчета, че хляба тук е черен и кисел. Хлябът трябва да е много добре изсушен - твърд.

# 31
  • Мнения: 962
Тази торта  е страхотна  и мн вкусна  Peace

# 32
  • Мнения: 1 000
Привет,
Аз правя баница :

1/2 стар хляб....колото по-сух....толкова по-добре
1 кофичка кисело мляко
1 лъжичка сол
1 лъжичка сода
4 яйца
4 лъжици олио....или масло

Хляба се реже на кубчета и се слага в широка тавичка намазана с половината от олиото...да покрие дъното....но да не е повече от на 2 етажа Simple Smile всичко друго се разбива накуп и с него се залива хляба..
остатъка от олиото напръсквам отгоре......пече се на 200градуса на предварително загрята фурна.....

# 33
  • Мнения: 1 000
И мезе за Биричка :

Режа тънки филийки на триъгълничета
Ако са от франзела си ги оставям така
Намазвам масло.....много тънко
поръсвам със сол и маково семе или сусам
запичам до зачервяване

Стават като бейк ролс .....
Покрай мачовете няма време да ми остарее хляба Simple Smile

# 34
  • Мнения: 119
И аз имам винаги заготовка в хладилника  Laughing, но моята е доматено пюре с чесън и босилек и солчица. Намазваш върху тънко нарязани филийки и във фурната - великолепни хрупкави брускети се получават.
Довечера обаче задължително ще пробвам крутончетата на Найка, звучат прекрасно Wink

# 35
  • Мнения: 446
Найка ме е изпреварила с хайвера, моята рецепта се различава само по това, че не слагам кисело мляко, а само вода. Мисля, че скордаля-та на гърците е нещо подобно. Много е вкусно със сигурност.

# 36
  • Мнения: 1 881
Аз да похваля мама Кенга, страхотни са кротоните на микровълнова. Моите ги направих с масло и шарена сол, и чесън станаха точно за 11 инути на пълна мощност Heart Eyes

# 37
  • Мнения: 22 867
Освен това баба ми веднъж беше ме изненадала със страхотен сладкиш (Малко напомня на тортата, за която е писала фанита):
1/2 сух хляб без кората
1 кутия бисквити закуска
1/2 кутийка маргарин "Калиакра"
1 ч.ч. захар
1 лъжица какао
1 ванилия

Хлябът нарязан на филийки се потапя във вода (компот, прясно мляко). Поизтисква се и се натрошава в по-голям съд, където за полуразбити маргарина, захарта, какаото и ванилията. Бие се докато се получи пухкав крем. След това в продълговат съд  се нареждат  бисквитите, всяка потопена във вода (компот, мляко) и намазана обилно с крем. Първоначално се нареждат една върху друга и след 5тата бисквита се слагат да легнат и продължават да се редят (Става като квадратно руло) Като свършат бисквитите, рулото се омазва от всички страни обилно с крем и се заглажда. Оставя се в хладилник да стегне. Ефекта е в рязането. Трябва да се реже на верев, т.е. малко по диагонал. Така парчетата се получават на черно-бели отвесни раета. Много е красиво!  Party


Опитах да направя това нещо с маргарина и се получииии...............някаква пресечена маса. Бих с миксер, после с пасатора, но ефект никакъв. Маргаринът си остана пресечен. Къде сбърках? На вкус все пак беше хубаво и го наредих с бисквити в една тава. Ще видим дали ще се яде или директно ще върви в......кофата. Twisted Evil Само дето сега имам какво да мия. Ама в жегата не е зле. Леко разхлаждане. Е, можеше и да е по-приятно, ама.............

# 38
  • Мнения: 293
Не не си сбъркала с крема такъв се получава!На мен през седмицата  ми се понасъбра доста хляб и спретнах една торта с този крем  ,който змам от 4-5 години и често го правя та дори и  за пълнеж  на руло.В къщи много го харесваме ,а и колежките ми вече го правят!!!!  chef
Надявам  се да ви хареса и на вас.

# 39
  • Мнения: 22 867
Не не си сбъркала с крема такъв се получава!На мен през седмицата  ми се понасъбра доста хляб и спретнах една торта с този крем  ,който змам от 4-5 години и често го правя та дори и  за пълнеж  на руло.В къщи много го харесваме ,а и колежките ми вече го правят!!!!  chef
Надявам  се да ви хареса и на вас.

Понеже някъде прочетох, че се получава пухкав крем, а моят имаше по-различен вид. Иначе, наистина е вкусен. Ще го направя пак, като посъбера стар хляб.

# 40
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
labrex, пробвай с масло. На мен лично повече ми хареса с масло. На един хляб слагам едно пакетче масло.

# 41
  • Мнения: 22 867
labrex, пробвай с масло. На мен лично повече ми хареса с масло. На един хляб слагам едно пакетче масло.

Май напразно се усъмних в крема, много вкусничко торте с шоколадов вкус се получи с бисквити Закуска. Харесаха го вкъщи, въпреки, че се отбеляза, че е вредна храна - хляб, маргарин, захар................ама хайде сега, за пръв път го ядат, пък няма да го правя всеки ден я! Ще го пробвам и с масло, възможно е да е по-добро така. Благодаря за предложението!  bouquet

# 42
  • Мнения: 5 713
Една рецепта за нещо между баница и пица. Индийска е, но побългарена заради един вид сирене.
6 филии хляб
6 яйца
около 250гр шунка
по около 150гр сирене фета и кашкавал гауда
400гр заквасена сметана
масло за намазване

В тавичка се нареждат намазаните филии с масло. Отгоре се ръси шунката нарязана на куб4ета; върху нея настърганите или нарязани на дребно сирене и кашкавал. Яйцата се разбиват, сметаната също и след това се смесват. Изсипва се в тавата и се оставя да престои 24 часа в хладилник. После се пече на 220 за 20мин.


# 43
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Царски пирожки

Нарязвам хляба на филии и пържа в горещо олио. Готовите филии потапям в сироп от захар, вода и ванилия, стават като толумбички.

Галета

Нарязвам хляба на филии, нареждам в тава и суша на най-слаба степен във фурната, като гледам да не почнат да се препичат, трябва само да изсъхнат. После меля в кухненски робот, или който няма на ренде или някаква мелачка, за кафе или черен пипер

Общи условия

Активация на акаунт